Megérkezett az EU sárga csillaga

0

Az Európai Parlament május 25-én elfogadta az uniószintű vakcinaútlevél bevezetését, melynek július 1-től élesben is üzemelő szolgáltatásként kell működnie.

A kapkodás fő indoka, hogy szeretnék újraindítani a turizmust, melynek egyetlen szóba jöhető módja az adminisztratív lepapírozás, mint minden kibontakozó bürokratikus diktatúrában.

Azért jobbára kedvesnek mutatkoztak a döntéshozók, mivel a veszélyes oltások felvétele mellett egyelőre megengedik kiskapuként kihasználni a negatív PCR teszt felmutatását, vagy (fél évig) annak visszaigazolását, hogy az illető átesett már a COVID-on.

Szinte mindenkinek szabad hát a pálya, kivéve az egészséges embereket, akik PCR ciklusszámát majd jól feltornásszák 45 fölé.

Az uniószintű igazolványt a nemzetállamok felhasználhatják majd belföldön tartózkodó egészséges polgáraik korlátozására is, például ehhez köthetik a színházak, mozik, éttermek látogatását. Mindemellett megtarthatják saját milliárdos plasztikkártya-bizniszüket is, ám ez esetben szintén kötelesek elfogadni az EU más országaiból érkezők vakcinaútlevelét.

Összességében a beteg, betegeskedő, illetve kísérleti szereket magába engedő (tehát elmebeteg, vagy legalábbis drogos) polgárok szabadon járhatnak-kelhetnek a nagyvilágban, míg az életvidám, egészséges emberek mélységesen szégyelljék magukat, amiért nem hajlandóak vezényszóra haldokolni.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás