A legtutibb vidám ütemek – 2024. április

0
Legtutibb Vidam 2024apr

Sok olyan track létezik, melyek érdemesek volnának a bemutatásra, ám nem készült hozzájuk fancy klip, vagy nincs olyan élettörténetük, melynek alapján érdemes volna külön cikket igénylő ajánlót készíteni.

Nem volna azonban ildomos, ha eme – egyébként gyakran meglehetősen remek – darabok kárba vesznének. Ezért úgy döntöttem, hogy havonta egyszeri alkalommal összegyűjtöm azon trackek YouTube-on fellelhető változatát, melyekre a nívósabb slágerek árnyékában is remekül lehet csapatni. E muzsikák mindig körülbelül az eltelt 1 hónap kiválóságaiból kerülnek összeválogatásra.

Wow, ekkora kavalkádhoz hosszú évek óta nem volt szerencsénk! Ne tévesszen meg benneteket az alábbi lista viszonylagos szerénysége: akkorát tarolt a feltámadt Hands Up nyomán létrejött Eurohouse és Hypertechno, hogy mindkét stílus különkiadást kap ebben a hónapban!

Mindhárom stílus a 140+ BPM tartományt célozza meg. Az idei évben végre talán a Tomorrowland mainstage-ét is ellepi a Hands Up slágerhullám. Erre minden esély meg is van: az év elején általam hallgatott mixekben (State of Trance Festival 2024 livesetek, Kontor Top of the Clubs válogatások, de még az Ultra Music Festival egyes előadóinak szettjei is) nyakló nélkül nyomatják a tempós muzsikákat!

Ami számomra ennél is megdöbbentőbb folyamat, az a producerek transzformációja. Nem elég, hogy Trance és Hardstyle előadók ültek fel a Hands Up megállíthatatlanul zakatoló vonatára, immár a house és teljes meglepetésemre a Psytrance (!) előadók is Eurorave és Hypertechno ihletettségű művekkel állnak elő.

Olyan house producerek kreáltak az elmúlt hónapokban ízig-vérig Hard Dance szerzeményeket, mint Timmy Trumpet, Dimitri Vegas & Like Mike, Blasterjaxx, Alan Walker, DVBBS, Klaas, Cuebrick, Mike Candys, Jerome, Robin Schulz, és még lehetne tovább sorolni!

S ez még mindig nem minden: a régi nagy nevek is visszatértek, sokan akár újabb Rave szerzeményekkel! Blümchen teljes értékű Happy Hardcore nótát jelentetett meg, a Scooter új albumán csak úgy tombol a 150-170 BPM mindent elsöprő árja. Producerként visszatért közénk Ole Van Dansk (DJs@Work), Niels Van Gogh, Michael Mind, Paffendorf és CJ Stone.

Ha minden így megy tovább, húsz év után újra a Hands Up lesz az elektronikus zenei mainstream csúcsán! Ennyire izgatottan még soha nem vártam a nyári szezont, lássuk csak, elfoglalja-e a Hard Dance a világ fesztiváljainak főszínpadát!

1Alok / Bebe Rexha – Deep In Your Love (Dimitri Vegas & Like Mike, Ben Nicky & Dr Phunk Remix)

2Saymynitti & Blasterjaxx – Midnight

3Hands Up Freaks & Clubbticket – Never Stop This Feeling 2k24

4Ole van Dansk – Turn 2 U

5DVBBS x Gabry Ponte Feat. Sofiloud – Let You Down

6Calvo x Robbe x BVBATZ – I Follow Rivers

7Sunlike Brothers & Antony Vibes – Breathless

8Scooter x FiNCH – Posse Reloaded

9Coke Montilla & Dancecore N3rd – Follow My Heart

10No Hero x Menta – Stay Right Here

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás