Bíróságon hazudta a Facebook, hogy az ún. „fact checker”-jeik, kik hiteles információkat bélyegeznek meg rémhírként vagy konteóként, pusztán egyéni véleményeket közölnek

0

Az antiszociális média figyelmeztető felirattal bélyegez meg minden olyan hírt és életmentő információt, melyek nem tartoznak a hivatalos halálosztó narratíva védernyője alá. Persze örüljön a büdös igazmondó vírustagadó, tudományellenes antivaxxer konteós, hogy ennyivel megússza a dolgot, és nem robbantja rá az ajtót a TerrorElkövetési Központ.

Ugyanakkor ez az ún. „tényellenőrzés” kizárólag a Facebook üzemeltetői segge lyukának védelme végett született. A zavaros, őrjöngő COVIDiktatúra hivatalos reprezentánsai ugyanis napról napra változtatják álláspontjaikat, és ami a múlt héten még üldözendő féknyúz volt, azt kicsivel később már magától értetődő tényként vezetik be a köztudatba – kiváltképp, amikor a hivatalos megtévesztő hazudozás tarthatatlanná válik.

Igen ám, de amennyiben hiteles, ámbár nem hivatalosnak számító információkat tüntet el a Facebook milliószám, mindez azt jelenti, hogy viselkedésükkel nem pusztán az igazságot cenzúrázzák vagy egyenesen tüntetik el a Föld színéről, hanem egyúttal hozzájárulnak a halálesetek alapos feltornászásához, hiszen az emberek részére életmentő tudás megismerését akadályozzák meg.

Olyan országokban (pl. USA), melyekben maradt az ún. jogszolgáltatásnak némi haloványan pislákoló nimbusza, a gatyáját is leperelnék Zuckerbergről, amennyiben az ártatlan igazmondók elhallgattatásával tömegeket gyilkolna le. Így vezette hát be a függetlennek hazudott, ám ténylegesen a gyógyszar -és vakcinaipar zsebében ficánkoló „fact check”-ek intézményét. Ennek révén a három T szellemében szortírozott posztok megjelölhetők álhírként vagy félrevezető információként, tényleges értékelésük viszont a felhasználóra van bízva.

factchecker_grandpa

Amennyiben kiderül, hogy egy adott, rémhírként vagy konteóként megbélyegzett tényállítás mégis helyesnek bizonyult (mindig is Eurázsiával álltunk harcban), a megjelölés egész egyszerűen levehető a hírről, és senkinek a nimbuszában nem esik csorba. Bizonyos szempontból gálánsabb, más aspektusból nézve viszont mocskosabb módszer ez a nyílt színi cenzúránál, mert így gyakorlatilag bármely irányban lehetséges radikalizálni és megtévesztésben tartani a sötétben tapogatózó tömeget, pillanatnyi hatalmi érdekeknek megfelelően.

Egyszersmind az információ-túltelítődés révén az emberek feladják, hogy önállóan nézzenek utána a részükre szükséges és megnyugtató információknak, helyette önfeladást gyakorolván helyezik holtfáradt elméjüket, valamint testüket az orvosmaffia oltalma és oltása alá.

Egy bírósági perből, melyet egyébként nem a COVID-dal, hanem a klímaváltozással kapcsolatos cenzúrázgatás végett indított egy John Stossel nevezetű önérzetes zsurnaliszta kiderült, hogy a Facebook még annak határozott állítását sem vállalja, hogy ezek a megbélyegző ellenőrök valódi tudományos álláspontok révén cáfolnák a Facebook-on publikált bejegyzések igazságát.

A bíróság asztalán landolt beadvány szerint a rémhírterjesztőként megbélyegzett újságíró nem perelheti a Facebook-ot rágalmazásért, mivel az ő fact-check-jeik valójában nem fogalmaznak meg tényeket, hanem kizárólag személyes véleményüket, tehát kvázi lábjegyzetüket fűzik hozzá a felhasználó kiposztolt tartalmához.

laptop_stickers

A személyes vélemény pedig nem számít rágalmazásnak.

Csakhogy a kiposztolt tartalmakkal kapcsolatos személyes vélemények publikálására eleddig is rendelkezésre állt legalább kétféle módszer a Facebook-on: az egyik a poszt megosztása hozzá fűzött véleménnyel, a másik az alatta lévő kommentmező. Mindkét lehetőség teret biztosít arra, hogy egy álhírterjesztő hamis információja leleplezésre, valamint korrigálásra kerüljön.

A „tényellenőrök” azonban nem a kommentmezőben rontják a levegőt, hanem az eredeti posztot rondítják össze a megbélyegzésükkel, melyet aztán a Facebook külön figyelmeztető ablakban is prezentál, miszerint egy álhírterjesztővel van dolgunk.

A forrás linkjén olvasható a bírósági beadvány teljes szövege. A nevezett kifogás a 2. számozott oldal 8. sorában található.

Amennyiben még beljebb préseljük magunkat a nyúl üregébe, kiderül az is, hogy eme fact checker-ek nem pusztán a gyógyszar -és vakcinabiznisz megvásárolt kiszolgálói, mely tény önmagában véve az összeférhetetlenség vádját ragasztja rájuk a saját maguk függetlenként való megnevezésének szempontjából, de még ama állítás sem igaz velük szemben, hogy e cégek alkalmazottjai valódi tudományos munkát végző kutatók, vagy legalább gondolkodó értelmiségiek volnának. Ugyanolyan képesítés nélküli, hitvány újságírók végzik a tényellenőrzést, mint akik a milliókat tepsibe pakoló riogató, szenzációkeltő rémhíreket okádják a manipulált olvasók elé milliárd forintokból meg dollárokból fenntartott médiabirodalmak fősodratú propagandasajtóiban. Semmiféle önálló gondolattal és alkotóerővel nem rendelkeznek, kizárólag újságok szalagcímeiből, illetve készen eléjük tálalt „fact sheet”-ek alapján döntik el egy tudományos értekezésről, hogy az álhír-e, vagy sem. Nem szimpla cenzúra, hanem refeudalizáció zajlik a nagyvilágban, melynek célja a gondolkodás és az elmeműködés privatizációja különféle érdekcsoportok részére.

robotember

Akinek az érzékszervei feletti uralmat átveszi a propagandamédia, az máris nekiáll köhécselni, fuldokolni, haldokolni, hiszen az okkultista ráolvasás a nap 24 órájában préseli be a fejébe az elmebeteg halálgyáros információt, hogy itt a világvége, jön a COVID, senki nem menekülhet, és mindenki meg fog halni! Hacsak nem oltatja magát persze a kísérleti, életveszélyes, ki tudja mit tartalmazó vegyszerekkel és engedi át a teste feletti magántulajdon jogát az államhatalom részére.

Azt hihetné az ember, hogy legalább a tudomány vírusrettegők részéről megbecsült képviselői gálánsabb elbánást kapnak ezektől a segghülye barbár állatoktól, ám mi sem helyezkedhetne távolabb a valóságtól.

Nemrégiben a Pfizer ama mocskos csalására derült fény, melynek keretében a tavalyi vakcinakísérleteik alatt szándékosan csaltak a statisztikáikkal. Kivették például a nyilvántartásból a különféle mellékhatásokban szenvedő áldozatokat, valamint szándékosan alulképzett munkaerőt foglalkoztattak, akiknek nem áll merszükben megkérdőjelezni a tudományosság mindennemű kritériumával szembemenő belsős vizsgálati protokollt. A nemzetállamokat pedig megfenyegetik, hogy ők maguk tarthassanak totális kontrollt a vakcinák fogyasztói ára, valamint a készletek disztribúciója fölött.

A Pfizer és annak tulajdonosai kvázi az Isten helyébe képzelik magukat, akik mindent megtehetnek és bárminemű mocsokságukat eltussolhatják.

covid_seconddose

A napvilágra jutott felháborító adatokat a világ egyik legnagyobb becsben tartott orvosi szaklapja, a BMJ (British Medical Journal) publikálta, mely kiadvány kizárólag ellenőrzött és több szakértő által átnézett papírokat fogad be és hoz nyilvánosságra!

Az igazságot feltáró, ezáltal a Pfizert rossz színben feltüntető BMJ-re lecsaptak a tényellenőrök, akik ugyanazon megbélyegzést helyezték el a BMJ tényfeltáró cikkét tartalmazó link alatt, mellyel a „rémhírterjesztő vírustagadó tudományellenes gődényista antivaxxerek” nap mint nap kénytelenek szembesülni. Nem pusztán félrevezető információként billogozták meg a világ legnevesebb(nek tartott) orvosai által publikált cikket, de még annak megosztását, illetve Facebook-on való terjesztését is radikális korlátozás alá vonták, nehogy az egyszeri paraszt rájöhessen arra, mennyire rútul átverik őket ezek a diktatórikus maffiózók a vérmes vakcináikkal meg a komplett országokat pénzügyi nyomorba döntő üzleti diktátumaikkal.

Az eset után a BMJ nyílt levelet fogalmazott meg Zuckerberg részére, mely természetesen süket fülekre talált.

Nem pusztán végletekig etikátlan és gyilkos a Facebook intézkedése, de roppant álságos és hazug is egyben. Világszerte egy papírt íratnak alá az olykor kötelező érvénnyel rájuk erőszakolt mérgező vakcinák kapcsán a polgárokkal, mely szerint amennyiben egy életre megnyomorodnak vagy akár megpatkolnak a csaló módszerek révén hatásosnak és biztonságosnak ítélt méreginjekcióknak köszönhetően, kizárólag magukra vessenek. Persze választhatják a roppant „gáláns” ajánlat visszautasítását is, és akkor nem rabszolgáskodhatnak többé a rabszolgatelepen, valamint idővel a boltba sem térhetnek be a kiló parizerért. Amennyiben ennek következtében éhen halnának vagy hajléktalanná válnának, hát vessenek magukra.

most_mit_gondoljak

Vagy halál, vagy halál. Ez a bűnöző, terrorista, tömeggyilkos hatalom ajánlata. Szabadon választhattok a kettő közül. Előtte azért írjátok alá, hogy kizárólag a ti önálló döntésetek a fekete zsák zipzárjának felhúzása.

Végezetül, így fejezik be mondókájukat a BMJ szerkesztői:

Amennyiben a tényellenőrzés már eleve elérhető információk alapján való érvényesítésre korlátozódik, illetve a tényellenőrök nem képesek különbséget tenni a tényanyagok meg az emberek ezekről alkotott személyes véleménye között, az elkerülhetetlen eredmény egy olyan süketszoba (echo chamber) létrejötte lesz, mely megerősíti a jelenleg domináns álláspontot, vagy akármilyen korábbról származó részrehajló és elfogult információt.

Mindez a valódi tudományos diskurzus végét jelenti… és pontosan ezt kívánja elérni a hatalom. Gondolkodás helyett a manipulátorok ukázára való feltétlen hallgatást.