Íme a 2022-es Tomorrowland legkiválóbb szettjei!

0

Ahogy az a COVID-riogatást megelőzően szokásommá vált, idén is szándékoztam összegyűjteni az első és talán utolsó ízben három hétvégésre hízott Tomorrowland szettjeit. Oly lassan és nyögvenyelősen csorgadoztak azonban a liveset-ek a fesztivál hivatalos csatornájára, hogy október közepéig sem került ki minden általam vágyott felvétel. További várakozásnak sem láttam értelmét, mivel lassacskán aktualitását veszti a téma.

A tervezett 10 szett helyett viszont csak nyolcat van szerencsém prezentálni. El is mondom, mi ennek a konkrét, kiváltó oka.

Míg 2018-at a hard dance mainstream-be való visszatérése, 2019-et pedig az acid techno újbóli térhódítása határozta meg, addig 2022-t nyugodtan nevezhetjük a csalódás esztendejének Tomorrowland-szettek tekintetében.

Miközben történetének talán legcoolabb dizájnját nyerte el a mainstage színpada, a hozzá rendelt mainstream és általam rendre első helyekre pakolt DJ-k műsora alaposan alulmúlta a várakozásokat.

Tomorrowland-2022-01

A citromdíjat részemről Armin van Buuren vihette el, aki olyannyira nem volt képes újat mutatni három év szünet után, hogy még a záróshow-ja is tökéletesen megegyezik az évekkel korábbival. Mintha megállt volna nála az idő. Ugyanez igaz pepitában a W&W duóra is, akik rendszeresen ontják a hard dance slágereket, mégsem méltóztattak kellő módon odapakolni a közönségüknek. Arról nem is beszélve, hogy lustaságuk további igazolásaképp mindhárom hétvégén ugyanazt a szettet tolták.

Míg a legnagyobb nevek bukdácsoltak, s szemlátomást átaludták a COVID-ra feleslegesen elvesztegetett két évet (mondjuk ez legalább annyira áldás is, mint átok), addig a női előadók dominálta techno és DnB igazán szárnyalhatott. A hardstyle-lal kapcsolatban már némiképp szkeptikusabb vagyok, mert jellemzően minden előadó a saját számait játssza a változatosságra való törekvés helyett, így nem sokkal bizonyultak jobbnak Armin van Buuren-nél. Mindenesetre alaposan befűtöttek a közönségnek, így maradt némi létjogosultságuk a listán.

Alább tehát a részemről top 8-ként megítélt szettek hallgathatók. Ha Armin és a W&W hozta volna az elvárt szintet, ők lehettek volna a felsorolás hiányzó két eleme.

1Charlotte de Witte [Techno]

2Amelie Lens [Techno]

3Sub Zero Project [Hardstyle]

4Anna [Techno]

5Koven [DnB]

6Yellow Claw [Vegyes]

7Da Tweekaz [Hardstyle]

8Zatox [Hardstyle]