Vajon a technika tényleg közelebb visz Istenhez, vagy inkább eltávolít tőle?

0

A fenevad képe segítségével miséztető papok lassan a komplett egyházi infrastruktúrát teleaggatják a Sátán találmányaival:

A digitalizáció az egyházakat is elérte. Egyre több a mise az online térben, okosodnak a templomok, több helyen már automatizált rendszer kezeli a fűtést, és bankkártyával is lehet fizetni a perselypénzt… A mesterséges intelligencia nemrég prédikációt írt, de amíg nem „növeszt érző szívet”, nem válthatja le a hús-vér papokat.

A klerikália véleménye szerint kizárólag a papság és az általuk vezérelt technikai eszközök közvetítése által teremthetünk személyes kapcsolatot Istennel:

„A fókuszt kell jó helyen tartani, hogy minden technika és robot arra való, hogy segítse, hogy én és a hívek egymással és Istennel találkozzunk. Amíg ezekben segít a technika, addig minden jöhet és mindennek helye van” – vallja Elek László, a szegedi Szent József jezsuita templom templomigazgatója.

Látható a nyilatkozat nyomán, hogy a templom falain belül Isten az utolsó helyre sorolódik. A heti szinten meghatározott időpontban összegründolt szentmisék elsődleges célja a hívők egybegyűjtése és azok egymással való találkoztatása, hogy szervezett körülmények között ugyanazt a rosszindulatú pletykálkodást meg felszínes locsogást folytassák le, amelyet szabvány pogányokként eleve megtesznek a hétköznapjaikban.

chatting_people

A szlovák–magyar–cseh nyelvű zsolozsma alkalmazás, amelynek fejlesztésében az igazgató szintén részt vett, világelső a funkciói tekintetében. Az applikáció dolga, hogy a különböző napszakoknak, egyházi tematikáknak és imaóráknak megfelelően ajánljon imádságokat a felhasználók számára.

Milyen jó, hogy a mindenható Istennel való kapcsolattartás lehetősége kizárólag szigorúan meghatározott időbeosztás szerint áll fenn. Ha éppen szerda délben keletkezik lelki válságom, akkor legyek szíves várni a gondjaim kibeszélésével vasárnap reggel 7:30-ig, mert nem illik az Istent munkaidején kívül zaklatni! Ha nem bírom ki addig a szenvedésemmel, hát fogjak egy jó vastag kötelet, keressek egy erős gerendát, aztán kössem fel magamat rá, ahogy azt egy normál istenfélő, keresztény-konzervatív házelnök javasolni szokta.

Ha hétfőn éjfélkor szenvednék halálos balesetet, nehogy merészeljek utolsó hörgésemmel imára kulcsolt kézzel könyörögni a kegyelméért, mert csak péntek délután 6-kor indul az imaóra! Legyek szíves elébb elkárhozni, aztán majd foglalkozik problémámmal az Isten a rendelési idejében.

Nagyon elfoglalt személy ez az Isten Úr, minden bizonnyal oly mértékben tömve van a naptára, hogy percre pontosan meghatározott fogadóórákban szabad csak zaklatni őt.

fogadoora

Magyarországon a dömösi templom egyik ökumenikus istentiszteletén nemrég olyan prédikációt olvastak fel, amelyet különböző instrukciók alapján mesterséges intelligencia írt, és már több külföldi, például japán kísérlet is próbálkozott azzal, hogy a statikusabb szertartásokon a papokat MI-vel helyettesítsék.

Ugye jól tudjuk, hogy Isten gyermekei a Biblia tanúsága alapján egyáltalán nem olyanok, mint a szél (annak zúgását hallod, de nem tudod, honnan jön és merre tart), hanem mint az androidok. Istennek kizárólag úgy kedves, ha minden hívő csorgó nyálú zombiként szolgálja a klerikália uralmát és bambul az MI fogalmazta imádságokra a templom padjában… Hogy ez a fránya Isten mennyire fantáziátlan, kizárólag robotikai mérnököktől, kapitalista munkáltatóktól meg tekintélyes közhivataloktól képes ihletet és mintát lopni a maga országának megteremtésére, de semmi értelmes, önálló gondolata nincs!

Ezek után már érthető, miért felsőbbrendűek a mammonért robotoló és zombiként ingázó ateisták ezzel a szerencsétlen, nyomorult, ostoba Istennel szemben, aki úgy képzeli mindenhatónak magát, hogy gépi fogalmazványokkal misézteti a csorgó nyálú hívőket a nyirkos padban, meg kizárólag a fogadóóráiban lehetséges őt zaklatni. Melyik földi hatalmasság nem képes ugyanezt – ráadásul látható és bizonyítható módon –, vagy akár még többet is, megteremteni?

Ezt neked te tehetségtelen, hitvány, élősködő, népnyomorító Isten!

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás