Megérkezett a totalitárius cenzúra a Google-re: ellehetetlenítik azon weboldalakat, melyeken az MI-algoritmusok a gazdáiknak nem tetsző tartalmakra lelnek

0
Ai Censorship Girl

Elkezdődött, amire régóta figyelmeztettem mindenkit: kezd a hatalom visszavonhatatlanul beavászkodni személyes privát terünk, saját tulajdonunk, hálószobánk intim titkainak minden rejtett zugába.

Nem is olyan rég kizárólag bírósági végzés nyomán lehetett kötelezni az online tartalmak és weboldalak gyártóit a törvénysértőnek tartott tartalmak eltávolítására. Ahogy azt megjósoltam, a jogállam hanyatlásával párhuzamban beindult az ítélet nélküli, vagy akár megelőző büntetések kirovásának folyamata. A helyzet innentől fogva egyre csak rosszabb lesz.

A Naked Capitalism, egyébként szakmailag is elismert és népszerű közgazdasági blog (magam is szoktam onnan cikkeket vagy forrásokat átemelni) szerkesztősége egyenesen a Google-től kapta postaládájába a következő tartalommal ellátott e-mailt.

Megjelöltek összesen nagyjából egy tucatnyi cikket, melyek kapcsán a Google automatikus szűrő algoritmusa azt kéri a szerzőktől, hogy tüntessék el vagy írják át azokat, mert megsértik a Google Adsense felhasználási feltételeit.

Mar Megint Cenzuraztak

Amennyiben nem történik meg az MI-istenség által követelt korrekció, a Google Adsense a weboldal mintegy 20 ezer cikket számláló komplett felületén letiltja a reklámok közlésének lehetőségét, s így a Naked Capitalism szerkesztői tökéletes nyugalomban halhatnak éhen.

A vonatkozó cikkeket élő szakmunkás tényellenőr-cenzor nem illette a maga gusztustalan megbélyegzésével. Mindennek bizonyítéka a korabeli Windows hibaüzenetek lelkivilágát nosztalgikus érzések mentén felelevenítő címszavak a cikkek vállalhatatlanságának visszaigazolására: VIOLENT_EXTREMISM, HATEFUL_CONTENT, HARMFUL_HEALTH_CLAIMS, ANTI_VACCINATION.

A Google csak 2018-ból összesen 16 blogposztot jelölt meg a fenti bélyegek valamelyikével. Mindez roppant komikus, hiszen ebben az esztendőben még ki sem robbant az állítólagos COVID-járvány, melyre hivatkozva a “HARMFUL_HEALTH_CLAIMS” és az “ANTI_VACCINATION” megbélyegzéseket el lehetne sütni. Ráadásul közgazdasági blog lévén a Naked Capitalism nem is foglalkozik járványokkal, habár a vakcinák előállítása, illetve terítése mögött megbúvó korrupció és statisztikai csalások hada rendre leleplezésre került e weboldalon is.

Független sajtótermékként a Naked Capitalism roppant mód piszkálja egyes hatalmi körök csőrét, hiszen nem félnek nekimenni mainstream körökben tabunak számító témaköröknek sem. A mainstream propaganda kiváltképp gyűlöli e tényfeltáró orgánum működését, mivel egyes kongresszusi intézmények, zsurnaliszta felsőoktatási egységek, de még a Wall Street Journal és a Financial Times firkászai is rendre tőlük vesznek át tartalmakat, melyekkel a propaganda-instrumentumokat alaposan megelőzvén rendre a Naked Capitalism foglalkozik legelőször.

Capitalism Quotes2

Annyira fontos sajtótermékről van szó e “lesajnált” blog esetén, hogy az Amerikai Kongresszusi Könyvtár 2021 óta archiválja a weboldal teljes tartalmát.

A figyelmeztetés egy megkérdezett online reklámszakértő szerint kizárt, hogy embertől származhasson. Ehelyett a Google aktivizálta a maga újabban Gemini névre hallgató MI-jét a karhatalom szempontjából nem kívánatos tartalmak előállítóinak megfingatására.

A gépi vádirat átnyálazását követően a weboldal szerkesztői duplikált poszt-linkeket, sőt mi több, nem létező cikkekre való hivatkozásokat is találtak! Mindez visszaigazolja a gyanút, hogy élő ember nem illette ezt a hitvány zsaroló szöveget. Mind a ChatGPT, mind a Google MI-je hírhedt ama szokásáról, hogy a maguk “objektív és megmásíthatatlan” tényeit rendre légből kapott forrásokból merítik. Kvázi semmit nem szabad elhinni, amiket ezek a humanoid orcát öltött kamugépek beadnak nekünk objektív tényekként.

A Google zsarolóvírusa (mondjuk ki tényszerűen, hogy erről van szó) erőteljes fenyegetőzés mentén követeli a Naked Capitalism szerkesztőségét a kifogásolt – többek közt nem létező – tartalmak korrigálására az önkényesen kirótt Windows kékhalál-üzenetek mentén, különben a közgazdász körökben is nagy fokú tiszteletet és bizalmat élvező blog a működést biztosító bevétel híján örökre lehúzhatja a rolót.

Whats Happened To My Money

Hamarosan a komplett internetet keresztül-kasul hálózzák a cenzorbotok. Mivel napjainkban az emberek inkább Facebook-on zombulnak vagy elaléltan kajálják a chatbotok által kiköpködött temérdek hülyeséget, nem fognak kutatómunkát végezni az ezek által elhallgattatott igazságok közlőinek fellelésére. Inkább békésen alukálnak tovább, míg meg nem érkezik a betakarításra rendelt böllér a késével. Persze akkor már késő lesz feleszmélni.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás