Idézetek a spiritualitásról és az egyszerű életmódról

0

Napjaink rákfenéje az öncélú felhalmozásra való erőszakos törekvés. A burzsoázia, miután förtelmes pofátlansággal és erőszakkal elrabolja a világ javait a maga részére, további törekvése arra irányul, hogy reszkető félelmében igyekezzen bebiztosítani, hogy ebül szerzett jószágai ne váljanak rablók vagy váratlan katasztrófák martalékává.

Minél üresebb, ostobább és szociopatább egy ember, annál inkább szüksége van a rengeteg felesleges szarra, melyeket legtöbb esetben mások kemény munkájának kisajátítása révén szerez be. Eme embertípus legfőbb jellemzője, hogy nem rendelkezik önálló teremtő -és alkotóerővel, hiszen erőszakkal elvágta magát azon szféráktól, melyekből a pszichopátia és terror fenntartásának szüksége nélkül nyerhetne boldogságot meg elégedettséget. A kizsákmányoló paraziták a maguk környékén mindenkit megmételyeznek hazug eszméikkel, undormányos erőszakterrorjukkal.

Tőlük elszeparáltan állnak azon egyedek, akiknek köszönik szépen, semmi szükségük rablófosztogatókra a puszta létezésük „biztosításához”, hiszen nem vesztették el minden maradék agysejtjüket és kapcsolatukat a szellemi dimenziókkal. Az ilyen emberek napjainkban tömegesen csatlakoznak ki az élhetetlenné, elviselhetetlenné és igazán gyilkos rendszerré vált vadkapitalizmusból. Veszítenek egy rakás felesleges szart, és nyernek cserébe békét, örömöt, jólétet – anélkül, hogy annak biztosításáért cserébe le kéne lőniük a szomszédjukat.

Az alábbi idézetek a minimalista és spirituális életet élő emberek csodás életéről szólnak, távol az elmebeteg pszichopatáktól.

happy_girl1

Minél kevesebbre volt szükségem, annál jobban éreztem magam.

– Charles Bukowski

Otthonod élőhely, nem pedig raktár.

– Francine Jay

A legjobb dolgok az életben nem dolgok.

– Ismeretlen

Az étel fontos része egy kiegyensúlyozott diétának.

– Fran Lebowitz

cooking_girls

Merülj el valami tevékenységben, így az ördög mindig elfoglaltan talál.

– Szent Jeromos

Nem azért mondok nemet, mert annyira elfoglalt lennék, hanem mert nem akarok annyira elfoglalt lenni.

– Courtney Carver

Az egó ezt mondja: „Amint minden a helyére kerül, meglelem a békémet”. A lélek ezt mondja: „Amint meglelem a békémet, minden a helyére kerül”.

– Marianne Williamson

Menekülj az agyonbonyolított életből! Lelj menedékre az egyszerű létben! Háromféle kincset is találsz ott: egészséges testet, nyugodt elmét és egy világot távol az ambiciózus őrültektől!

– Mehmet Murat ildan

happy_girl2

Ha nem olvasol hírlapokat, tájékozatlan vagy. Ha olvasol, félretájékozott.

– Mark Twain

Egy órák nélküli társadalomban az idő múlását cselekvésekben mérik ahelyett, hogy a cselekvést kötnék az eltelt időhöz.

– David Graeber

Az emberek már nem a Nap és a Hold járása, a szelek és csillagok szerint élnek, hanem olyan ravaszul kifundált szokások alapján, mint órák és naptárak.

– Matthew Goldman

A pszichedelikumok nem azért illegálisak, mert szerető kormányaink annyira aggódnának afelől, hogy majd kiugrunk a harmadik emeleti ablakon. A pszichedelikumok azért illegálisak, mert feloldják a véleménystruktúrákat, valamint a kulturálisan lefektetett viselkedési és információfeldolgozási normákat. Felnyitja szemed a lehetőségre, hogy minden, amivel etettek téged, hazugság.

– Terence Mckenna

year_of_tiger

Az élet nem arra való, hogy élvezzük, hanem hogy túl legyünk rajta és befejezzük.

– Arthur Schopenhauer

A vallás azoknak való, akik félnek a pokoltól, a spiritualitás pedig azoknak, akik már jártak ott.

– David Bowie

Aki közeledik Istenhez, ahhoz közeledik a Sátán.

– Hamvas Béla

Valaki vagy él, és az élet ára a beszennyeződés, vagy nem akar beszennyeződni, de akkor az életről kénytelen lemondani.

– Hamvas Béla

kalandor_lany

Légy jó, és ne várj ezért jutalmat sem a földön, sem a túlvilágon. A szem sem vár jutalmat azért, mert lát, a láb sem azért, mert jár.

– Marcus Aurelius

Az élet ingaként leng a fájdalom és az unalom között.

– Arthur Schopenhauer

Mikor a misszionáriusok megérkeztek Afrikába, náluk volt a Biblia, és nálunk a föld. Azt mondták, imádkozzunk. Becsuktuk szemünket. Mire kinyitottuk, nálunk volt a Biblia és náluk a föld.

– Desmond Tutu

A kertet választom és a könyvtárszobát, a hallgatag sétákat, a szótlan imát és a csendes üldögélést. Miért? Mert így lemérhetetlenül többet kapok abból, amire szükségem van. A magányban élt élet a nyilvánosnál határtalanul gazdagabb. Életemben magamnak akarok élni, nem pedig a nyilvánosságnak.

– Hamvas Béla

reading_girl

Ami földi, terhemre van. Végtelenül terhemre. Semmi sem kínoz jobban, mint testi szükségletem: a meleg szoba, a ruha, az étel, főként az étel, az éhség. Nehéz rabság. A test rabjának lenni.

– Hamvas Béla

Mi nem emberek vagyunk spirituális élményekkel: mi spirituális lények vagyunk emberi élményekkel.

– Pierre Teilhard de Chardin

Legyen minden gyereked Kos, és minden szeretőd Ikrek.

– Ősi babiloni átok

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás