Felkészült az EU a közelgő élelemválságra: szeretnék, ha kukacot ennénk

0

Hónapok óta kongatják a vészharangot a komolyabb civil szervezetek képviselői, hogy a koronavírus keltette pánik és válság nyomán általános élelmiszerhiányra készülhet fel a pórul járt lakosság. Eme hiány hosszú évtizedek óta első ízben nem kizárólag a harmadik világbeli nemzeteket érintheti, hanem az ún. nyugati civilizációkban, kiváltképp az USA-ban és az Európai Unióban is megvetheti lábát az éhínség.

Talán minderre felkészülésképp az EU élelmiszer-biztonsági hivatala az idei évtől engedélyezi egyes csúszómászók, mint a lisztkukac fogyasztását és árusítását. Persze a legtöbb esetben eddig sem a tekintélyes hivatal döntötte el, egyes emberek mit helyeznek a szájukba (kivéve, ha a megvilágosodást elősegítő drogokról van szó), ám most első ízben akár boltokban vagy éttermekben is felvehető az árusított termékek listájára a guszta gyűrűsférgek hada.

Ne álljon meg fantáziánk a kukacok nyersen való fogyasztásánál: akár mindennapi ételeinkhez, tésztához, hamburgerhez is hozzáadagolható a finom és fehérjedús nasi.

Drága jó hatósági ellenőreinknek köszönhetően talán mégsem kell az idei évben éhezéstől tartanunk: míg a milliárdos elit asztalára kaviár, gyöngyözőbor és túzok jut, mi kapkodhatjuk szánkba gazdagon a különféle férgeket, rovarokat, egyéb csúszómászókat. A burzsoázia régi vágya válik valóra, hogy végre az őket megillető helyre kerülnek a világ szegényei.