Alighogy felajánlotta az Apple a telefonok követésének tiltását, máris 96%-nyi felhasználó választotta azt

0

Népszerű mantra a számítógép -és okostelefon-felhasználók ellen, hogy hallgatásukkal kvázi beleegyeznek a saját személyes adataik akármilyen célból való felhasználásába. Kiváltképp, amikor azt se tudják, egy adott app egyáltalán miféle adatokat is kíván telefonjukról ellopkodni. Az ilyen alakok szerint a felhasználónak jobban kell ismernie az alkalmazások programozóinál az általa használt szoftverek minden egyes nyilvános és rejtett funkcióját egyaránt.

Az áldozathibáztatás szokásának az Apple most véget kíván vetni, miután ráuntak arra, hogy egyes appok pofátlan megalkotói már igazán rejtett felhasználási -és követési adatok sokaságait adatják át részükre a felhasználó telefonjáról. Anélkül, hogy annak tulajdonosa egyáltalán tudna róla, hiszen nagyon gyakran titkos csatornákon keresztül szipkázzák el a felhasználó privát adatait.

Nyugodtan alkalmazhatnának tisztességes üzleti modellt is az appgyárak, csak akkor kiderülne, hogy nem lehetne költségvetési csalások sokasága révén kilopkodni a pénzt eme szélhámos cégekből. Az egész technológiai ipar tele van olyan vállalatokkal, melyekkel kapcsolatban nem egyértelmű, miért is léteznek egyáltalán. A Twitter, YouTube, Snapchat platformok egyike sem produkál profitot évtizedes távlatban. Ennél is pofátlanabbak a munkás-kizsákmányolást biztosító appok, mint a Wework, az Uber vagy a Lyft, melyek a munkavállalói jogok folyamatos gődörbe lövése mellett évről évre milliárd dollárokra rúgó veszteségeket halmoznak fel.

A polgárok felesleges, értelmetlen szolgasorban tartásán felül semmi értelme nincs eme haszontalan képződményeknek, kukába hát velük.

Fake news headline on a newspaper

Az Apple tehát végre lehetővé tette az iPhone felhasználók részére, hogy lehessen beleszólásuk a saját telefonjuk feletti uralomba. Első körben rögtön mintegy 96% arányban választották annak lehetőségét, hogy nem szeretnének engedélyeket adni mindenféle megfigyelő meg adatlopkodó szoftverek részére, hogy azok fejlesztői aztán szabadon élősködhessenek a társadalmon ahelyett, hogy elmennének kapálni.

Az elpofátlanodott mérnökök ugyanazon delúzióban szenvednek, mint a szintén sztárrá avanzsált fogalmatlan tudósok. Tudniillik attól, hogy egy marginális, lényegtelen szakterületen iszonyat mértékű tudással rendelkeznek, minden más, százféle dologhoz pedig totálisan hülyék, automatikusan feljogosultnak érzik magukat arra, hogy a világmindenség általuk legkisebb mértékben sem ismert tényezőibe is belepofázzanak, valamint ráerőltessék hitvány doktrínáikat.

Így képzelheti magát egy szatyorban élő pápaszemes kóder kiváló közgazdásznak, marketing-szakembernek és társadalommérnöknek. Így lehet egy monopoltőkés, gyakorlatilag bármiféle képzettség nélküli szélhámosból minden idők legismertebb egészségügyi szakembere.

A 96%-os adatmegosztás-tilalmi arány egyébként meglepő fejlemény mind az Apple, mind a közvélemény-kutatók részére. A Flurry Analytics vállalat egyik korai kérdőívében ugyanis még csaknem 40%-nyi felhasználó jelezte, hogy engedélyezni fogja az adatmegoszást, valamint személyre szabott reklámok megjelenítését az app-fejlesztők részére.

GPS Map Directions Navigation Location

Ebből is látszik, hogy nem feltétlen a felhasználók hülyék, hanem eltitkolják / hazudják előlük a saját adataik felett való rendelkezés lehetőségét. Amint megjelenik választási lehetőségként a személyes adatok elszivattyúzásának tilalma, máris képesek a józan, megfontolt, mértéktartó döntésre.

Jelen kori világunkban az egész rendszer, a komplett világgazdaság hasonló elven működik. Kapjuk a mantrát az arcunkba, hogy a kapitalizmusnak nem létezik alternatívája, holott csak alaposan kidolgozott filozófiával rendelkező alternatívákból mintegy három tucatnyi áll rendelkezésre, melyek közül csak egyik a sosem volt szocializmus. Ugyanígy napjainkban az oltásokkal szemben kerül elő a mantra, hogy más megoldás nem létezik, mint egészséges, jókedvű, vidám embereket a haldoklók által megkövetelt rettegés-döglődés szintjére zülleszteni, majd össze-vissza bökögetni őket mindenféle kísérleti kemikáliákkal.

Milyen érdekes, hogy 8 milliárd, egyedi tulajdonságok sokaságával felvértezett ember kizárólag egyetlen központi akarat kénye-kedvének való engedelmeskedés révén létezhet. Nyilván nem az elnyomó terror miatt, hanem mert ez a természet rendje, hogy mindenféle természetellenes baromságokat kényszerítsünk a komplett bolygóra.

A megnyíló szemű polgárok viselkedésének legnagyobb vesztese a Facebook, ami förtelmes módon olyan adatok tömkelegét is bőszen rabolgatta a felhasználóktól, melyeket ők önszántukból soha nem adtak át nekik. Mindezen információtengert aztán ők jó pénzért eladják olyan cégeknek, melyek a világ legnagyobb államainak választási eredményeit manipulálják a megrendelőik javára.

Closeup of hands using computer laptop with screen showing analysis data

Hogy a személyes adatok feletti zsarnokoskodás lehetősége ismét megnyíljon a Facebook részére, Zuckerberg komolyan megfenyegette az iPhone felhasználókat, hogy amennyiben nem oldják fel tiltásaikat, úgy fizetőssé teszi a Facebook, Instagram és Whatsapp platformokat egyaránt.

Ezek mind az internet legtöbbet használt alkalmazásai közé tartoznak, ugyanakkor kizárólag azért rendelkeznek ekkora mértékű népszerűséggel, mivel ingyen használhatók bárki részére. A kisemmizett zsellérek, akik a kapitalizmusnak hála földönfutóvá lettek az utóbbi évtizedekben, mind rácuppantak a Facebookra. Ezzel magukra vették a zombi üzemmódot, és elfelejtettek lázadni az emberiséggyilkos rendszer ellen.

A hatalomnak elemi érdeke, hogy a Facebook ingyenes maradjon az emberiség további zombiasítása céljából, ezért várható, hogy valamiféle kormányzati akció révén ütik majd ki a Facebookot Zuck bácsi kezéből.

Az mindenesetre bizonyos, hogy a fizetős Facebook modellje nem maradhat életképes, pláne mivel kevésbé népszerű, ám ingyenes alternatívák sokasága létezik a Zuck-birodalom ellenében.

zombi_gazdasag1

Összegzésképp elmondhatjuk: jól látható tendencia, hogy amint az embereknek megengedjük, hogy ilyen vagy olyan mértékben, de rendelkezhessenek saját életük felett, az adott terület felett kiépült hatalmi rendszer egyből összeomlik. Világosan látható, hogy a techno-kapitalizmus hegemóniájának egyetlen kiváltó oka az a megtévesztés, a hazugság, illetve az ellenállás letörése a függővé váló felhasználók zombiasítása révén.

Az ipari kapitalizmus ugyanez, csak nyílt színi erőszakkal.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás