február 1: kínai újév, Tigris éve

planets_februar_1

Következő mintavételi időpontul a kínai újév napját választottam, mely most egész véletlen február 1-re esik.

Ekkor a Merkúr, a Vénusz és a Mars egyaránt a Nyilasban tartózkodik, habár nincs, vagy csak nagyon gyenge konjunkciójuk lesz egymással. Kialakul viszont egy Nap / Hold / Szaturnusz konjunkció a Bakban, melynek segítségével, amennyiben eddig nem tettük volna meg, most eldönthetjük, hogy az identitásunk (Nap), valamint az érzelmeink (Hold) számba vételével melyek lehetnek azon alapvető keretek (Szaturnusz), illetve önkorlátozó, önmagunkat visszafogó szellemi vagy erkölcsi alapok, melyek jegyében eztán az életünket élni kívánjuk.

Nem győzöm mantrázni, hogy továbbra is szellemi alapokról beszélünk, nem pedig fizikai elnyomásról, törvénykezésről, ahogy teszi azt a terrorhatalom!

Akiknek gondjaik vannak a saját öntudatuk (Nap), illetve önérzetük (Hold) megélésével, ennek köszönhetően megbéklyózó függőségekben, kiszolgáltatottságban, félelemben szenvednek, nekik ebben az időszakban akad egy kis segítség a függőségeik legalább egy részétől való megszabadulásra.

pexels-ryanniel-masucol-5337808

Egyetlen példát mondanék, hogy nagyjából tiszta legyen, miről is van szó. Sokan szenvednek krónikus boldogtalanságban, mivel a környezetük sikeresen idomította őket arra, hogy a boldogság kizárólag a külvilágból elérhető. Az ilyen emberek kényszerűen feladják önvalójukat, legalábbis egy részét annak érdekében, hogy megfelelhessenek környezetük elvárásainak, és szeressék őket!

De hol a bibi? Egyrészt a környezet elvárásai is gyakorta változnak a pillanatnyi hangulataiknak megfelelően, másrészt a legtöbb ember nem 1-2 másikkal kényszerül interakcióba lépni élete során, hanem akár több tucatnyi frusztrált, hatalmaskodó elnyomó követelményrendszerének a parancsot osztogató 8-féle főnöktől kezdve a fenyegetőző NAV-revizoron át az arcára maszkot parancsoló bolti eladóig bezárólag. Mindenkinek más személyiségvonása, ingerküszöbe, vérmérséklete van, s aki nem szeretné, hogy mások megsértődjenek rá, s utálják őt, annak gyakorlatilag lakatot kell vernie a szájára egész hátralevő életére.

Konfliktus nélkül gyakorlatilag nem lébecolhatjuk át magunkat az életen.

Aki benne marad ebben az ún. mókuskerékben, azt csakhamar utoléri a rettegett kiégés, depresszió, mivel ennyi szubjektív, ráadásul totálisan értelmetlen követelménynek lehetetlenség megfelelni! Néhány év rendszerben töltött idő, és eredményül kapunk egy totálisan megsemmisült, kifosztott szolgát, aki már azt se tudja, ő maga kicsoda és mire lenne képes, viszont idomul egy totálisan relatív, tehát gyakorlatilag követhetetlen és elviselhetetlen elvárásrendszerhez.

pexels-burst-374103

Az ilyenek – hogy a menetrendszerű kiégés és depresszió bekövetkeztét hátráltassák – elkezdik a tőlük elrabolt energiákat külső stimulusokból pótolni, mint zabálási, felhalmozási kényszer, alkoholizmus, gyógyszer vagy szexfüggőség. A rabszolga ezernyi kötelékkel láncolja magát az aberrált rendszerhez, és nem mer majd lépni, amikor például ama elhatározásra volna szükség, hogy a terrortól való megszabadulás érdekében felmondjon munkahelyén, vagy otthagyjon egy eleve döglött, javíthatatlan párkapcsolatot, és ezzel vállalja például, hogy az elkövetkezőkben nem telik majd minden nap egy doboz csokira.

Függnek a pénztől, függnek a zabálás által nyert három percnyi örömtől, s ennek köszönhetően örök szomorúságban vergődhetnek, egészen a haláluk napjáig.

Aki még mindig rendelkezik efféle – elsőre feloldozhatatlannak látszó – kötelékekkel a rendszer felé, az ezekben a napokban végre elgondolkodhat azon, hogy ki is vagyok én, mit akarok, mit szeretnék, minek jöttem erre a világra (súgok: nem igavonó vágóállatnak), a szabadulás érdekében mit is kellene véghez vinnem?

A Tigris évéról csupán néhány szót szólnék, mivel abszolút nem vagyok a kínai asztrológia híve.

year_of_tiger

Az előző esztendő (Bivaly) egy kicsit a visszahúzódás éve volt, amikor sok kapcsolat rázódhatott helyre, ugyanakkor ennek fordítottja, a halott viszonyoktól, elnyomó családtagoktól, retardált főnököktől való szabadulás is megtörténhetett. Idén már mindenkinek öntudatosan, saját magát vezetve kell lépdelnie előre a fényesség útján, melyhez akár új segítőket is kaphat. Egyáltalán nem kell hát túlontúl sokáig tűrni a magányt.

Az új segítők viszont – amennyiben bölcsen haladunk a magunk útján – jobbára olyanok lesznek, akik tökéletes kiegészítőnkké válnak, képesek pótolni a mi hiányosságainkat is, ugyanakkor a régi, elnyomó kapcsolatoktól eltérően nem törekednek majd a rajtunk való hatalmaskodásra, basáskodásra, döbrögiskedésre. Természetesen ugyanezt várják vissza ők is tőlünk.

Kiegyensúlyozottabb, igazságosabb viszonyok teremtődhetnek február 1-től. Akinek még mindig akad dolga a múltbeli ártalmas viszonyok lezárásával, annak a fentebb már taglalt bolygóállások fognak segédkezni abban, hogy minden szükségtelen béklyótól megtisztulva szabadon, tudatosan lépkedhessen az új esztendő által felkínált szabadság felé.

Február 22: Plútó visszatérése az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat aláírtának pozíciójába

planets_februar_22

A harmadik kipécézett időpont roppant speciális, hiszen a számmisztikával foglalkozók oda meg vissza vannak az összesen hat darab kettest magában hordozó dátummal (2022. 02. 22.). Ez még hagyján, de ugyanekkor az USA-ban a Plútó mintegy 240 éven át zajló körbe vánszorgása a különféle csillagjegyeken véget ér, s visszatér azon kiindulópontra, melyről az államalapítás napján (1776. július 4.) elindult.

Mindezt roppant rossz ómennek szokták tartani az asztrológusok. Történelmi megfigyelések alapján a különféle birodalmak 200-250 éven át képesek felmaradni, mire teljesen összeomlanak. Az asztrológusok a szerencsétlenség legfőbb katalizátorának a Plútót szokták tartani, mely a lázadozó, anarchisztikus Uránusszal ellentétben nem alkuszik, nem törekszik kompromisszumra, hanem kegyelmet nem ismerő módon lerohanja, majd megsemmisíti a működésképtelen struktúrákat, legyen szó évszázados birodalmakról, vagy gazdasági-politikai rendszerekről. Ami nem működhet tovább, annak pusztulnia kell. Ez a Skorpió csillagkép uralta Plútó üzenete.

Mivel a Plútó a Nyilas / Bak között tartózkodik, nyugodtan vehetjük készpénznek, hogy mind szellemi-ideológiai téren, mind a hatalom viselkedése szempontjából (háborús imperializmus) radikális változásoknak lehetünk szemtanúi! Az áldatlan folyamat igazából már Trump megválasztásával, illetve a társadalom közel polgárháborús indulatokig feszülő szétválasztódásával megindult 2016-tól, de a Biden imposztúrája alatt hamvába holt afganisztáni megszállás jelenti igazából a világ csendőre szerepkörének összeomlását.

További hatások a nevezett dátum környékén: A Mars, Vénusz, Merkúr, Szaturnusz és Plútó egyaránt a Bak terében tartózkodik, vagy legalábbis érinti azt. Mindez újabb átértékelésre készteti a hatalommal, pártállammal való viszonyunkat, amennyiben eddig nem tettük volna meg. A Nap a Vízöntőben szédeleg, a Jupiter pedig a Vízöntő legvégéről igyekszik szép komótosan átúszkálni a Halakba.

meduza_levitacio.png

A Jupiter azt a területet jelöli meg részünkre, melyben annak nagyjából egy éven át tartó áthaladásáig érdemes ismereteinket, tudásunkat gyarapítani. S ez február-márciustól a spirituális összetartozás, az egységélmény kiáradását jelenti. Elkezdhetjük végre a hozzánk hasonló gondolkodásmódú emberekkel való ismerkedést, akik szintén beértek már a célba. Amennyiben minden reményünk teljesül, úgy év végéig egyre többen ébrednek rá a valódi összetartozás mikéntjére, mely nyilván kívül esik a vakcináztató transzhumanista Metaverzumos elgondolásokon.

Néhány mondat még a fontosabb fényszögkapcsolatokról. A Jupiter-Uránusz szextil a spirituális ismereteink személyes szabadság-elvekkel való összeegyeztetésében segít, míg a Mars / Vénusz – Neptunusz szextil megindítja az első gyakorlati alkalmazásait az eleddig összegyűjtött spirituális ismereteinknek. Ha úgy tetszik, ennél a pontnál már érdemes kilépnünk a porondra, és másokat is tanítani, rávezetni az igazságra.

Ne féljünk, hogy még nem vagyunk minden létező ismeret birtokában, használjuk a korabeli orosz tanárból átképzett angoltanárok módszerét, s haladjunk mindig egy leckével a tanítványok előtt.

Akik az egységélményt művészi formába kívánnák önteni a profánabb tanítgatás, kinyilatkoztatások helyett, részükre alaposan felfuthat az ihletettség szintje ezekben a napokban.

Március 7-28: az év legizgalmasabb időszaka!

planets_marcius_25
Bolygóállások 2022. március 25-én

Ennyi izgalom után azt hihetnénk, a március nem tartogathat akkora meglepetéseket részünkre, és az év elején meginduló eseményáradatot végre nyugalom követi. Még mit nem! Eztán válik csak igazán csodássá az esztendő, s teljes bizonyossággal megállapítom, hogy ez a hónap még a megelőzőeknél is rendkívülibbnek ígérkezik!

Rögtön március 7-én, vagyis 2 héttel február 22. után minden létező bolygó megindul szépen előre, s egészen nyárig nem kell retrográd hatásokra számítani. Aki békében él önmagával meg a bolygókkal, annak élete nagy valószínűséggel olajozottá, valamint örömteli alkotással-teremtéssel telítetté válik ebben az időszakban. Akinek viszont csiszolnia kell még magán, az kaphatja napról napra csőstül az újabb meg újabb leckéket az univerzumtól.

Március 7. legfőbb hatásai: Hold / Uránusz konjunkció a Kosban, Nap / Jupiter / Neptunusz konjunkció a Halak fejénél, Merkúr / Szaturnusz konjunkció a Vízöntő eleje alatt, valamint Vénusz / Mars / Plútó konjunkció a Bak elejénél. Amellett, hogy gyakorlatilag minden bolygó valamilyen mértékű konjunkcióban lesz egymással, várható még egy Plútó / Neptunusz szextil is.

A Nap / Jupiter / Neptunusz konjunkció az öntudatunk, a fejlődési útvonalunk, valamint az egyetemes egységtudat összehangolásában segít, mégpedig vallási-spirituális szempontból. Akinek eddig gondja volt vele, az most kaphat néhány szemfelnyitó információt azzal kapcsolatban, hogyan is egyeztethetné össze saját önvalóját, személyiségét azzal, amit az esztendő során meg kell tanulnia, valamint az összemberiség hasonlóképpen egyedi látásmódjával.

covidpass_protest

Ha már a transzhumanizmussal példálóztam korábban, íme egy gyors példa: olyan világot szeretnénk-e magunknak, amelyben az egész emberiség egy (pszichopaták által kiválasztott) ideális tulajdonságok keveréséből összegyúrt, beazonosíthatatlan egyen-massza, vagy egy olyant, amelyben akár minden ember teljes mértékben különbözhet a másiktól, mégis képesek megtalálni a módját, hogyan élhessenek egymás mellett békében, harmóniában, hogyan adják egyenként a maguk árnyalatát ama színkavalkádhoz, melyet milliárdnyi öntudatos ember egyedi képesség -és személyiségmixe gerjeszt?

A Merkúr / Szaturnusz konjunkció óvatos, diplomatikus tapogatózásra buzdíthat minket. Az effajta segítség jól jöhet például üzleti tárgyalások lefolytatásakor vagy új barátságok kötésénél, mivel a Szaturnusz visszafogja kissé a máskor esetleg sokkal szabadabban eljáró szánkat, és arra késztethet minket, hogy legyünk tapintatosabbak a másikkal, próbáljunk finoman fogalmazni, illetve kérdezősködve érdeklődni a másik ember gondolatai iránt. A Bak / Vízöntő közös erőterében létrejövő konjunkció a hivatalos ügyeink intézésének, valamint spirituális tematikájú eszmecserék lefuttatásának baráti köreinkben is löketet adhat.

A Vénusz-Mars-Plútó konjunkció a Bakban elsősorban azok részéről aknázható ki teljes beleéléssel, akik a hatalommal való eleddig befejezetlen viszonyaikat szeretnék rendezni. Ez a pozíció meglehetősen alkalmas hozzánk méltatlanná vált munkahelyünk elhagyására, vagy éppen ennek fordítottjára, új vállalkozás indítására valami érdekes és egyedi ötlet mentén! Igazából nem is feltétlenül kell csak üzleti vállalkozásra gondolni, ténykedhetünk valami hobbiprojekten, a tavasz beköszöntével átrendezhetjük a kertet, illetve új, világmegváltó ötletek tervének kidolgozására is remek alkalom nyílik most! Amit ezekben a hetekben eltervezünk vagy elkezdjük csinálni, maradandó hatása lehet életünkre, vagy ha nagyban gondolkodunk, akár a komplett emberiségre.

A Plútó-Neptunusz szextil összeegyeztetésre készteti világmegváltó ötleteinket a spirituális dimenziókkal, vagyis egyáltalán nem túloztam az előbb, mikor kijelentettem, hogy (nem kötelező érvénnyel persze) akár az összemberiséget érintő projektekbe is belevághatunk. Amennyiben sikerül hozzánk hasonló, gondolkodásukban megtisztult, félelmeiktől megszabadult társakra lelnünk (lásd az első két hónap hatásait), kirobbanó sikerekben lehet részünk, ami – felhívnám a figyelmet – nem, vagy nem pusztán pénzügyi előnyöket jelent.

A group of friends is enjoying the amusement park

A tavaszpontra, ami március 20-at jelent, az eddig soroltakhoz képest semmi rendkívüli nem várható, nem úgy, mint nagyjából 5 nappal később.

Március 25-én bepontosul egy Mars / Vénusz / Szaturnusz konjunkció a Bak és a Vízöntő határán, valamint a Jupiter / Merkúr / Nap / Neptunusz bolygók is egy gyengébb konjunkcióba állnak a Halak fejénél. 28-án a Hold is csatlakozik a Mars / Vénusz / Szaturnusz konjunkciójához, viszont a másik nagy konjunkció bomlásnak indul.

A Mars / Vénusz / Szaturnusz konjunkció vendégségben a Holddal végre érzelmi szinten is segít átlendíteni minket a fentebb már felsorolt döntéshelyzeteken. Bár egyértelmű az irány, azért mégiscsak óriási változásokról van szó, és érzelmi szinten bizonytalanság foghat el minket, hogy tényleg jól döntöttem? Csak úgy beleugrani az ismeretlenbe azok után, hogy hosszú éveken vagy évtizedeken keresztül egy helyben toporogtam, és kizárólag fentről (nem az Istentől, hanem a bársonyszékből) érkezett parancsokat teljesítettem? Bizony, hogy jól! Tessék szépen elrugaszkodni a beposhadt régi élettől, és elkezdeni élvezni a szabadság mézédes nedűjét!

A másik nagy konjunkció igazán csodás dolgokat hozhat ki belőlünk: eleddig is kacsintgathattunk a rothadó, töredező mókuskerék elhagyása felé, de olykor félelemből, olykor önös érdekből azért a kommunikáció szintjén meghagyhattuk az ültetvényre visszavezető hátsó kaput. Példának okáért az egzisztenciánk féltése érdekében azt hazudtuk, hogy a Főnök Úr a világ legjobb embere, és öt év múlva is ugyanezen a helyen képzeljük el a jövőnket. Megvolt a cél, az irány, akár konkrét lépések is történtek már a kicsatlakozás felé, de fél lábbal még mindig a vasgolyót vonszoltuk magunk után.

Elérkezett a végső megszabadulás órája: immár új erkölcsi, illetve spirituális alapokra helyezvén életünk a kommunikáció szintjén sem tarthatjuk fenn annak látszatát, hogy bennünket elnyomásban tartó hatalomittas Döbrögiket szolgálunk! Eljött a totális szabadság, a halott előző életünk végső lezárásának órája. Innentől fogva nincs visszaút az ültetvényre.

Április 17: húsvéti megnyugvás

planets_aprilis_17

A rendkívüli márciusi időszak boncolgatását követően haladjunk tovább, s vizsgáljuk meg a húsvétra várható eseményeket. Az év további folyása kevésbé tartogat már meglepetéseket, de ez nem jelenti, hogy ne részesülhetnénk izgalmakban, hiszen az első három hónap során létrejövő nem mindennapi hatások bizony egész esztendőn át elkísérhetnek minket, annyi minden történhet velünk, hogy az év végéig sem érünk az átcsócsálni való dolgok végére.

Húsvét vasárnapja április 17-re esik, ekkor a Hold a Szűz és Mérleg közti légüres térben tartózkodva szembe kerül a Halak végéről a Kosba átúszó Nappal, az Uránusz és Merkúr konjunkcióban áll a Kosban, illetve a Jupiter továbbra is együtt marad a Neptunusszal. Az Uránusz / Merkúr konjunkciót egy Vénusz szextil is ékesíti.

A bolygók továbbra is előre haladnak, ám a nagy konjunkciók szépen egyesével felbomlásra kerülnek. Amennyiben mindent jól csináltunk, eddigre eltűnnek fejünk fölül az esetleges viharfelhők, nincs kétség és bizonytalanság, így egy harmonikus tanulási-fejlődési-vállalkozási folyamatot istápolhatunk a továbbiakban. A Vénusz pozíciója miatt megnőhet az igényünk a művészi-esztétikai szabadságunk kiélésére, mellyel szemben bizony nem is érdemes komolyabb ellenállást tanúsítani. Költöztessük be a szépséget és harmóniát az életünkbe!

Május 1-ről firkantanék még gyorsan pár szót, mivel újfent konjunkciók keletkeznek az égen, mégpedig üres Hold / Nap / Uránusz együttállás a Kosban, mely kirobbanó energiával árasztja ki önvalónkat az éterbe, illetve Vénusz / Jupiter / Mars együttállás szextilben a Merkúrral, mely összeegyezteti a szavainkat cselekedeteinkkel, művészi és esztétikai érzékünket a gyarapodás és bővölködés területeivel. A beindított művészi ambícióink kisebb projektek esetén akár már mostanra gyümölcsözőek lehetnek, és elkészült alkotásainkat publikálhatjuk is, hogy másoknak is örömet okozzunk velük.

Az év hátralevő részére már zanzásított előrejelzést készítek, mivel eleddig „csupán” háromszoros mértékben léptem túl a leírni szándékozott szómennyiséget.