Jelentősen megszaporodtak a tartalmaink iránt érdeklődő polgárok részéről elérhető követési lehetőségek. Ennek fényében kívánatosnak tartom, hogy a nyitott érdeklődésű, viszont technikai értelemben kevésbé kiművelt személyek részére egy kiskátét hozzak létre, melyben részleteiben is elemzem az egyes követési módok előnyeit, valamint hátrányait.

Természetesen mindenki akkor jár a legszerencsésebben, ha minden egyes létező csatornánkra feliratkozik. 🙂 Ugyanakkor érthető ama kívánalom is, hogy a különféle híreinkkel és frissítéseinkkel kapcsolatos értesítések ne nyomasszák agyon a látogatót, és az egyszeri ember inkább megválogatná ama felületeket, melyeken keresztül a követésünkről dönt.

Nyílt titok, hogy a nagyvilágban is zajlik egy kísérletezési folyamat, miután a korábban jelentős nyilvánosságot biztosító antiszociális média elkezdte folyamatosan visszanyesni a szellemi és spirituális felemelkedés lehetőségét biztosító alternatív tartalmak elérhetőségét, hogy az emberiség visszaterelhetővé váljon a karhatalom által elvárt és a fősodratú média propagandája által megénekelt narratívák követése alá, mint a régivel megegyező új világrend kiépítésének feltétel nélküli elfogadtatása, vírusrettegés, vagy épp a háborús uszítás. Még a népszerűbb portálokon is sok helyütt kivételre kerültek a like gombok, valamint hátrébb a közösségimédia-felületek linkjei.

Kezdjünk hát bele a szinte bőség zavarát keletkeztető követési módok ismertetésébe. Ebben a felsorolásban még a legbanálisabb módszereket is megemlítem, kizárólag a teljesség jegyében. Indítsunk a legnyilvánvalóbbal:

1Ments el minket a könyvjelzők / kedvencek közé!

A legegyszerűbb és legbékésebb követési mód: ments el minket a böngésződ könyvjelzői közé! Így bármikor visszatalálhatsz hozzánk anélkül, hogy fejben kéne tartanod a weboldalunk nevét.

Mindehhez a Chrome, Edge és Firefox böngészőkben a címsor jobb szélén található csillagra kell nyomni, Opera böngészőben pedig a szívecskére.

A könyvjelzők közül bármikor elővehetsz minket kötöttségek nélkül, akkor látogatsz vissza, amikor csak akarsz, és rajtad kívül senki nem tudja cenzúrázni a tartalmainkhoz való hozzáférésedet.

A módszer egyetlen hátránya, hogy legfrissebb tartalmainkról nem kapsz értesítést, így neked kell ellátogatnod hozzánk és sasolni, érkezett-e új cikk.

2Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Revolife weboldalának bal alsó sarkában található csengettyű megnyomásával az azt támogató böngészőkbe és telefonokra értesítést kaphatsz a legfrissebb tartalmainkról. El kell fogadnod továbbá az értesítések engedélyezését, melyre külön felugró ablak figyelmeztet.

Hogy ne vegzáljunk túl gyakran, egy nap legfeljebb két frissítés megy ki, az egyik reggel, a másik délután, így előfordulhat, hogy nem minden új cikkről értesülsz, csak az általunk lényegesebbnek tartottakról. Az értesítések viszont azonnaliak az adott írás publikálását követően, így az elsők közt érheted el minden friss tartalmunkat.

Az értesítések nem használnak sütiket és beállításuk egyszerű, mint a faék. Két kattintás feliratkozni, s egy le. Ha nem látsz csengettyűt a bal alsó sarokban, az azt jelenti, hogy a böngésződ nem támogatja a funkciót.

3Telepítsd a Revolife progresszív web appot (áruház nem szükséges hozzá)!

Tudtad, hogy a Revolife saját appal rendelkezik? Nem is akármilyennel: bármilyen, a progresszív web app funkciót támogató böngészővel futtatható, nem szükséges natív szoftvert telepíteni a rendszer webáruházából.

Telefonokon a PWA-t szinte minden modern böngésző támogatja, asztali PC-n a Chrome és az Edge rendelkezik PWA funkcióval, a Firefox-hoz kiegészítő szükséges, az Opera böngészőn viszont nem elérhető a lehetőség.

A progresszív web app hasonlóképpen működik egy szabvány applikációhoz: annak ikonja kipakolható az asztalra vagy kezdőképernyőre, valamint installálható és uninstallálható.

