Június 21.: kedélyes nyár

planets_junius_21

Most ugrunk egy jó nagyot előre, egyenesen a nyári napforduló (június 21.) időpontjára.

A Nap a Bika, Orion, valamint Ikrek közös erőterében tartózkodik, mint minden évben ilyenkor (szemben az állítással, hogy a Rák jeggyel indul a nyári napforduló). A Szaturnusz és a Plútó idő közben hátraarcot vágott a maga jegyében, a Vízöntőben, valamint a Bakban. Csökkenő félhold várható a Halakban, konjunkcióban a Jupiterrel. A Mars a Halakban tartózkodik, a Merkúr és Vénusz pedig a bikában.

A különféle konjunkciók felbomlása itt már nagyban zajlik, és a két nagy karmikus bolygó hátrálása fékezésre készteti az év első felében megkezdődött felemelkedési folyamatokat. Ne ijedjünk meg, a változás egyáltalán nem szolgál a hátrányunkra, amennyiben az első hat hónapot megfelelő módon aknáztuk ki az elkövetkező folyamatok szívélyes fogadására.

A Szaturnusz már átment a Vízöntőbe, és innen fog visszahátrálni a Bakba egy pár hónapon keresztül. Ezt a hatalom esetleg megpróbálhatja kiaknázni, hogy minket korlátozzon, de csúfos véget fog érni mindennemű kísérlete, mivel a korlátozások bolygója szépen visszasuhan a földi hatalmakat uraló Bak alá, és kegyetlenül megneveli a vesztüket érző, kétségbeesetten kapálózó pártállamokat.

Bár nagy, társadalmi folyamatok tekintetében megállásra lehetünk kényszerítve, személyes életünkbe, ha mindent jól csinálunk, nem csorognak le az esetleges negatív hatások.

Augusztus 1.: COVID-mentes nyaralás?

planets_augusztus_1

Következő elemzésre kijelölt napnak augusztus 1-et választottam, mely nagyjából egybe esik a nyári szabadságolások, valamint az üdülési szezon csúcspontjával.

Nyilván mindenki arra kíváncsi, marad-e valamiféle ereje a COVID-riogatásnak eddigre, vagy pedig végre hamvába hol az elnyomás, és két év kihagyást követően végre minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba.

A helyes válaszok pedig a következők: nem, igen, és nem. Tehát ha marad is a COVID-riogatás, annak ereje nem lesz már, az elnyomás hamvába hol, viszont a megszokott kerékvágásba szinte semmi nem tér vissza. Aki ezt képzeli, az minden bizonnyal átaludta az év első felét.

A hatalom minden legitimitását elvesztette az értelmes lakosság körében, így nem marad a rendszerben olyan ember, aki kellő értelemmel lenne felvértezve ahhoz, hogy ezt az álnok, hitvány szisztémát továbbra is fenntartsa. Egy gumibottal ütlegelő ostoba rendőr nyilván nem fog tudni komplett ellátási láncot, logisztikai rendszert meg törvénykező hatalmat működtetni. Egy bírságolgató NAV revizor szépen éhen hal, amennyiben nem érkezik meg a polcokra az élelem, hanem szabad csereügyletek, vagy akár szívből való adakozás révén lelnek gazdára a megtermelt javak. Az operettív törzs nevetséges bohózattá fajul, és már mindenki az ő robotikusan előadott monológjaikon fog fetrengve röhögni az esti kabaré helyett.

szinesz_drama_kabare

A hatalom ideig-óráig a helyén maradhat bábként, de minden használható, valamire is fogható emberke már rég elmenekült a rendszerből.

Ennyi fellengzős ábrándozás után lássuk a hatásokat.

Pontosan ezen a napon egy fogyó Holdnak integethetünk az Oroszlánban, a Szaturnusz szépen visszahátrál a Bak és Vízöntő határáig, ahol év elején is tartózkodott, valamint a Neptunusz, Jupiter és Plútó szintén retrográd mozgásba fog.

Annyi bizonyos, hogy a nemzetközi, illetve rendszerszintű folyamatok eme időszakban pihenésre vannak utalva, a kérdés pusztán az, hogy milyen minőségben. Aki még mindig benne marad a rendszerben, arra keserves ébredés vár e napok során, a többiek viszont, kik lelkük istápolásával, illetve gyümölcsöző kapcsolatok alulról való létrehozatalával és táplálásával voltak ez idáig elfoglalva, kaphatnak ugyan néhány kellemetlen próbát a nyakukba, csak hogy tisztában legyenek a választásuk értékével, ám őszintén szólva semmi rosszat nem látok ezekben az állásokban.

pikwizard-048fee8420d99e5c91af6921c278efbd

Ha már nyaralás: A Rákban tartózkodó Nap mindenképp kimozdulásra invitál bennünket, az Ikrek Vénusz pedig szintén arra sarkall, hogy az inspirációt kinn a külvilágban keressük. A Kos Mars nem is int minket alapos megfontolásra, vagyis amennyiben mindenképp indulnánk valamerre, akkor ne habozzunk, csak legyünk tisztában ama ténnyel, hogy a viharfelhők nem 100% eséllyel vonulnak még el eddigre. Nagyon nehéz lesz összeegyeztetni egy valóban emlékezetes nyaralást a különféle határ-ellenőrzésekkel, vakcinamandátumokkal, meg egyéb ostobaságokkal, amiket még kitalálnak. Mindenképp tájékozódjunk előre, és gyűjtsünk össze minden lehetséges információt a kiutazással kapcsolatban, mielőtt elindulnánk! Ha ez megvan, nézzünk át mindent még egyszer, majd harmadjára is, mivel a Halak Jupiter nem épp ideális pozíciója az utazgatásokat kedvelő Nyilas bolygójának a racionális döntések meghozatalára.

Amennyiben egy tanácsom lehetne, érdemesebb volna most még belföldön maradni, és inkább egy kedélyes baráti társaságot összeverbuválni egy tóparti táborozásra, ivászattal, DJ-vel, meg amire még igényt tartunk, mint kockáztatni egy kudarcos kiutazást, mely által aztán nem leszünk képesek kellőképpen feltöltődni az év maradék részére.

Szeptember 23.: Megállj!

Ismét ugrunk egy kicsit, mégpedig az őszi napéjegyenlőség időpontjára, mely szeptember 23-at jelent.

Az ősz beköszöntével már a kis bolygók közül is némelyik retrográdba lép, így hátrafele mozog szeretett Földünk pályájához képest a Merkúr, a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz, a Neptunusz, valamint a Plútó is. Gyakorlatilag kizárólag a Mars és Vénusz marad egyenes mozgásban (a Hold és a Nap nem tud retrográdba kerülni).

spirituality_rising_up

További hatások, bolygóállások: fogyó Hold az Oroszlánban, Nap / Merkúr / Vénusz konjunkció az Oroszlán végén, mindezek szemben a Halak Jupiterrel és Neptunusszal. A Mars a Bikában árválkodik, Kvadrátban a Vénusszal.

Ahogy ki tudtam olvasni a várható bolygóállásokból, kapunk még egy utolsó felülvizsgálati lehetőséget az év során hozott döntéseink kapcsán, melyeknek ki kell állnia annak próbáját, hogy terveink és cselekedeteink összhangban maradjanak a jövőben várható fejlődési útvonalunkkal, illetve a spirituális egységélménnyel egyaránt. Magyarán a választott életutunknak meg kell felelnie a társadalmi hasznosság, vagy legalább semlegesség kívánalmának, hogy ne fordulhassanak elő a jövőben olyasféle hatalmi machinációk, mint elnyomás, bullying, kényszerítés, melyek egyébként mind a negatív Oroszlán jegyhez tartozó káros tulajdonságok.

Nem vehetünk fel többé olyan tevékenységet magunkra, mellyel árthatunk az embertársainknak. Aki tehát szeretett volna mondjuk politikus, NAV revizor, vagy rendőr lenni, vagy eddigre továbbra is benne marad a foglalkozásában, az most kénytelen lesz felülvizsgálni az életpályáját.

November 1.: megnyugvás, fókuszban a barátságok és a párkapcsolatok

A Mars, Jupiter, Uránusz és Neptunusz továbbra is tolatóban van, azonban a Szaturnusz és a Plútó előre indul. Felelősségteljesen nekiállhatunk a társadalomformáló terveink megvalósításának.

napozas_problema

A Mars a Bika / Orion / Ikrek erőterébe kerül, mely megnövelheti mozgásigényünket és szószátyárságunkat egyaránt. A Nap, Merkúr és Vénusz konjunkcióba kerül a Mérleg elején, mely a Marshoz hasonlóan szintén a beszélőkénk megnyitásában, illetve a közvetlen környezetünkkel való harmonikus viszony stabillá tételében is segédkezik. Ugyancsak megújul az igény a művészi ambícióink kiteljesítésére, viszont ügyeljünk arra, hogy az Uránusz szembe kerül a Vénusszal, ami negatív esetben jelentheti azt, hogy nem feltétlen kapunk túl kedves kritikákat az általunk létrehozott alkotásokra, párkapcsolati téren pedig fennállhat a veszélye annak, hogy az egyik fél váratlanul felrobbantja a viszonyt, vagy kijelenti, hogy korántsem az a véleménye egy harmonikus párkapcsolatról, mint amit mi magunk elképzelünk.

Amennyiben az év korábbi részében a kívánalmaknak megfelelően cselekedtünk, úgy semmi félnivalónk nincs ezektől a helyzetektől, a kellemetlenségek nem túl nagyok, és legfeljebb átmenetiek. Néhány félreértés is tisztázódhat a konfliktusok által, melyeken jobb mielőbb túl lenni.

December 21.: ???

December 19-én a Vénusz retrográdba csap át, és az év hátralevő részében abban is marad. 29-én szintén hátraarcot vág a Merkúr, illetve marad hátrafelé menetelő állapotában a Mars és az Uránusz.

Az év utolsó időszakában rendkívüli hatások nem várhatók. Esetleg a Mars / Neptunusz kvadrát nehezítheti egy kicsit az életünket, melynek leginkább akkor van szerepe, amennyiben elmulasztottunk az év során valami fontos dolgot megtenni, vagy jelentős lemaradásban szenvedünk a felvállalt feladatokban. A Bika Mars ráadásul nem a törtetve haladás jegye, tehát a legjobbat akkor tesszük, amennyiben nem érnénk az eltervezett éves teendőink végére, ha inkább leírjuk veszteségként az elmulasztott feladatokat, vagy amennyiben aktuálisak maradnak még, áttoljuk őket jövőre.

girl-3718522

Nem feltétlenül kötelező azért választani a pihenést az utolsó hetekben, mivel a Nap, Merkúr és Vénusz egyaránt a Nyilasban tartózkodik, mely remek alkalmat biztosít részünkre új emberek megismerésére, új dolgok megtanulására, vagy akár párkapcsolat keresésére.

Összegzés

Az év első felét a tömeges konjunkciók határozzák meg, míg másik felét a nagy bolygók retrográd mozgása.

A nagy bolygók nem sokat mozdulnak odébb, ezért a fő (generációs) témák nagyjából megegyeznek a tavalyiakkal, egyéni és társas szinten viszont akár forradalmi átalakulásokon is keresztül mehetünk.

Mivel maga az előrejelzés rendkívül részletes, úgy gondolom, egyáltalán nem szükséges további szószaporítás.