A TikTok lett 2022 eddig legtöbbet letöltött appja

0

Kezdetben vala a Myspace. Egész jó volt, személyre szabási lehetőségek sokaságával. Aztán jött a Facebook. Elfogadható. Aztán a Twitter. Na ne. Végül az Instagram, mely pontnál végre észbe kaphattunk, hogy az emberi faj a végső pusztulása felé tart. Nyugton hihettük, hogy nincs ennél lejjebb, ez mindennek az alja. Aztán egyszer csak: TikTok, ki kopog?

Azóta érvényét vesztette a mondás, hogy ennél már nincs lejjebb, mert van. Mindig.

A TikTok rekord időn belül vált a Z-generációs anti-értelmiség legközkedveltebb platformjává. Transzneműek, népszerűségért és szimpátiáért mentális betegséget színlelők, vagy pusztán figyelemre vágyó hétköznapi fiúk-lányok milliószám vetették bele magukat a három másodperces élvezetekbe.

2022-re a TikTok app immár 3,5 milliárd letöltéssel büszkélkedhet. Azért is roppant meglepő és hihetetlen ez a szám, merthogy a TikTok tiltva van az 1 milliárd feletti lakost számláló Indiában és a 200 milliós Pakisztánban. A fejlesztő Bytedance anyaországában, Kínában pedig egy teljesen különutas, habár hasonló tartalmak kiokádására szolgáló platform üzemel Douyin néven, mely teljes mértékben a kínai nagy tűzfal követelményrendszerére van szabva.

@farahabdelghany2♬ original sound – Farah AbdelghanyJó hárommilliárd ember tehát eleve el van zárva a Tiktoktól. A 3,5 milliárd letöltés így azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden okostelefonnal rendelkező ember a világon legalább egyszer feltelepítette az alkalmazást (ne feledjük el, hogy sok harmadik világbeli országban az okostelefon még mindig megfizethetetlen, vagy épp szükségtelen luxusnak számít).

Mindezen mérföldkő arra volt elég, hogy 2022 első negyedévének végére a TikTok vált a világon legtöbbet letöltött alkalmazássá – első ízben megelőzve Zuckerberg hanyatló birodalmának nagyágyúit, az Instagramot, Facebook-ot, Whatsappot és Messengert.

Ez még mindig nem minden: a TikTok az appokból származó bevételek szempontjából is az első helyen áll, és ami még ennél is meglepőbb, 2022 áprilisában a leglátogatottabb weboldalak dobogójának csúcsát is megszerezte, letaszítván trónjáról az örök első és gyakorlatilag mindenki kezdőlapja Google-t.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás