Készülhetünk a nyári fesztiválokra?

0

Előzetes hírek alapján remény támadt arra, hogy az idén ha nem is mindegyik, de több fesztivál megtartható legyen.

Az első fecske a burzsuj kapitalisták kedvenc spirituális táborhelye, az amerikai Burning Man, melynek szervezői azt is bejelentették, hogy legnagyobb valószínűség szerint a koronavírus-oltás felvételével lehet majd látogatni a rendezvényt.

A második híradás Szerbiából érkezett, ahol a nemzet egyik büszkeségének számító Exit fesztiválról rántotta le személyesen a kormány a leplet, hogy júliusban megtartható lesz a dzsembori. Úgy, ahogy a Burning Man esetén, fontolgatják, hogy kizárólag oltás-igazolással lehessen a helyet megközelíteni, ugyanakkor az áldott jó szívük akár arra is ráveheti őket, hogy elegendő legyen a betegségen való előzetes átesés, illetve a bejáratnál produkált negatív teszt.

Az idehaza zajló rendezvényekről egyelőre komolyabb hírek nem érkeztek: A legnagyobbak, illetve nyár kezdetéhez legközelebb esők, mint a Volt Fesztivál, a Balaton Sound, illetve a Sziget szinte biztosan nem kerülnek megrendezésre az idén. A Sziget szervezése akár egy-másfél évvel a kitűzött dátum előtt megkezdődik, nemigen marad idő a fesztivál gyors összekalapálására.

szoctav_feszt_1

Amik megtartására van remény, azok a kisebb, rétegzenei, illetve nyár legvégére eső fesztiválok. Ilyen például az Ozora, az EFOTT, a Strand Fesztivál és a B My Lake, valamint a Bánkitó. Nyilván mindegyik jó eséllyel a magukat kivételezetteknek képzelők részére tárja ki kapuit.

Nemzetközi színtéren hasonló trendek körvonalazódnak. A nyár eleji Defqon.1 lelövésre került, úgy tűnik azonban, hogy a Decibel Outdoor megtartható lesz. A Tomorrowland-en bár elcsúsztatva, de azért mégis csápolhatunk az idén, a szeánsz az augusztus 27-ei, valamint szeptember 3-ai hétvégeken várható.

A további fejleményekről a megfelelő bejelentéseket követően természetesen tudósítunk.

UPDATE 2021. május 2:

Bejelentették, hogy a Bánkitó legnagyobb valószínűség szerint megtartásra kerül, viszont a Burning Man szervezősége nem merte bevállalni a vakcinaigazolvány megkövetelését, így az idei évben is elmarad a fesztivál.