Forradalom helyett az emberiség kipusztulásához járul hozzá a mesterséges intelligencia, amennyiben a pénzügyeink kezelését is rá bízzuk

0

Hihetetlen, milyen ostoba szóhányások jelennek meg mostanság a propagandamédiában. Az ember azt hihetné, immár az összes PR cikket fogalmazóbotok írják.

Az aktuálisan szemlézendő firkálmány a rohamosan felénk száguldó totalitárius pénzügyi disztópia valóságáról mond igazi litániát. Rögtön az első mondatban ütős felütéssel indul az értekezés:

A mesterséges intelligenciáról már mindenki hallott, ha más nem is, de a Terminátor-filmek vagy a ChatGPT biztosan ismerősen cseng.

Roppant találó példa a Terminátor-analógia, ott is épp happy end lett a vége az öntudatra ébredő robotok korának. A Sátán teremtette ChatGPT meg kiválóbb példával nem is szolgálhatna arra, kinek az elmebeteg agymenéseit kívánják az ostoba rendszerszolgák megvalósítani.

robot_tudat

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás nagy mennyiségű adat elemzésére, ezáltal a csalásokra utaló minták felismerésére is jól használható. Az algoritmusok például betaníthatók a szokatlan költési minták vagy a gyanús számlavezetés azonosítására, ami lehetővé teszi, hogy a bankok még a csalások bekövetkezte előtt lépéseket tegyenek azok megelőzésére.

Furcsa, mert amikor az átverős hitelszerződéseiket elénk rakják, valahogy soha nem akaródzik beriasztani ez a roppant intelligens csalásmegelőző rendszer. Mintha egy rendőrök nélküli rendőrállamhoz hasonlatosan tökéletesen egyirányú volna a szabályalkotás és büntetgetés folyamata.

Az MI és a gépi tanulás felhasználható a kockázatok értékelésére is a hitelek felvételekor vagy a hitelképesség vizsgálata során. Ezek a technológiák az adatok széles skáláját elemezhetik, beleértve a jövedelmet, a foglalkoztatási előzményeket, sőt még a közösségimédia-aktivitást is a pontosabb értékelés érdekében.

Ma már léteznek olyan fintechvállalatok, amelyek kockázatvállalási modellje több mint ezer szempontot elemez a hitelfelvevő hitelképességének meghatározásához.

iambankrupt

Itt van kérem a megvalósult totalitarizmus a maga hús-vér valóságában. Ügyelj, miket irkálsz Facebookra, mert nem kapsz hitelt! Elegánsan csücsöríts a szelfin, különben kénytelenek leszünk újabb két százalék kamatot ráverni a jelzáloghiteledre!

Érdekes, hogy továbbra sem esik szó semmiféle, ügyfelek lehetőségeit javító rendelkezésről, kizárólag a bankárkaszt univerzális diktatúrájának kibontakozása felé vezetnek a szálak. Mi vagyunk a BORG, most átadod a tested és elméd feletti közvetlen kontrollt a feljebbvalóid kezébe. Személyiséged és egyedi génállományod beolvasztásra kerül a központi kaptárelme adatbázis-állományába. Minden ellenállás hasztalan.

Az MI-alapú chatbotok és virtuális asszisztensek bármikor elérhető ügyfélszolgálatot nyújtanak, válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, és valós időben oldanak meg problémákat.

Műproblémákra műmegoldás, jajdejó! Nyilván ezek a chatbotok roppant empatikusan viseltetnek majd a nyomorunk iránt, melyet a néppusztító hiteleikkel idéznek elő részünkre.

amibankrupt

Az algoritmusok elemzik az egyén pénzügyi helyzetét, befektetési céljait és kockázattűrő képességét annak érdekében, hogy személyre szabott befektetési stratégiát kínáljanak. Ezeket a piaci trendek és az egyén változó pénzügyi helyzete alapján folyamatosan módosítani tudják.

… A vállalat robottanácsadói algoritmusokkal elemzik az egyén pénzügyi helyzetét, valamint befektetési céljait, és ezek ismeretében alakítják ki a személyes portfóliót. A rendszer ezután folyamatosan figyeli a piaci trendeket, és szükség szerint módosítja a portfóliót a hozam maximalizálása érdekében.

A sevizahiteleknél is csodásan sült el a bármikor egyoldalúan módosítható szerződések és a folyamatosan változó kamatráta intézménye.

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás támogathatja a szabályozási követelményeknek és az előírásoknak történő megfelelést is. Ilyen lehet például az ügyfélazonosítási (Know Your Customer, röviden KYC) és a pénzmosás elleni védelem (Anti-Money Laundering, röviden AML) kérdése… Biztosítva ezzel a KYC- és az AML-szabályok betartását, illetve a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzését.

mindent_hitelre

Mindent tudni akarnak rólad, még azt is, amit te se tudsz magadról, mert hagyod, hogy a kaptárelme vonja uralma alá a borsónyi kis agyadat. Terrorizmus-megelőzésről beszélni egy olyan rendszerben, amely maga a zabolázatlan terrorizmus, igencsak heveny vakbuzgóságra vall.

Már dolgozik az MI, és jól járunk vele, ha marad

A rabszolgatartók jól járnak, a rabszolgákra új sötét középkor leple borul.

Azért mesés ez a betűömleny, merthogy ilyen sötét és halálos disztópiát soha nem láttam még ennyire pozitivista lelkendezéssel tálalni. Az eddigi, MI-totalitarizmusról értekező írások leginkább amolyan autisztikus beletörődéssel nyugtázták a reánk váró elkerülhetetlen sorsot. Mit van mit tenni, muszáj lesz chipet ültetnünk az agyunkba, ha szeretnénk továbbra is túlélni – írják a háttérhatalom csecsét szopó firkászok.

Aki ezt elfogadja, tényleg nem hívhatja többé embernek magát, nem véletlen, hogy fogalmazványaiban és életmódjában is kezd egyre inkább androidokra jellemző vonásokat felvenni a technicista utópiát éljenző személyek hada.

idezet_033_androidok

Nem győzöm hangoztatni a fenevad bélyege, mint techno-totalitarizmus lényegének taglalását. A pszichopaták, kik a komplett emberiség feletti közvetlen uralom megvalósulását kívánják elérni a milliárdok párhuzamos ellenőrzését lehetővé tevő MI-algoritmusok segítségével, csak úgy érhetik el céljukat, amennyiben az emberiség istentelen, mammonimádó, szabadságot és életet gyűlölő hányada önként veti oda hitvány testét és elméjét a Sátán uradalma alá.

Ebből kifolyólag, mivel önszántukból röppennek bele a halálos csapdát jelképező kalitkába, sajnos semminemű feloldozást nem nyerhetnek a személyes felelősség alól az „új világrend” áldozatai. Még úgy sem, hogy eljátsszák ugyanazon szerepet, mint a COVID-riogatás alkalmával, miszerint mivel ennem és dolgoznom kell, csak úgy menekülhetek a kísérleti oltakozás harapófogójából, ha elősegítem az egészséges embertársaim létezéshez való jogának felszámolását.

Ennek a velejéig gonosz, tömeggyilkos nemzedéknek nincs helye egy paradicsomi Földön. Adja az ég, hogy ebből a halálnál is rosszabb mételyező béklyóból végre megszabaduljunk.