Több mint valószínű, hogy az idei Tomorrowland is elmarad

0

Eredetileg úgy volt, hogy a Tomorrowland idén bár csúsztatva, de megrendezésre kerülhet. A biztató hírek hallatán a szervezés gőzerővel dübörgött előre.

Épp a lineup véglegesítése felé tartott az ID&T szervezőgárdája, amikor az eleddig csak dráma-színdarabokból ismert ármány és árulás bekopogtatott ajtajukon. Bár az állami szabályozások alapján Belgiumban augusztus második felétől szervezhetők nagy fesztiválok, a Tomorrowland-nek immár 15 éve helyet adó Boom városának önkormányzata végül nem adott engedélyt a rendezvény megtartására.

A napi 75 ezer látogatót fogadó rendezvényre már tavaly tavasszal elkelt minden árulható jegy, a partira éhes közönség azóta is vár a jól megérdemelt csapatására. A visszautasítás nevetséges indoklásául természetesen a „koronavírus-veszély” szolgál, mellyel kapcsolatban hitelt érdemlő tény, hogy képtelen életben maradni napfény hatása alatt. Vagyis gyakorlatilag lehetetlen, hogy egy nyári szabadtéri fesztivál tömeges fertőzési gócponttá alakuljon át. Hangyányit szerényebb körülmények között, de tartottak már 5000 fős kísérleti szabad -és beltéri koncerteket egyaránt, melyek látogatóinak utó-követése alapján gyakorlatilag senki nem fertőződött meg a helyszíneken, aki pedig mégis, az az orvosok szerint a koncerteken kívülről szerezte be azt, napi szokásos életvezetése során.

Boom polgármestere és díszes kompániája természetesen azon virológusok „szakvéleményére” hallgatott, akik az elmúlt mintegy másfél év során rendre tévedtek, vagy egyenesen pofátlanul hazudtak a vírus lefolyásáról, veszélyességéről, majd a sebtében összehegesztett vakcinák kockázati faktorait is szándékosan alábecsülték, hogy az időközben vakcina-áldozatokká váló lakosság nyugodtan haldokolhasson saját félelmeibe, magányába, a propagandamédia harsogásába, valamint a pandémia valódi természetét felfedő igazmondók iránti epés gyűlölet fullasztó áradatába bezárva.

tomorrowland-whichyear

A tilalom azért is érthetetlen, mivel előzetes tervek szerint eleve kizárólag oltással vagy negatív teszttel engedték volna a jónépet örvendezni.

A pénzügyi szempontból már a tavalyi évben padlóra került ID&T csapatát alaposan letaglózta a bejelentés, gyakorlatilag katatóniában törtek ki a hír hallatán. Egy Tomorrowland méretű fesztivál szervezése nem úgy zajlik, hogy azt bármikor le lehet állítani, illetve arrébb tenni: mikor az előző nyári hepöning véget ér, gyakorlatilag már zajlik is a következő évre tervezett előadók bookingja, a díszlet tervezése, illetve az engedélyek beszerzése.

Az első ízben elmaradt 2020-as Tomorrowland földbe állította a céget, a mostani arcul csapás akár a komplett fesztiválszcéna halálát okozhatja, ami hosszú időkre váj fájdalmas mély sebet az elektronikus zene húsába. Az ID&T céget is birtokló Livestyle holding ugyanis a fél elektronikus zenei világ fesztiváljait szállítja, a Tomorrowland mellett többek között az I-Motion (Mayday, Nature One), B2s (Decibel Outdoor), valamint a Q-Dance hardstyle rendezvényeit (Defqon.1, Qlimax, Dominator, The Qontinent) is. Ha az egyik (ráadásul legnagyobb) dominó dől, fekszik mellé a többi is.