Hajdanán a Google kinyitotta nekünk az internetet, most viszont bezárná azt

0

Ahogy igyekeznek világszerte ránk erőszakolni az univerzális digitális igazolványt, úgy készülnek fel a monopolista techvállalatok is a kényszerű változások minél olajozottabb végrehajtására.

A Google egy új online API-t mutatott be a nagyvilágnak, ami voltaképp nem egyéb, mint egy, a weboldalak működését és elérhetőségét radikálisan szabályzó DRM.

Az új szisztéma teljesen kivezetné a felhasználók követését biztosító sütiket az internetről, ugyanakkor helyettesítené is azt a Google által kifundált módszerrel. Ennek keretében a felhasználói privát szféra tiszteletének ürügyével egy olyan programcsomagot erőszakolnának a böngészgető polgárokra, melyen át folyamatosan bizonygatni kénytelenek majd, hogy nem egy robot ül a gép előtt, illetve hogy kizárólag a Google által jóváhagyott böngészővel szörfözik a felhasználó.

A beetető szöveg szerint kiváltképp sokat profitálhatnak a bevezetendő szisztémából a marketing-vállalatok, akik szeretnék precízebben mérni eléréseiket, a streaming-szolgáltatók, akik megakadályozhatják a videók illegális letöltését, valamint az online csalókat szűrni kívánó szerencsejáték-vállalatok.

business_insurance

Az újfajta DRM a Google és Apple app store-jából vagy a Steam-ről már ismert DRM-szolgáltatások egy részét építené be a weboldalakba. Példának okáért egyes Android appok képesek detektálni, ha valaki házilag hackelt oprendszert használ, és megakadályozni indításukat a felhasználó telefonján. E lehetőséget a legtöbb banki alkalmazás ki is használja, ahogy a Snapchat vagy a Netflix sem fut módosított Androidon.

A weblapokra bevezetendő megoldás szerint első lapbetöltéskor ellenőrizné a weboldal böngészőnk típusát és annak integritását. Eztán egy teszt-felületre irányítana minket, majd amennyiben minden akadályt sikerrel veszünk, egy tokent kapunk ajándékba, mellyel végre beléphetünk a meglátogatandó webcímre.

Az efféle szisztémák esetén a legfőbb kérdés mindig, hogy vajon ki szállítja a felhasználói authentikációkat kiadó szervereket? Ki más tenné ezt, mint a Google, ami így voltaképp teljhatalmat nyerne a nagyvilág weboldalainak tetemes része felett.

A DRM működését körbeíró dokumentumot ellenőrző szakemberek szerint a Google célja kifejezetten az, hogy megakadályozza az Adblock plugineket telepítő felhasználók látogatását a reklámokat tartalmazó felületeken. A DRM-nek hála addig nem léphet fel a látogató egy weboldalra, amíg nem hajlandó törölni az Adblock-ot.

please_turn_off_your_adblocker

A monopolvállalat alkalmazottai 2022 áprilisa óta munkálkodnak a mesterterven, s annyira fű alatt készítik azt elő, hogy sem nyilvános sajtóközleményeikben nem említik azt, sem nevet nem adtak egyelőre neki. Egész véletlen fedezték fel a vonatkozó terveket tényfeltáró újságírók az egyik Github-repo dokumentumtárában.

A Google nem kizárólag a neves keresőmotort üzemelteti, hanem övék a világ legnagyobb online hirdetési felülete, a legnagyobb videómegosztó platformjaként számon tartott YouTube, az Android operációs rendszer, a Gmail és több száz kisebb-nagyobb alkalmazás is. Voltaképp de facto a világhálót most is a Google kontrollálja, kiváltképp az ide-oda manipulált keresőmotorja által. A nevezett DRM csupán végső elpecsételéséül szolgál a globalista óriás univerzális hegemóniájának.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás