Totális cenzúra a Facebook-on: elhallgattatnák azokat, akik nem istenítik fanatikus módon az oltást

0

Bár a Facebook már korábban bevezette a diktatúrát az igazság ellen, mindezt saját eszközeikkel voltak kénytelenek megtenni, mely módszer elsősorban a kulcsszavak automatikus szűrése, a bejelentésre történő moderáció, illetve független „tényellenőrzés” révén valósult meg.

Mindez nem épp költséghatékony mód Zuck bácsi részére, ezért fű alatt máris kidolgoztak egy sokkal feljettebb, algoritmus-alapú moderációt, amely nem csupán a „tényellenőrző” moderációt, hanem bizonyos keresőszavak alapján a bejegyzések tartalmi értékelését is magától elvégzi.

A kiszivárogtatott belsős információk szerint a funkciót már aktívan tesztelik is a létező 3,8 mlliárd Facebook, valamint Instagram felhasználó körülbelül másfél százalékán.

A projekt célja, hogy a Facebook-ra kiküldött tartalmakat, de kiváltképp a kommenteket elemezzék az algoritmus révén, mely megvizsgálja, az előre meghatározott keresőszavak közül melyik hányszor és milyen más, hasonló jellegű szavak mellett szerepel a bejegyzésekben. Ez alapján különféle matematikai műveletekkel elkészít egy értékelő pontszámot, mely besorolja a kommentet a következő négy kategória valamelyikébe:

szelektiv_hulladek

– Aktív (akár cselekvésre buzdító) vakcina-ellenesség
– Oltáskritika (ide sorolva az eltitkolt mellékhatások nyilvánosságra hozatalát is)
– Figyelemfelhívás (pl. egy adott fajta oltástól megbetegedett, vagy elhunyt rokon említése)
– Visszafogott szkepticizmus

A megfelelő dobozokba pakolt hozzászólások aztán a következőképpen kerülnek feldolgozásra: a vakcina-ellenes hozzászólásokat minden előzetes figyelmeztetés nélkül törlik. Az oltáskritikát akkor tüntetik el, ha az több embert elér az illető szűk ismerősi körén kívül. A figyelemfelhívó tartalmakat lefokozzák (nem jelennek meg mások üzenőfalán), végül a szkeptikus tartalmak megosztását erősen korlátozzák, illetve megjelölik azokat nem hiteles tartalomként.

Minden retorzió érvényes a lentebbi kategóriákra is, tehát a megjelölés, illetve megosztás-korlátozás a III. és II. csoport bejegyzéseire egyaránt vonatkozik.

A riadót fújó (vélhetően Facebook-alkalmazott) személy szivárogtatása a Project Veritas asztalán landolt, akik alaposan elemezték a belsős dokumentumokat, és arra a következtetésre jutottak, hogy nem a megtévesztő, illetve törvényellenes tartalmakat kívánják Zuck-ék szűrni, hanem szimplán azok életét kívánják pokollá tenni, akik ilyen vagy olyan oknál fogva, de nem bíznak teljes mértékben az oltásokban. Magyarán a Führer parancsára nem automatikus „Jawohl!” és karlendítés (vagy inkább váll?) a reakciójuk.

Példaként hozzák fel, hogy amennyiben egy családtag bejelent egy gyászhírt, miszerint a nagypapa meghalt a kórházban nem sokkal az oltást követően, azt oltásellenes tartalomként el lehet távolítani a Facebook-ról, pedig a bejelentő nem kapcsolta össze a halálesetet a vakcinával. Sőt mi több, konkrét oltásellenes szólamokat sem fogalmazott meg. Olyant pedig egyenesen életveszélyes lesz kimondani, hogy az X oltás halált okoz, holott a hivatalos vakcinamellékhatás-bejelentő adatbázisok világszert több tízezer, oltás nyomán keletkező halálesetet listáznak. Mindezt úgy, hogy a gyűjtés nem teljes körű, kizárólag önkéntes alapú, rengeteg országnak nincs bejelentő felülete és a beérkezett eseteket egyenként alapos orvosi ellenőrzésnek vetik alá, hogy legalábbis megalapozott gyanú vonatkozzon arra, hogy az adott halálesetet a vakcina okozta, nem pedig más külső tényező.

A Project Veritas értékítélete szerint az aktuáis tervezet fényében igazából kétféle kategóriája lesz csupán az oltással kapcsolatos kommenteknek: azok istenítői, akik feltétel nélküli engedelmességet követelnek, valamint a társadalom ellenségei, akik megkérdőjelezik a hivatalos diktátumok követésének miértjét.

Az apartheid-rendszerekkel kapcsolatos történelmi ismereteink kétféle tényt mindenképp kimondatnak velünk: fenntartásuk gyűlöletet és halált szül, ugyanakkor lehetetlenség őket hosszú távon stabilan egybe kalapálni, szinte minden esetben előbb vagy utóbb összeomlanak.

Szerk.: Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy nem nyílt cenzúra zajlik majd a módszer segítségével, hanem ún. shadowbanning, vagyis a cenzúrázott áldozatnak egyáltalán fogalma sem lesz arról, hogy az ő tartalma nem juthat el másokhoz, mivel semmi látható jele nem lesz a tilalomnak.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás