Hát ez kínos: jól beégett szegény Greta Thunberg, amiért nem jött el az általa 2018-ban jósolt klímapokalipszis

0

2018. június 21-én a népszerűsége csúcsán tündöklő Greta Thunberg egy apokaliptikus hangvételű tweet keretében megjósolta: 5 éven belül annyi a Földnek, amennyiben nem tornásszuk le azonnali hatállyal zéróra a karbonkibocsátásunkat.

Az akkor 15 éves kis Greta persze nem biztos, hogy tudatában volt annak, mit beszél, vagy hogy komolyan gondolta volna állítását. Mindenesetre pechére akkora rajongótáborra tett szert, hogy 5 év távlatából is milliók emlékeztek az ominózus tweet-jére. Így hát tömegek – kiváltképp persze a szélsőjobboldal kárörvendő trolljai – piros betűkkel vésték naptárukba 2023. június 22-ét, mely napig vagy a komplett emberiség kizárólag füvet legel, vagy pedig örök leradírozásra kerül a Föld bolygó a Tejút galaxistérképéről.

Természetesen nem vált be predikciója, június 22-én is ugyanúgy felkelt a Nap, mint korábban bármikor. Alaposan befürdött hát Greta Thunberg a jóslatával, melyet egyébként nem kizárólag azért állít roppant kárörvendő módon pellengérre a trollhadsereg, merthogy a végzet kisasszonya nem hozta el a várt apokalipszist – hanem mert Greta azt a balgaságot is elkövette, hogy törölvén tweet-jét igyekezett múltjának e sötét foltjától szabadulni. Szegényke valamiért nem ismeri ama örök érvényű mondást, hogy az internet nem felejt.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás