Itt a Command & Conquer Remaster trailere!

0

A fantasztikus Age of Empires II és a katasztrofális Warcraft III Reforged után nem is érkezhetne jobbkor a real-time stratégia műfaj harmadik legnevesebb sorozatának felújítása.

A június 5-én debütáló csomag (na, akkor a koronavírusos tavasz után a nyár is mehet a levesbe…) első hullámban az eredeti Command & Conquer, valamint Red Alert játékok kisminkelt változatait tartalmazza, küldetéslemezestől, mindenestől. Nem nélkülözzük majd az eredeti játékhoz amolyan easter egg-ként készült dinoszauruszos küldetéseket, a Nintendo-exkluzív Special Ops pályákat, valamint a Red Alert hangyás térképeit sem.

A tatarozás a Starcraft Remaster-höz hasonló arculatot kapott, vagyis egyetlen gombnyomással válthatunk a 4K felbontású új, és a kockás füzet-méretű pixelekkel apelláló eredeti grafika között. A videók nem kerülnek újrafelvételre vagy vágásra, helyettük az eredeti animációk mindenféle algoritmusokon átfuttatott felskálázását kapjuk. Ugyanígy Frank Klepacki fantasztikus aláfestő zenéi is kizárólag mastering terén kapnak némi igazítást, újrahangszerelésükre nem kerül sor.

Az eredeti sorozat egyik leggyengébb tulajdonságaként számon tartott UI (nem rendezte az egységtípusokat kategóriákba, és nem állíthattunk egyszerre több egységet gyártásba) bibijei esztétikus ragtapaszt kapnak. Újból játszható lesz a multiplayer mód interneten keresztül, a kreatívkodást kedvelő egyének pedig a mellékelt pályaszerkesztő révén mutathatják meg Petroglyph-éknek, mennyivel jobb küldetéseket tudnak tervezni.

A Petroglyph legutóbbi nagy sikert elért dobása a 8 bit Armies nevezetű „kazuár” stratégia volt, dicsőséges korai esztendeikben pedig olyan nevek fejlesztését végezték, mint a Star Wars: Empire at War vagy a Universe at War: Earth Assault. A Petroglyph az ikonikus Westwood (a Command & Conquer sorozat eredeti fejlesztői a Generals-ig) bezárását követően alakult meg független cégként, jórészt a korábbi munkatársak erőinek egyesítésével. A jelenlegi tatarozásokban is sok aranykori Westwood-fejlesztő vesz részt.

Bátran mondhatjuk, hogy legjobb kezekbe került a sorozat a 2000-es évek végének lejtmenete után.