The Prophet visszavonul

1

Hát ezt is megértük: nagy öregekké váltak, s elkezdenek nyugdíjba vonulni a fiatal korunk emlékeit meghatározó hard dance DJ-k.

A 80-as évek vége óta zenélő The Prophet ugyan ígéri, hogy nem tűnik el végérvényesen a színről, mindössze a maga kreativitásában visz véghez némi irányváltást, mindenesetre a színpadon jelenleg képviselt stílusában többé nem találkozhatunk vele.

The Prophet 1990 óta aktív hardcore techno producer. Kulcsszerepe volt a Thunderdome rendezvények felfutásában, valamint a hardstyle, mint (akkoriban) új műfaj alapításában 2000 környékén. 2003-ban létrehozta a Scantraxx kiadót, mely jó tíz éven keresztül a műfaj zene-utánpótlásának első számú és megbízható bástyája volt. Meglepő módon csak 2014-ben fejezte be első, „Louder” névre hallgató albumát, addig kizárólag maxik és EP-k kerültek ki a kezei közül.

Dov J. Elkabas jövőre végleg leteszi a pultot, hogy új irányok után kutasson a maga kreativitásának kibontakoztatására. Búcsúüzenetében megfogalmazza, hogy kacsingat a lassúbb műfajok felé, ami nyilván azt jelenti, hogy a megérdemelt nyugdíjazásáig hátralévő időben visszafogottabb műfajokban szeretne alkotni, mint amilyen a house vagy a trance.

1 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás
Bart
1 évvel ezelőtt

egy apró baki scantraxx 2002 óta vezeti csak gondoltam szólok hogy nem 2003 mivel akkor tájt már nagyon kezdett a kiadó elindulni, mellesleg ilyen zenei kiados / előados jőhet dögivel az oldalra 🙂