Minta utasítás: Edge böngésző alatt keressük meg a címsorban található, három négyzetet és egy plusz jelet tartalmazó, „Elérhető alkalmazás. A Revolife telepítése” gombot, s nyomjunk rá. Telepítést követően, amennyiben választottuk ezen opciót, közvetlen a Revolife-ra mutató ikon jelenik meg az asztalodon.

Az app tartalma tökéletesen megegyezik a Revolife weboldaléval annyi különbséggel, hogy sem címsáv, sem a többi tipikus böngésző-beállításod nem jelenik meg. A Revolife PWA az összes, általad látogatott oldalt és cikket lementi, melyek offline módban is olvashatókká válnak, de ennek feltétele, hogy azt korábban már megnyitottad aktív internetkapcsolat mellett.

4Iratkozz fel a cenzúrázatlan Telegram csatornánkra!

Az egyetlen közösségimédia-felület, melyen jelenleg nincs aktív cenzúra. Ide minden cikkünk válogatás nélkül és azonnal kikerül a megjelenés pillanatában, valamint fontos bejelentéseket, esetleges technikai problémákat is itt közlünk elsőnek.

A Telegram csatornánk tartalma ugyan elérhető böngészőből is, ugyanakkor a feliratkozáshoz már szükséges egy kliens megléte. A magam részéről a Kotatogram-ot ajánlanám, mely felületében nagyjából megegyezik az eredeti Telegram alkalmazással, ám egyelőre lehetséges SMS-azonosítást kérni a felhasználói fiók létrehozatalához, mely funkciót kivették az alap Telegram-ból.

5Régimódi vagy? Akkor RSS vagy ATOM feed-ünk neked való!

Bár a „züllött fiatalok” nem rendelkeznek emlékekkel a régi szép időkről, mikor az elénk táruló információkat önhatalmúlag megválogató antiszociális média helyett RSS-ről szereztük be a frissítéseket, az elfeledettnek hitt módszer az alkalmazott cenzúra fényében nagy visszatérésnek örvend.

Nincs más dolgod, mint böngésződben vagy RSS olvasódban betáplálni az alábbi linkek valamelyikét:

RSS: https://www.revolife.hu/feed/

ATOM: https://www.revolife.hu/feed/atom/

Amennyiben párbeszédablak helyett valami zagyva szöveg jelenne meg a képernyőn, akkor a böngésződ valószínűleg nem támogatja az RSS-t, de nyugi, van megoldás!

2022 eleje óta az RSS-feliratkozás lehetősége integrálásra került mind a Chrome, mind az Edge böngészőkbe! Firefox-on ehhez is plugin szükséges, Opera böngésző alatt pedig kissé egyedi módon kell előcsalogatni a nyuszit a kalapból.

Amennyiben Opera böngészőt használsz, annak menüjében válaszd a Hírek menüpontot, majd a „saját források” menü alatt a „Forrás hozzáadása” opcióra kattintván tápláld be a fentebbi linkek valamelyikét.

Az RSS előnyei: Cenzúrázatlan, minden cikk a megjelenés pillanatában azonnal látható, a többi pedig időrendi sorrendben.

Az RSS hátrányai: Nem közvetít minden tartalmat, csak a legutolsó 10 írás látszik. Nem annyira „trendi”. Egyesek talán kissé nehéznek találhatják a beállítást.

6Kövess minket a közösségimédia-felületeinken!

Ugyan értekeztem már épp eleget az antiszociális médiáról, mai világunkban sajna elkerülhetetlen a jelentét ezeken, mert csak így lehet nagy valószínűséggel új látogatókat bevonzani. Ráadásul a Google és a legtöbb kereső kizárólag akkor indexeli tartalmainkat időben, ha azok megjelennek egy Twitter vagy Facebook link formájában.

Mindenképp érdemes minket követni a négy hivatalos csatorna valamelyikén, mivel kézzel frissített felületekről van szó, s mindegyiken más-más időbeosztásban egyedi tartalmak jelennek meg! TikTok csatornánkon exkluzív tartalmakkal is találkozhatsz, továbbá legütősebb írásaink képes-interaktív összefoglalóival.

Hivatalos felületeink és frissítési csatornáink az alábbi linkek alatt érhetők el:

Facebook: https://www.facebook.com/revolifehu

Telegram: https://t.me/revolifehu

TikTok: https://www.tiktok.com/@revolifehu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1Z_X0C3TZw5LTJojb1iWbg

Kizárólag SEO-optimalizáció céljából létező, nem hivatalos és / vagy aktív csatornák:

Instagram: https://instagram.com/revolifehu#

X (Twitter): https://twitter.com/revolifehu

Ez a cikk 2024. április 24-én frissítésre került.