Szociális távolságtartás-mentes fesztiválokkal kísérleteznek a hollandok

0

Az elmúlt nyáron több kísérlet is zajlott már a szociális távolságtartás követelményrendszerének megfelelő fesztiválok, illetve koncertek szervezésére. Mindezen próbálkozások felemás eredménnyel kecsegtettek. Összességében elmondható, hogy a kötelező távolságtartás ezen események varázsát jobbára kiölte, így a várt sikerek elmaradtak.

A Tomorrowland, illetve a különféle Q-Dance fesztiváljai révén ismert ID&T most lehetőséget kapott a holland kormánytól, hogy megpróbálkozzanak egy teljesen távolságtartás-mentes fesztivál szervezésével. A jeles eseményre 1500 embert várnak, akik pontosan ugyanolyan élménycsomagot kapnak (nyilván jóval kisebb méretben), mint anno az 50-80 ezer fős Tomorrowland, illetve Defqon.1 fesztiválokon.

Nem pusztán lehetséges lesz odamenni egymáshoz és szabadon érintkezni, de egyenesen elvárás. Miközben folyamatosan monitorozzák a látogatókat, valamint a levegőminőséget, az önfeledt fesztiválozók biztatva lesznek, hogy teli torokból énekeljenek, egymást átkarolva táncoljanak, illetve mosh pit-ezzenek kedvükre.

A belépésnek természetesen feltétele lesz a bejárat előtt érvényesítendő negatív koronavírus-teszt. Emellett a látogatók mozgása, valamint minden interakciója folyamatosan monitorozásra kerül: kivel érintkeztek, meddig voltak együtt, hol torlódik a tömeg, stb.

night-market-1714683

Sajnos a totális szabadság visszatérte egyelőre várat magára: a maszk viselése továbbra is kötelező marad a rendezvény teljes területén, illetve az esetlegesen érvényben maradó kijárási tilalmat figyelembe véve estére lelövik a bulit.

Más cégek is kaptak esélyt a kísérletezésre: a Fieldlab Events rendezvényszervező vállalat hasonló méretű csarnokos koncertet tervez, illetve két futballmeccsre is várnak élő nézőközönséget.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás