Túl jó a D-vitamin, ezért nem engedik, hogy elterjedjen

0

Egy újabb (ezúttal német) kutatás bizonyítja, hogy amennyiben D-vitamint ajánlanának a hivatalos egészségügyi szervek, az százmilliárd Forintokban mérhető spórolást okozna az államkasszának, valamint alaposan megtizedelné a rákhalálozások mennyiségét is.

Mindez persze roppant pánikra okot adó tény a gyógyszaripari lobbisták részéről, akik szeretnék, ha egészséges, életvidám emberek helyett inkább életük végéig pirulákat kapkodó, halódó rabszolgahad válna a jobb sorsra érdemes lakosságból.

A több különálló vizsgálat eredményeit összegző metakutatás arra a következtetésre jutott, hogy a 80 milliós Németországban éves szinten 30.000 rákhalálozás volna elkerülhető, amennyiben alanyi jogon, vagy legalábbis hangsúlyozott hivatalos ajánlás révén D-vitamint juttatnának a lakosság részére.

A rákhalál helyett rák-halál a D-vitamin pusztán egyik kiváló előnye. Mint kiderült, a koronavírus messzire kergetésében is kiválóan teljesít. És akkor még nem is beszéltünk mentális-zavarokat megelőző, illetve helyrebillentő hatásáról, mely jótéteményei régebb óta ismertek.

vitamin_bolt1

2012-ben a magyar orvosi szakma színe-java (akik most együttesen a COVID-oltásért rebegnek, sutba vágván a D-vitamint, valamint az egyéb, sikerrel alkalmazott alternatív gyógymódokat) a német metakutatáshoz hasonló jellegű dokumentumot jegyzett „Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében” címmel, melyben kijelentették: a teljes magyar lakosság D-vitaminnal való (akár ingyenes) ellátása 15 milliárd Forint kiadás mellett 250 milliárd Ft-nyi spórolást okozna az egészségügyi kasszában.

Itt is felmerül persze az örök érvényű kérdés: hogyan erőszakolhatnánk több százezer Forint TB-tartozás végrehajtást a lakosságra és lophatnánk el annak teljes összegét magáncélra, ha nem kényszerülne szinte senki a zsúfolt, fertőző, egyenesen veszélyes rendelőkbe / kórházakba, folyamatos kontrollra?