Ha akarjuk, ha nem, érkezik a globális digitális igazolvány

0

A végtelen lehetőségek demokráciájában és szabad piaci kapitalizmusában egyéb esélyünk nem marad, mint feltétel nélkül elfogadni azt a szisztémát, melyet felülről ránk erőszakolnak.

E szellemiség jegyében érkezik hamarosan köreinkbe a digitális igazolvány, ami egy globálisan standardizált, egyéni jogosultságkezeléssel ellátott központi adatbázis által az egész világon szabályozza, hova mehetünk és hova nem, mit vehetünk a boltban, milyen vakcinákkal szükséges megmérgeznünk testünket az utazás jogának elnyerése érdekében. Az alanyi jogú büntetgetés-jutalmazás rendszerének bevezetése érdekében személyes szociáliskredit-pontjainkat is globálisan nyilvántartja a digitális ID-rendszer.

Egyes magánszervezetek ennél is tovább mennének. A Worldcoin konglomerátum kifejezetten azért lobbizik, hogy az internethasználat joga hozzáköthető legyen személyes szociáliskredit-kartonunkhoz. Aki a hatalomnak nem tetsző vagy a központi rémhírterjesztőkkel ellenkező véleményeket merészelne megosztani interneten, annak hozzáférését a rendszer egész egyszerűen megvonja, tartózkodjon bárhol is a világon.

Spanyolországban és Portugáliában kísérleti jelleggel a polgárok íriszlenyomatát is hozzárendelik a szisztémához. Az ehhez nélkülözhetetlen íriszszkenner-technológiát nem egyéb, mint a nevezett Worldcoin szállítaná.

iris_scan

A Worldcoin fejesei szerint a digitális igazolvány mindenképp bevezetésre kerül a globális népesség feje fölött, tökmindegy, hogy azok mit gondolnak az intézményről, vagy az államok polgárai megszavazzák-e azt.

A Worldcoin törekvése kifejezetten az internet kisajátítására és magántulajdonba vételére irányul. Sikerült a lakosságot szerte a világon oly függővé tenni a kezdetben felszabadulásunkat ígérő találmánytól, hogy a fejlett országok többségében immár egész egyszerűen lehetetlen internet nélkül élni. Több ország átköltöztette saját közigazgatását a világhálóra, álláshirdetéseket jobbára kizárólag online böngészhetünk, de még hétköznapi teendőink, mint bevásárlásaink intézése vagy párkeresési esélyeink is egyre inkább a totális kontroll alá helyezendő világhálótól függnek.

Érdekes módon az online életvitelünk szabályozását nem pártállami bürokratákra, cenzorokra vagy besúgókra bízná a vállalat, hanem az MI-algoritmusokat vetné be a megregulázásunkra. Vicces lesz látni, ahogy előbb-utóbb minden hús-vér ember eltűnik a világhálóról, és csak a gépek maradnak, mivel az ellenőrző algoritmusok valójában kizárólag a gépek által gyártott tartalmakat képesek hatékonyan elemezni, s még e téren is jelentős akadályokba ütköznek. Példának okáért a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI által kiadott gépifogalmazmány-ellenőrző szoftver tökéletesen alkalmatlan a botok által generált tartalom detektálására.

Azért oly sürgető a digitális igazolvány mielőbbi bevezetése, mert egyre több ember menekül el a saját országában rá erőszakolt bér -és adósrabszolgaság elől, akiket nem érnek utol a végrehajtók, miután azok az anyaország által rájuk oktrojált kötelezettségeket felmondván digitális nomádokként idegen országokba költöznek.

papa_vilag

Kezd elfolyni a pénz a dúsgazdag kapitalista országok bankjaiból, s egyre többen döntenek úgy, hogy inkább harmadik világbeli országokban próbálnak szerencsét. Mit gondoltok, miért kellett 2020-ban lezárni az egész világot, és felszámolni a légi közlekedést?

A mobilitás és globális kinyílás korában élünk, ám a folyamat áldatlan következményeket keletkeztet, amennyiben nem kizárólag a rablótőke szabad mozgása kerül szavatolásra, hanem a szolgasorban tartandó polgároké is.

Egyes publikációk szerint pontosan a digitális nomádok végett szükséges a globális jogosultságszabályozás bevezetése. Ez azonban csalafinta érvelés, mivel a fogadó ország törvényeit mindenképpen köteles betartani a bevándorló fél. A digitális igazolvány létjogosultságának valós indoka, hogy a lakosság számára mostoha körülményeket teremtő, őket semmirevaló egyetemi képzésekkel, megbéklyózó hitelekkel, elviselhetetlen árszínvonallal sújtó és igaztalan bírságokkal büntetgető államok a világ másik felén is utána nyúlhassanak menekülő áldozataiknak, majd leporszívózhassák bankszámláikat, érvényesíthessék felettük az önkényesen kirótt büntetéseket.

A globális hatalom szerint tehát mindenképpen megvalósul a totális újfeudalizmus szisztémája, mert nem szabad engedni, hogy az emberek szabadon oda menjenek, ahova szeretnének. Az elvándorló munkaerő súlyosan veszélyezteti a globális nagyvállalatok profitabilitását, a tova illanó rendszerszolgák pedig összeomlásra kényszerítik az ellenőrizgetésünk és büntetgetésünk céljából fennálló pártállami hatalmi struktúrát.

police_disgusted

Ha mindenki azt csinálná, amit szeret és amire életét örömmel áldozná, senki nem menne el rendőrnek, katonának, végrehajtónak, senki nem lapátolná a burzsoá uralkodó osztály ürülékét. Digitális ellenőrzés nélkül a népesség elszivárgása élhetőbb országokba nem akadályozható meg.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás