Szendi Gábor: A fogamzásgátlás kockázatai

0

Úgy tűnt, a fogamzásgátlás feltalálásával egy örökké tartó új szexuális forradalom bontakozik ki a társadalomban. Aztán kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását, a fogamzásgátló tablettáknak ugyanis számtalan veszélyes, rejtett mellékhatásuk van.

Ha fiatal koromban valaki a fogamzásgátlók ellen beszélt volna, biztos dühösen rátámadtam volna, hogy persze, hozzuk vissza az erényövet, és igyanak ismét lúgot a megesett lányok. Ma egészen más okból gondolom azt, hogy a fogamzásgátló tabletta rendkívül veszélyes találmány.

Nem pusztán másodrendű egészségügyi problémák lehetnek a fogamzásgátlók szedésének eredményei, hanem tartós termékenységi problémákat és akár a nő életét veszélyeztető komplikációkat is hordozhatnak.

… a tartósan fogamzásgátlót szedőknél a petefészek mérete a felére zsugorodik, lecsökken a petesejt kezdemények száma, és kb. 20%-kal csökken a nők termékenységét legpontosabban jelző anti-Müllerian hormonok szintje… … a tartósan fogamzásgátlót szedőknél csökken az ún. petefészek rezerv, azaz megrövidül a nő termékeny életszakasza… … a szedés idejével arányosan csökken a nők csontsűrűsége… … A fogamzásgátlók szedésének súlyos következménye lehet a vénás és artériás trombózis.

Eme borzalmasan súlyos problémák mellett szinte eltörpülnek a fogamzásgátlás káros hatásai a társadalom egészének működésére.

A hormonális fogamzásgátlás 1960-as években történt megjelenése teljesen átalakította a nő szerepét, mert a nők kitolhatták a házasság és a gyermekszülés idejét, s ezáltal megnyílt előttük a továbbtanulás és a munkában való kiteljesedés lehetősége… … Mára korábbra tolódott ki a nemi érés is, teljesen elfogadott az egészen korai évektől megkezdett nemi élet, s a megváltozott körülmények közt a férfiak egyre kevésbe hajlandók elköteleződni tartós párkapcsolatokban… … Sok nő – hazánkban az arány 11% – már örökre gyermektelen marad, részben a túl sokáig halogatott gyermekvállalás, részben a tudatos lemondás miatt.

És ez még mindig nem minden. A fogamzásgátlók a hormonháztartás megzavarásával akár olyan irányba terelhetik a nő viselkedését, hogy saját genetikai készletével összeférhetetlen partnert válasszon magának, megágyazva ezzel a tartós boldogtalanság és terméketlenség szellemének.

Az a nő ugyanis, aki fogamzásgátló szedése alatt választja ki gyermeke apját, könnyen belefuthat abba, hogy immunológiai összeférhetetlenségük miatt házassága terméketlen lesz, vagy mindenféle terhességi komplikációkkal kell majd megküzdenie.

Összességében tehát az emberiség szempontjából negatív játszmába kényszerülnek a hormonális fogamzásgátlásban vakon bízó nők.

A hormonális fogamzásgátlás sajnos tipikus példája annak, miként képes ma már az ember saját evolúcióját nem kívánatos irányba eltéríteni.

SZENDI GÁBOR: A FOGAMZÁSGÁTLÁS KOCKÁZATAI

Az idézetek forrása: Szendi Gábor: A fogamzásgátlás kockázatai (www.tenyek-tevhitek.hu)

Figyelem! A webszemle rovat cikkei más szerzőktől átvett írások rövid idézését tartalmazza, benne a forrás szövegére való átlépés lehetőségével. A Revolife szerkesztősége igyekszik az átadásra érdemes gondolatokat összegyűjteni, és azokat mindenféle ellenszolgáltatás igénye nélkül az olvasók számára eljuttatni, a szabad felhasználás alapelveit nem sértve.
Ha a tisztelt szerző mégsem szeretné tartalmainak részletét oldalunkon látni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a “kapcsolat” menüpontban található elérhetőségek valamelyikén, és sikeres levélváltás esetén 24 órán belül gondoskodunk az érintett tartalmak törléséről. Külön kérés esetén a szerző teljes munkássága feketelistára helyezhető.