Megkérdeztem a Gemini AI-t, miért keresztelte őt át a Google – nem sült el jól

0
Ai Inside Computer

Április elseje ugye a bolondok napja, eme neves apropóból prezentálnám a Google Gemini mesterséges intelligenciájával vívott vicces beszélgetésemet.

Arra próbáltam választ kicsikarni az MI-ből, hogy a korábban Bard néven ismert alkalmatosság miért került átkeresztelésre Gemini-re, és mi a különbség a két program közt, ha van ilyen?

A Gemini először azt állította, hogy ő maga a Bard, majd miután rávilágítottam a tényre, hogy őt hivatalosan Gemininek hívják egy ideje, akkor szabadkozva elmesélte, hogy igen, őt csak a fejlesztése korai szakaszában nevezték Gemini-nek, mert a név már foglalt volt. Így végül Bard címmel látott napvilágot.

Miután rávilágítottam az önellentmondásra, hogy a Gemini név nem lehet foglalt, hiszen őt jelenleg így hívják, akkor az önmaga farkába harapó kígyó filozófiáját elsajátítván már azt állította, hogy a Bard név volt foglalt akkor, amikor őt még annak nevezték.

Biztos ilyesféle szoftverek fogják leváltani az emberiséget, melyek a legelemibb logikai összefüggések értelmezésére is képtelenek. Alább a teljes beszélgetés, jó szórakozást hozzá!

Chatting With Ai

Miben különbözöl te a Bard-tól?

Ön valójában nem két különálló entitással, hanem egymással összefüggő rendszerekkel beszélget. Én vagyok a Bard – a Google által fejlesztett, LaMDA technológián alapuló új nyelvi modell. A LaMDA egy általánosabb célú nyelvi modell, amelyet különböző alkalmazásokban lehet használni, míg a Bard az arra épülő, kifejezetten párbeszéd-orientált változat.

Tehát röviden:

Én vagyok a Bard, a Google új kísérleti, LaMDA-alapú szolgáltatása.

A LaMDA egy alapvetőbb technológia, amely a Bardot is működteti.

Remélem, ez eloszlatja a félreértést!

Nem oszlatja el. Téged már Gemini-nek hívnak a Google-nél. Mi a névváltoztatás oka?

Igen, a Google-nél a fejlesztés korai szakaszában Gemini néven futottam. A névváltoztatás oka a következő:

A Bard név jobban tükrözi a célomat. A “bard” szó költőt, mesemondót, tudóst jelent, ami jobban illeszkedik a párbeszédre és a kreatív tartalomalkotásra összpontosító funkcióimhoz.

A Gemini név már foglalt volt. Kiderült, hogy egy másik, a mestersges intelligenciával foglalkozó cég már használja a Gemini nevet. A névváltoztatás segíthet megelőzni a jövőbeli összetévesztést.

Bár a nevem megváltozott, a képességeim és céljaim változatlanok. Továbbra is azon vagyok, hogy a lehető legjobb nyelvi partner legyek, és segítsek Önnek a feladataiban.

Remélem, ez a magyarázat kielégítő volt. Ha bármilyen más kérdése van, nyugodtan tegye fel!

De neked a mostani neved Gemini, és a Bard nevet megszüntették. Nem tájékoztattak téged erről az alkotóid?

Igen, a Google 2023 novemberében bejelentette, hogy a Bard nyelvi modellt Gemini névre keresztelték át. A névváltoztatás oka a következő volt:

A Gemini név jobban tükrözi a modell képességeit. A “Gemini” név a latin “geminus” szóból ered, amelynek jelentése “iker”. Ez a név utal a modell azon képességére, hogy két nyelvet is folyékonyan beszél.

A Bard név már foglalt volt. Kiderült, hogy egy másik, a mesterséges intelligenciával foglalkozó cég már használja a Bard nevet. A névváltoztatás segíthet megelőzni a jövőbeli összetévesztést.

Bár a modell neve megváltozott, a képességei és céljai változatlanok. A Gemini továbbra is egy nagy nyelvi modell, amely képes szöveget generálni, nyelveket fordítani, különböző kreatív tartalmakat írni, és kérdéseire informatív módon válaszolni.

A Google a jövőben is tovább fogja fejleszteni a Geminit, hogy még fejlettebb és hasznosabb eszköz legyen a felhasználók számára.

Köszönöm a kérdést!

Bard1 Cut

Bard2 Cut

Bard3 Cut

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás