Kedves olvasó! Igazán szerencsésnek mondhatod magad, hogy idejekorán eme nagyszerű weboldalra tévedtél. Természetesen számunkra is megtiszteltetés, hogy látogatóink között üdvözölhetünk!

Te, aki ezt a weboldalt meglátogattad, részese lehetsz egy olyan valódi életmód-forradalomnak, melyet az ország még nem látott! A Revolife mind tartalmilag, mind funkcióiban olyan koncepciók mentén jött létre, melyekre külföldön rendkívül sikeres vállalkozások tömegei épülnek, és amik egyedi életmód / spirituális tartalmú írások sokaságát közlik nagy olvasottsággal. Érdekes módon, bár nemzetközi vizeken rengeteg példa akad a miénkhez hasonló, tabudöntögető koncepciókban dolgozó lifestyle magazinra, mégis a hazai közéletet egy-két aprócska blog és vállalkozás kivételével ezidáig messze elkerülte az effajta újságírás.

Na de miben is áll az életmódunk? A népszerűvé lett divatszóba gyakorlatilag minden olyan tartalom belefér, mely az emberek napi szintű életvezetését, testi-lelki működését és szokásait fedi le, azaz elsősorban nem politikai vagy gazdasági újságírásról beszélünk. Nálunk a fókuszban maga az ember áll, ki-ki a saját maga által hozott genetikai örökségével, neveltetésével, bejáratott rendszeres rutinjaival vagy akár a felsőbb szintű, nehezen elérhető vágyaival.

fitneszklub_1

Arról fogunk értekezni, hogyan biztosíthat az egyén a maga személyiségéhez és igényeihez igazítottan sikeres és boldog életet magának. Tudományos módon és a lehető legfrissebb kutatások felhasználásával megvizsgáljuk, milyen testi vagy szellemi tápanyagok fogyasztásával tehet szert megfelelő lelki egyensúlyra. Hogyan küzdhet meg az elé gördülő, olykor teljesíthetetlennek tűnő nehézségekkel; mely művelődési terület, szórakozási forma vagy hobbi járulhat hozzá leginkább élete jobbá válásához.

Eme vállalás sokkal nehezebb, mint előre elkészített, száraz tényanyagokat publikálni egy híroldalon, vagy celebektől átvett egymondatos megmondásokat posztolni, hogy legyen valami helykitöltő két hirdetés között.

Egy életmódmagazin működtetése és olvasása egyaránt olyan, mint megtanulni aknamezőn járni. Minden embernek egyenként sajátos erényei, hibái, vágyai és félelmei vannak. Lehetetlenség olyan cikket írnunk, mely kivétel nélkül mindenkire ráhúzható és az egyén azokat mindenféle kritika és előzetes önismeret nélkül alkalmazhatja. Az olvasó részéről nyitottság, befogadókészség és egyéni vizsgálódás szükséges. Az újságíró felelőssége pedig a rengeteg sötét hiedelem, tényferdítés és spirituális mellékvágány elválasztása a valóban hasznos és érvényes tartamaktól; az előbbiek szemétbe hajigálása, és utóbbiak közérthető formában való terjesztése. Közben a nyert információk nem veszthetik el érvényességüket az egyszerűsítés következtében.

lehetetlen

Túlzottan hosszas lenne minden, a sikeres leválogatást biztosító módszerünket felsorolni, valamint teljes tematikánkat minden téma alaposabb körbejárásával bemutatni. Amúgy is beszélnek helyettünk írásaink, melyeket érdemes is mihamarabb elkezdeni tanulmányozni, és Facebookon szorgalmasan osztogatni a rokonokkal, barátokkal. 😉

Tematikánk egyedi módon nem a hirdetéseken és az ezt kiszolgáló, töménytelen tartalmatlan „helykitöltő” celebpletyka publikálásán alapul. Mi sokkal többre értékeljük a hasznos és valóban informatív írásokat. Legfőbb célunk, hogy releváns tartalmakat, például tudományos kutatások és felmérések eredményeit érthető formában nyújtsunk át a felhasználóknak. Igyekezünk a lehető legváltozatosabb témakörökben helytállni.

Koncepciónk, bár igyekeztünk azt a lehető legegyszerűbb módon kidolgozni, megérdemel némi magyarázatot. Egy olyan lifestyle magazint hoztunk össze, amelyen – az oldal témáinak keretein belül – nem léteznek tabuk. Szívesen és mindenféle előítélet vagy megfelelési kényszer nélkül igyekszünk tájékoztatni benneteket a legfrissebb tudományos eredményekről, közvélemény-kutatásokról, a mindennapi életünket érintő témákról, a leghétköznapibbaktól az igazán pikánsnak számítókig.

strand_par1

Egy ilyen magazin megvalósítása közben a legtöbb fejtörést az okozta, rendkívül gazdag és sokfajta témát felölelő tartalmunkat hogyan is osszuk megfelelő rovatokba, valamint hogy a különböző korcsoportok kezelését is megoldhassuk. Azaz például egy erre járó tinédzser nyugodtan olvasgathassa lapunk fő cikkeit, azonban a kényesebb, szókimondó tartalmaink azon szákdékos felkeresése nélkül rejtve maradjanak. Nyilván finom lelkű olvasóink közül is sokakat elriasztott volna, ha általános, praktikus tartalmaink, valamint híreink találkoznak a néha őszinte kirohanásoktól, cifra megfogalmazástól sem mentes szókimondó és tabudöntögető témáinkkal.

Vállalásunkkal azonban sikerrel jártunk, és azonnal meg is ragadnám az alkalmat, hogy bemutassam, miből is áll össze tartalmunk:

Startvonal

Itt nem pusztán a főoldal érhető el, hasonlóan az online magazinok többségéhez, hanem híreink, kiemelt írásaink és angolra fordított cikkeink is. Kapcsolati adatlapjaink és időjárás-jelentéseink szintén itt foglalnak helyet. Lássuk őket kicsit részletesebben:

– Hírfolyam: Mindennapi, aktuális hírek és események. Koncepciónkból adódóan nyilván nem foglalkozunk pártpolitikával, gazdasági eseményekkel is csak mértékkel. Hírrovatunkba tehát az életmóddal kapcsolatos apróbb hírek, fejlemények, rövid élettartalmú érdekességek kerülnek. A hírfolyam tartalmai rendszerint rövid szavatossági idővel rendelkező írások, terjedelmük általában kevesebb, mint 500 szó.

revolife_news

– Kiemelt írások: Legjobbnak ítéltetett cikkeink kerülnek ebbe a szekcióba. Ezek azok a tartalmak, melyeket akár évek múlva is érdemes elővenni, mert annyira értékes információkat tartalmaznak. A cikkek válogatását, kiemelését manuálisan végzik szerkesztőink egyedi szempontok alapján, valamint az olvasottsági statisztikák is tényezőként számítanak.

– English: Akadnak olyan írásaink, melyek lényegi tartalmait nem más forrásokból szedjük, hanem saját agyszüleményünk, kutatásaink, illetve tapasztalataink eredményei. Ezen cikkek egy részét angolra lefordítjuk, és a nemzetközi közönség számára elérhetővé tesszük.

Magazin

Itt aztán minden van! A lapunk gerincét adó írások mind ide kerülnek. 10, a későbbiekben esetleg bővülő számú kategóriába csoportosítva találhatja meg mindenki a neki megfelelő tartalmakat. A magazinba csak megfelelő forrásokkal ellátott, autentikus írások kerülhetnek. Terjedelmük általában 300-1500 szó között váltakozik.

Easylife

Úgy döntöttünk, megkülönböztetjük a magazin tartalmainkat a könnyedebb írásoktól, hogy ne higítsa fel egyik a másikat, és a szokásosnál is jobban különválaszthatók legyenek az olvasók részéről. Míg magazinunkban az életmódunkkal kapcsolatos viszonylag velős írások, tippek, trükkök, kutatási eredmények és társadalmi jelenségek leírásai szerepelnek, az Easylife feladata könnyed tartalmakat szórakoztató módon előadni. Rendszerint rövid terjedelmű, 1000 szónál rövidebb cikkeinkben ajánlókat teszünk közzé különböző kategóriákban (zene, könyv, film, recept, YouTube), valamint apró lifehack-eket, praktikákat, megdöbbentő tényeket, környezetvédelmi írásokat, humoros/vicces tartalmakat közlünk.

model-poses-casually-on-ride_4460x4460

Cubehead (geek lifestyle)

Mint említettem bemutatkozónk elején, a Revolife feltett célja olyan közösségek képviseletét ellátni, melyekkel más médiumokban nem foglalkoznak különösképpen, mi több, meglehetős elhanyagoltságnak „örvendenek”. A Cubehead magazin a kocka-élet rejtelmeibe vezeti be az olvasót. Igyekezünk olyan cikkeket összeválogatni, melyek nem a mainstream játékmagazinok tartalmára hajaznak, hanem elsősorban az underground tartalmakból válogatnak. Rengeteg szó lesz a retro játékokról, a geek lifestyle-ról (többek között divatról, táplálkozásról és mozgásról is – kockáknak), legújabb tech-kütyükről és olyan játékos kulisszatitkokról, melyekről bizony nem sok helyen lehet olvasni, idehaza pedig egyáltalán sehol máshol.

Hardbeats (raver lifestyle)

A Cubehead-hez hasonlóan ez az elektronikus zenei magazin elsősorban azon stílusok „hivatalos” hazai képviseletét hivatott ellátni, melyek a magyar média zenei rovataiból és magazinjaiból bannolva vannak. Idehaza csak nálunk olvashatsz valódi rajongóktól származó tudósításokat a hard dance (benne: hands up, hardstyle, hard trance, acid), trance (uplifting & psy), happy hardcore, retro és még sok más egyéb stílus megjelenéseiről, bulijairól, eseményeiről. Természetesen a rovat részét képezik a raver és clubber lifestyle-hoz kapcsolódó írások is.

Rovatok

Rovataink a törzsanyagainktól elkülönülve a meghökkentő információk, a határok nélküli szókimondás, a felnőtt tartalmak, a polgárpukkasztó szókimondás terepe. A hat rovat valamelyikébe kerülő tartalmak publikálását egy amolyan piaci alapú, megalkuvó média sohasem közölne le, sőt mi több, igyekeznének ezen gyakran fájdalmas igazságokat a végletekig elhallgatni, meghamisítani, ferdíteni, lehazudni. Az igazság néha fáj, de megéri átrágni magunkat ezen traumákon, mert feldolgozásukkal szellemileg-lelkileg gazdagabb életet nyerhetünk magunknak. Témaköreink:

friendship-58592

– Kapitalisztán: Minden leplet lerántunk az emberiség rákjaként működő kapitalizmusról.

– Théleszma: Spiritualitással foglalkozó rovatunk a lélek legmélyebb bugyraiba is leváj, hogy onnan földöntúli kincseket hozzon fel.

– Mancave: Speciálisan férfias témákkal, a férfiak életmódjával foglalkozunk sokkalta kötetlenebbül, mint azt magazinunk populárisabb tematikájú részei megengednék.

– Véleményerror: Szabadelvű véleménynyilvánítás, melyek olvasásától az ember agya azonnal „fatal error”-t dob.

– Deeplife: Örök érvényű írásaink gyűjtőhelye. Azon terjedelmes műveink kerülnek ide, melyek részletessége, információtartalma egyedülállóan gazdag. A Deeplife rovatban helyet kapó cikkek egy része akár különálló ebook-ként is megállná a helyét.

További információk

Érdemes regisztrált és aktív tagja lenni a Revolife-nak! Tagjaink amellett, hogy hozzászólhatnak cikkeinkhez és mások hozzászólásait is pontozhatják, valamint megoszthatják, részt vehetnek minden közvélemény-kutatásban és játékunkban, valamint saját tartalmakat és ajánlókat is küldhetnek nekünk. A regisztráció bármely aloldalunk tetején található „Jelentkezz be / Csatlakozz” szövegre kattintva, vagy pedig tetszőleges cikkünk kommentfelületénél Facebook / Twitter bejelentkezés, illetve a „Bejelentkezési lehetőségek”-re nyomva egyedi regisztráció lehetséges. A regisztráció egyéb előnyeiről lásd adatkezelési szabályzatunk megfelelő pontját.

negynapos_munkahet_1

A Revolife mögött nem áll semmiféle komolyabb tőke, így oldalunk nem rajtolhatott volna el egy hagyományos „kockatőkés” vállalkozás keretein belül. Mindezek miatt örömmel fogadunk minden (gyakorlatilag bármekkora összegű) adományt, mely működésünket és esetleges továbbfejlődésünket biztosítja.

Adakozásra az Adakozási felületünkön van lehetőség, ahol többféle pénzküldési lehetőséget felvázolunk (még kriptopénzt is elfogadunk).

Terveink között szerepelnek elég merész ötletek is, melyek viszont jelentős tőkét, valamint eléggé alapos megegyezést igényelnek. Amennyiben szeretne jót tenni az emberiséggel (szerényen, ugyebár 🙂 ), és rendelkezik ideig-óráig nélkülözhető pénzmaggal, keressen meg, és örömmel elmeséljük terveinket, elképzeléseinket.

Bízunk a nyilvánosság erejében és abban, hogy idehaza is végre eljött az ideje a kompromisszumok és higítás nélküli igazság-hirdetésnek.

 

Ez a cikk 2020. december 24-én frissítésre került.