Intelligenciazuhanást okoz a COVID

0

Egy tudományos kutatás szerint a COVID-betegségen való átesés jelentős intelligenciazuhanással jár együtt. Az IQ-csökkenés mértéke egyenes arányban áll a betegség lefolyásának súlyosságával.

A vonatkozó kutatás Angliában, egy csaknem 82 ezer fő bevonásával létrehozott minta alapján készült. Az alanyok 2020. január-december között kerültek kiválogatásra, akik közül valamivel kevesebb, mint 13 ezren estek át a betegségen a tesztet megelőzően. A résztvevőknek egy IQ-tesztet kellett kitölteniük, melynek révén igyekeztek felmérni az ország lakosságának szabvány intelligenciahányadát. Az IQ teszt pusztán merő véletlenségből esett egybe a COVID felfutásával, de igazából egy országos, állami forrásokból biztosított felmérés kezdődött meg a tavaly év elején, melynek programjához menet közben csapták hozzá annak kívánalmát, hogy az alanyokat különböztessék meg ama szempont szerint, átestek-e valamikor a felmérés előtt COVID-betegségen, vagy sem.

A kutatók azt találták, hogy akik COVID-betegségből való kilábalást követően járultak a teszt kitöltésére, jelentősen alulteljesítettek azokhoz képest, akik korábban nem voltak betegek. A depriváció mind a racionális gondolkodás, mind a tervezés és problémamegoldás képességeire negatívan hatott.

Más jellegű kutatásokból kiderül, hogy az ún. „hosszú COVID” az emberek hétköznapi életére is negatív befolyással bír. Példának okáért szóbeli kommunikáció terén szintén hátrányt szenvednek a hosszú COVID-ban agonizálók, miután lelassult észjárásuk folytán nehezen találják a szavakat. Még súlyosabb állapotban idegrendszeri zavarok, keringési betegségek vagy akár depresszió is lehet a betegséget követően hosszú hónapokig lábadozó áldozat „jutalma”.

zohre-nemati-hdrudRmTaes-unsplash

Megfigyelések szerint a lélegeztetőgépre szoruló, tanulási nehézségekkel küzdő vagy korábban stroke-ot kapott betegek nagy átlagban 7 pontnyi IQ-csökkenést szenvednek el, miután szembetalálkoznak a COVID-dal.

Úgy tűnik, a hatalom mindezeket nagyon jól tudja, hiszen játszmájuk minden téren arra megy ki, hogy a betegség által eltompuló, elbutuló, kommunikációs nehézségekkel küzdő és depresszióban szenvedő tömegekre minél előbb ráoktrojálják a kísérleti génterápiákat, melyek szükségének eldöntésében nyilván nem képesek eltompult aggyal felelős döntést hozni. Áldatlan állapotuk meghosszabbításában kiváló szolgálatot hozhat a szájkosár ráparancsolása az emberiségre, mely a mesterségesen indukált oxigénhiány, valamint a maszkokon megtelepedő baktériumtenyészet révén további intelligenciacsökkenésnek, agyködösítésnek és tartósan letargikus állapotnak ágyaz meg, ezzel is segítvén a háziállat sorba jutott lakosságot a „helyes döntés” meghozatalához.

Talán nem kapnak stroke-ot addig, míg elvánszorognak az oltópontra, meg tudnak húzni egy X-et az aláírás helyére. A bikfanyelven írt felelősség-mentességi nyilatkozatot meg amúgy sem muszáj elolvasni.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás