Az év szülője: saját lányát bullyingolta az anyuka interneten

0

Temérdek felnőtt képzeli magát földi istennek, miután világra szalajtott egy vagy több kölyköt. Az ilyenek, miután a teremtő helyébe rakják magukat, saját elméjük szerint felhatalmazást nyernek arra, hogy azt csináljanak gyermekükkel, amit csak akarnak. Akár életük minden keserűségét és nyomorúságát rávethetik szerencsétlen lurkóra, aki csak szeretne boldogan élni és játszani.

A szülői gonoszságnak nem egy, hanem temérdek dimenziója megnyilatkozik, pláne a mai aberrált világunkban.

Korunk egyik legszörnyűbb bűncselekedete a bullying, ami egy soha el nem múló, éveken át tartó folyamatos alázását-gyalázását-taposását jelenti a kiszolgáltatott áldozatnak. A fiatalkori bullying kiemelkedően gonosz jelenség, ahol akár az iskolatársak, akár tanárok, akár maguk a szülők részéről lefolytatott folyamatos lelki bántalmazás és mentális degradáció temérdek fiatalt sodor az öngyilkosság peremére.

Egy michigani anyuka mégis úgy gondolta, remek mókának bizonyulna a saját lányát online bullyingolni. Szegény kislány első körben még csak nem is sejtette, ki áll valójában a sötétségbe burkolózó álnév mögött, aki őt napi rendszerességgel gyűlölettel teli üzenetekkel illeti.

tiktok_phone_girl

Kendra Gayle Licari, a lány anyja olyannyira ügyelt a látszatra, hogy saját kommunikációs stílusa elváltoztatása mellett a felismerhetőség elkerülése érdekében még az FBI felé is maga tett feljelentést, hogy kutassák fel a cyberterrorista jól leplezett maszkja mögött megbúvó valói identitást. Sőt, a lány fiúbarátjának anyjával is együttműködött a detektívmunka lefolytatásában.

A szülő a gyalázkodásokkal teli üzenetek küldözgetését VPN mögül intézte, egy beletelt egy kis időbe, mire az FBI detektívjeit áthatotta a gyanú, hogy a lány életét megkeserítő elkövetőt hozzá közelebb álló személyek közt keressék.

Több száz gyalázkodó levél küldését követően az FBI-nak dolgozó hackereknek sikerült lefülelniük az anyukát, s visszakövetni az üzenetek forrását az ő telefonjára.

Licari a lánya iskolájában dolgozott mint kosárlabda-edző, ám érdekes módon az iskola semmit nem tett hozzá a felderítési folyamathoz, mivel a saját állításuk szerint nincsenek eszközeik a diákjaikat érő cyberbullying elhárítására.

latte_phone_girl

A velejéig gonosz anya 5000 dollár leszurkolása fejében szabadlábon védekezhet, ám az általa végrehajtott online gyalázkodás cyberbűncselekménynek minősül. Ez azt jelenti, hogy akár tíz éven át csücsülhet majd rács mögött tettéért. Mivel a VPN használatával akadályozta a hatóságok munkáját, további 5 esztendőt csaphat hozzá a bíró a jól megérdemelt büntetési tételhez.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás