2001-ig visszakövethető a trance-történelem: 1300 órányi Armin van Buuren műsor érhető el online

0

Ugyan az időbélyegző tanulsága szerint évek óta elérhető, számomra mégis újdonságként hatott, hogy valószínűleg maga Armin van Buuren az archive.org-on elérhetővé tette a State of Trance műsorának szinte összes régebbi szettjét. A trance első számú oltáraként nyilvántartott rádióműsor immáron 2001 óta működik, ami egyébként egyedülálló az elektronikus zenei műsorok történetében.

Armin tevékenysége már csak azért is dicséretre méltó, mert a trance 2006-tól tartó lejtmenetének ideje alatt sem hagyta el a süllyedő hajót, hanem továbbra is lélegeztetőgépen tartotta a nem épp legszebb napjait élő műfajt. Kis túlzással akár azt is elmondhatjuk, hogy megmentette azt a kipusztulástól. Időközben a trance viszonylag szépen össze is kapta magát, még ha az 1998-2002 közti népszerűségi csúcsot valószínűleg nem fogja megdönteni.

A kb. 650 epizódból álló archívum 1300 órányi ideje 54 napnyi folyamatos szórakozást biztosít számunkra, már amennyiben minden egyes nap 24 órában puffogtatjuk a gazdag ütemeket. Fontos információ, hogy az archive.org-on fellelhető epizódok teljesen vágatlan formában érhetők el, míg az iTunes-on, valamint Spotify-on is hallgatható változatokból szerzői jogi okok miatt több helyen ki kellett vágni részleteket.

Az első 500 rész:

https://archive.org/details/Armin_van_Buuren_A_State_of_Trance_001-499

500-tól felfele:

https://archive.org/details/Armin_van_Buuren_A_State_of_Trance_500-999