Hands Up és UK hardcore nótákra nedvesednek a koreai lányok a szöuli Vízibomba Fesztiválon

0

Nem mindennapi show részese lehet, aki a nyári szezon során Dél-Koreába látogat. A több helyi városban, sőt, Japánban és Thaiföldön egyaránt zajló Waterbomb fesztivál kifejezett célja az izgalmakra éhes látogatók benedvesítése. Ehhez vízipisztolyoktól kezdve a színpadon szélén kihelyezett vízágyúkon át a tánctér elárasztásáig bezárólag minden segítséget megadnak.

Az egyébként szabvány EDM fesztivál érdekessége és hasonszőrű társaival szemben észlelhető megkülönböztető jegye, hogy itt aztán minden bulizó fiatal bőséggel kapja a vizet a nyakába – pedig nem is tengerparton vagy legalább tekintélyesebb nagyságú aquaparkban zajlik a haddelhadd.

Az idei év legfőbb újítása, hogy temérdek előadó csempészett hands up, UK hardcore vagy hardstyle darabokat a szettjeibe. Míg a tavalyi Tomorrowland-en a szokásos 1-2 hard dance és techno előadó kivételével féltek a keményebb ütemek bevezetésétől a mainstage környékén, addig Koreában ismét előkelő pozíciót foglal el a 2000-es években elsöprő sikernek örvendő hard dance.

Nem csak idehaza és német felségterületen számított a hands up 2002-2006 során egyeduralkodónak: Kínában a Groove Coverage – God Is a Girl c. száma első helyezést ért el a kínai slágerlistán, ugyanezen előadó „7 Years And 50 Days” nevű albuma pedig az indonéz lemezeladási toplista kilencedik helyéig kúszhatott 2004-ben. A Hands Up visszatértét az ázsiai kontinensen tehát legalább oly örömmel fogadja a bulizós kedvű népség, mint itthon.

Íme néhány klip a 2023-as szöuli Vízibomba Fesztiválról:

Természetesen nem kizárólag dance DJ-k koptatják a színpadot, hiszen hiba volna kihagyni az ország egyre burjánzóbb K-pop lányegyütteseit a benedvesedés nem mindennapi lehetőségéből. Így az EDM előadók mellett az elsősorban nőnemű K-pop bandák is szerves részét képezik a hivatalos lineup-nak, kik önfeledten nedvesednek együtt közönségükkel.

2024 során is nagy valószínűséggel visszatér a nem mindennapi szeánsz. Akik kíváncsiak a temérdek szexi K-pop előadóra és a közönségben ezerszám táncikáló nedves lányra, azoknak célzott településtől függően június vége – augusztus vége közé érdemes repjegyeiket megváltaniuk. Előbb persze várják meg, míg a következő évre vonatkozó időpontok bejelentésre kerülnek. Addig is viszonyítási pontként álljanak itt alább az idei dátumok:

waterbomb_korea_2023

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás