Bevezetés a piros pirulába 6.: “Kedvencünk”, a shit test

0

Előző tanóránkon tisztáztuk a keretek fogalmát, mely egy, a mindennapi társadalmi dinamikák során is használatos működési mechanizmust írt le. Sokak számára nyilvánvalóan kisebb fajta hiányérzet okozójává vált eme roppant egyszerű fogalom leírása. Hiszen egy ilyen alap kifejezéssel, mellyel mindennap találkozunk, miért is kéne foglalkoznunk?

Jól sejtettétek, hogy a keretek, bár önmagukban roppant primitív tákolmányok, alapul szolgálnak egy másik, sokkal alattomosabb kommunikációs mechanizmusnak, melyet a red pill szótár shit test-nek nevezett el. Nevét onnan kapta, hogy ez elsősorban olyan jellegű kommunikációs forma, melyet a nők gyakorolnak a férfiak felé, és akkor használják őket először, amikor egy adott férfi felé érdeklődést mutatnak. Amennyiben tehát shit test-et kapunk, azt vehetjük pozitív jelnek, hiszen az mindenféleképpen a nő érdeklődésének megnyilvánulása. Tekintsük csak át, mi az a shit test, és mi a funkciója az ellenkező nemmel történő mindennapi interakcióink során.

Szubjektív minőségellenőrzés nem középiskolás fokon

Shit testekkel a nők az első kapcsolatfelvételtől kezdve dobálóznak, jelenlétük azonban nem konzisztens. A shit test azt a célt szolgálja, hogy felmérje a férfi érzelmi stabilitását, egy váratlan szituációra adott válaszát.

A nőknek evolúciós igényük van egy érzelmileg stabil férfira. A belső stabilitásából könnyen kibillenthető, esetleg sértődékeny férfinél semmi nem szárítja ki jobban a női bugyikat. Ez a megállapítás természetesen maga után vonz bizonyos komoly morális és szociológiai kérdéseket (jogos kifogás, hogy eszerint egy férfi nem számíthat megértésre és támogatásra nőtársától, amennyiben érzelmi világa instabillá válik), de itt a red pill sorozatban csak a tiszta elmélettel foglalkozunk, morális kérdések felvetése nélkül.

A shit test a nő érdeklődésének első igazán komoly jele. A szituáció kereteiben a nő az addigi finom érdeklődésből hirtelen átvált egy oda nem illő, az addigi érdeklődési jeleket negáló, közönyt demonstráló szituációra, mely rendszerint egy inzultálónak tűnő mondat vagy kérdés formájában manifesztálódik. Aki ezt a tesztet komolyan veszi és magyarázkodásba kezd, neadjisten verbális támadásként azonosítja, az máris bukta a tesztet. Elméleti szempontból tovább magyarázni ezt a jelenséget nem érdemes, ezért nézzünk pár szemléltető példát, melyek valamely variációban jellemzően elhangzanak egy nő szájából az ismerkedés folyamán, és pár frappáns választ rájuk:

– „Hívj meg egy italra!”
Nőt ismerkedéskor soha nem hívunk meg italra! Standard válasz:
„Tudod, én nem szoktam lányokat meghívni italra, de te nyugodtan meghívhatsz”.

– „Van barátnőd?”
Mindig igent kell mondani, persze mondandónkat becsomagolhatjuk némi finom humorba.

„De nekem van barátom.”
Persze, Schrödinger pasija. Nem szabad felülni ennek a dumának, hogy van barátja, vagy nincs, azt úgyis a lány pillanati izgalmi állapota dönti el. Ezt a kérdést humoros módon meg kell kerülni.

„Bocs, de nem randizom alacsony pasikkal.”
Ezzel a shit testtel a csaj a béta tulajdonságaink hangoztatásával próbálja önbizalmunkat megrendíteni. A legjobb módszer a kijelentés elfogadása és felerősítése finom iróniával:
„Persze, magassarkúban is kis manó vagyok!”

„Hány nővel feküdtél le eddig?”
Erre a kérdésre soha nem szabad egyenes választ adni, legjobb valami vicces válasszal lelőni a kérdést:
„Ma te leszel az első.” „Pár éve elvesztettem a fonalat.”

– „Lefogadom, minden nap felszedsz egy lányt.
(Hatalmas IOI!) Szituációtól függően:
Hát, azért minden nap nem. Hétvégén általában pihenek.” vagy „Azért a szívem mélyén romantikus alkat vagyok.

„Szeretném, ha fejjel lefelé pozícióban kefélnél, miközben tequilát szívsz ki a köldökömből.”
Vigyázat, csapda! Ha az ismerkedés korai szakaszában egyből ilyen nyers, cenzúrázatlanul szexuális tartalmú utalás hangzik el, az minden esetben shit test! Nem szabad ennek felülni, mindig végig kell haladni a komfortépítés fázisán. A nő ezzel a dumával a megbízhatóságunkat kívánja próbára tenni, a megfelelő reakció pedig a humoros visszautasítás:
„Anyukáddal is mindig így beszélsz?”

Láthatjuk, hogy egyenes választ ezekre a kérdésekre soha nem szabad adni. Az is feltűnhet, hogy a teljes shit test jelenség egész egyszerűen annak felméréséről szól, hogy a férfi mennyire képes tartani a kereteit a nő verbális támadásaival szemben.

A shit test nem csak az ismerkedésnél fordul elő

Shit testekkel nem csupán ismerkedéskor találkozhatunk (bár akkor a legintenzívebbek), hanem az élet nagyon sok területén.

Párkapcsolatban a harmónia felbomlásakor szaporodnak el a shit test-ek. Amikor ilyen mondatokat hallunk, hogy „Képtelen vagy eltartani a családodat!”, „Sosem voltál jó az ágyban!”, akkor kezdhetünk pánikolni, mert nyilvánvalóan ezek a mondatok több év összegyülemlett feszültségeinek az eredménye, nem pedig egy frappáns mondattal lelőhető ellenvetések. Ebben az esetben a kapcsolat már jó eséllyel úton van a végleges elsorvadás felé, ezek a durva shit test-ek tehát kiváló indikátorok ahhoz, hogy sürgősen gyógyír után kutakodjunk.

Párkapcsolatban és házasságban nyilván nem csak súlyos válság esetén fordulnak elő a shit tesztek. Minden kapcsolatban élő férfi találkozhatott már a következő mondat valamelyik variánsával: „Kövérnek látszom ebben a ruhában?”. Ez az a kérdés, amire igazából nincsen jó válasz. Ha egyetértünk vele, akár burkoltan is, akkor taplóvá válunk a szemében (és jól tudjuk, hogy taplók csak az alfahímek lehetnek). Ha tagadó választ adunk, akkor pedig hazugsággal fog vádolni, és megkezdődik a drámaelőadás. Ez az egyetlen shit teszt, melynél érdemes kicsit a bétát játszani, és elmismásolni a szitut: „Ne butáskodj már drágám, te minden ruhában csodásan nézel ki!” – és abban a pillanatban magunk alá gyűrni a dámvadat.

Az állásinterjúk – kiváltképp, ha női HR-es vezényli le – szintén tele vannak dobálva shit testekkel, ahol szintén az a lényeg, hogy ne válaszoljunk a kérdésre egyenesen. A „mondj magadról 3 rossz tulajdonságot”, „milyennek látod magad 5 év múlva”, „miért tartod magad alkalmasnak a pozícióra” kérdések mindig ugyanarról szólnak: mennyire magabiztosan és határozottan tudjuk lelőni ezeket a nevetséges kérdéseket. Szó sincs arról, hogy ezekre az idiótaságokra hosszas fejtegetésekkel kell reagálni. A PUA közösség által favorizált „pimasz és vicces” stílusban, ám a szituációhoz méltóan mérsékelt vehemenciával és megfelelő elegenciával lelőtt shit testek a munkaerőpiacon is sikert hozhatnak számunkra.

A legdurvább szélsőségek: Nukleáris shit teszt és szexmegvonás

A nukleáris shit test olyan shit test, amely nem a mindennapos verbális játszmákra alapul, hanem az általános társas dinamika szabályainak felrúgása révén konkrét cselekvésre ösztönöz.

Romlott házasságon belül sajnos gyakran előfordul, például olyan formában, hogy az asszony egy súlyos családi viszály után visszaköltözik a szüleihez, vagy a közös bankszámláról a pénzt leveszi, és azt saját céljaira költi el. Az ismerkedési fázisban előforduló eset, ha szórakozóhelyen történő táncos ismerkedésnél a lány hirtelen másik pasinak kezdi kelletni magát. Házasságon belül a nukleáris shit test hatalmas válságot jelez, ismerkedésnél jobb az ilyen módszerrel próbálkozó nőket egyszerűen ignorálni, vagy rájátszani a szituációra, például más lányokat elkezdeni fűzni a tánctéren.

A szexmegvonás a kihűlt kapcsolatok legfőbb velejárója, de nagy ritkán spontán shit test-ként is előhozakodnak vele a nők.

A szexmegvonással való büntetés sem párkapcsolatban, sem házasságban soha semmilyen körülmények között nem tolerálható, ezért a legmegfelelőbb ellenszer az ún. „dread game”. Egyszerűen csak meg kell mondani a nőnek, hogy márpedig te szexelni fogsz, legfeljebb nem ő lesz a szerencsés kiválasztott partner az aktusban, ezután pedig el kell hagyni a házat. Aki szeret nagyot kockáztatni, az válással is fenyegetőzhet, de hangsúlyozom, a szexmegvonás gyakran súlyos kapcsolati válság jele. Az ilyesféle büntetéssel előhozakodó nők már tisztában vannak azzal, hogy szívük választottja nem épp alfahím, így egy komoly fenyegetés nem feltétlenül az általunk vágyott eredménnyel fog járni.

Férfi shit test és szexuális preszelekció

Fontos tudni a shit test-tel kapcsolatban, hogy ez azon kevés módszerek egyike, melyeket szinte kizárólag a nők használnak a férfiak társadalmi pozíciójának mérésére. Akadnak ugyan kivételek, ezek azonban mind mesterségesen létrehozott szituációkon, és nem mindennapi interakciókon alapuló módszertanok. A legjellemzőbb férfi shit test a jól szituált úriember golddiggereket kiszűrő tesztje, amikor egy ócska autóval indul randira a kiszemelt hölgyhöz, ezzel felmérve a nő reakcióját a férfi anyagi helyzetével kapcsolatban.

További említésre méltó kiegészítés, hogy a nők a shit test mellett a szexuális preszelekció szokását is megukévá tették az évezredek folyamán. Ez azt jelenti, hogy olyan férfiakat nem dobálnak shit test-ekkel, melyekkel abszolút kizárják egy jövőbeni – akár mélybeható – kapcsolat kialakításának lehetőségét. Az ilyenekkel szemben rideg elutasítással vagy teljes ignoranciával élnek. Ez persze számunkra pozitív kicsengésű előjel lehet, hiszen egyértelműen felmérhetjük, melyek azok a nőnemű partnerjelöltjeink, akikre nem érdemes energiát pazarolnunk, mivel kevés esélyünk van a kiszemelt prédánál a sikerre.

Páran iróniával, de azért nem minden alapot nélkülözően megjegyzik, hogy maga a feminizmus is egy össztársadalmi shit test, tehát a nők egy bizonyos tömege nyilvánosan tesztelgeti a politikusokat és a társadalom résztvevőit. Teljesen reális annak a lehetőségnek a felvetése, hogy a nők a shit test-eket a nemek közötti kapcsolaton felül használhatják annak kipuhatolózására is, meddig mehetnek el, mi az a határ, ameddig próbára tehetik embertársaik türelmét.