Elon Musk bejelentkezett a Mars kolonizálására

0

Végre nem fertőzik a kapitalisták a Föld bolygót jelenlétükkel, ehelyett szeretett otthonunktól távol, a zord Marson kívánnak letelepedni és kolóniát alapítani. Majd véshetik a barlangrajzokat a vörös törmeléktenger szurdokaiba, mert más izgalmas látnivaló nemigen akad a jobbára légkör nélküli, az élet megmaradására alkalmatlan labdacson.

Hogy hasonszőrű társai részére megadja a kezdő motivációt, Elon Musk, a hajléktalan milliárdos saját maga jelentette be a Mars kolonizálási szándékát, melyet természetesen ő maga vinne véghez. Amennyiben sikerül elsőként elérnie a Mars felszínét, akár új államot is berendezhet rajta, önálló alkotmánnyal és törvénykezéssel, hiszen ez irányú törekvését nem gáncsolja semmiféle földi civilizáció.

A Mars kolonizálásának szándékát Musk néhány évvel ezelőtt már belengette. Akkor jelentést is kért a tudósoktól, hogy a művelet sikerének esélyeit öntsék statisztikákba és ábrákba. Az elkészült papírok szerint a Mars légköre és mágneses mezeje egyaránt oly gyatra, hogy a napsugárzás emberre veszélyes hullámait azok nem képesek kiszűrni, így bármilyen felszereléssel is indul útnak az expedíció, a legvalószínűbb sors, mely rá vár, a halál.

mars_colony
A Mars felszíne roppant változatos terepe a kapitalista kreativitás kiélésének.

Mindezen tudományos tények nem csüggesztették le Musk-ot, aki tavaly máris megkezdte az első marsi expedícióhoz az önkéntesek toborzását. Egy önfenntartó habitáció létrehozatala lesz a kezdeti feladat, mellyel párhuzamosan a kolónia internetkapcsolata is biztosítottá válik a bolygó körül keringetett műholdak révén, közvetlen összeköttetésben a Földdel.

Hogy szándékát megerősítse, Musk egy alapítványt is létrehozott a Szabad VilágegyetemTM projekt megvalósítására, ahol izgatottan várja a csatlakozni kívánó polgárok tömegeit.

Mielőtt végleg elhagynák a Földet, pusztán egyetlen kérésünk volna Elon Musk és a többi hasonszőrű kapitalista felé: a szemetet, mellyel összeokádták, szarták-hugyozták bolygónkat, kis híján lakhatatlanná téve azt, vigyék magukkal.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás