Nem elég a koronavírus-riogatás, még Crazy Frog is újból hergeli az idegeinket

0

Egyik csapás ér minket a másik után. Sokunk elméjébe vésődött be örök rémképként az idegesítő kis brümmögő béka személye, melyet jó 15 év elteltével sem sikerült teljesen kiverni a fejünkből. Mindannyiunk szerencsétlenségére rövid időre igazi kulturális ikont sikerült faragni az őrült békából, kinek figurájára az akkoriban csúcsnépszerűségnek örvendő, aranyáron mért mobilos csengőhangok és háttérképek gyártója, a Jamba is lecsapott.

Utoljára 2009-ben szennyezte hallójáratainkat átpittyegett slágereivel, majd úgy tűnt, sikerült neki feltapadnia egy gumiabroncsra, s végleg elhallgatni.

10 évvel később, 2019-ben elkezdett életjeleket felmutatni, mégpedig egy Basshunter sláger átköltéséből készült meglehetősen rövidke, másfél perces klippel.

Idén aztán a Crazy Frog hivatalos YouTube csatornáján bejelentésre került, hogy az őrült béka visszatér, és még egy új album készültével is megfenyegetett minket, mely nagy valószínűség szerint jövőre lát napvilágot.

Az albumból kiollózott első kislemez a Run-DMC „It`s Tricky” című slágerének remixe, mellyel a Crazy Frog figurájának jogait birtokló Sony Music művészeti igazgatója szerint a TikTok korszakot is nagy eséllyel hódítja majd meg az agybajos kétéltű. Igazából, pontosan a Tiktok kedvéért került lekaparásra a felniről az őrjöngő békuci.

Crazy Frog debütálása még 2005-ben zajlott az Axel F című szám feldolgozásával, mely számomra is meglepő módon immár 3 milliárd feletti YouTube meghallgatással „büszkélkedhet”.

Akinek még mindig nem lett elege az idegesítő békából, az az ünnepnapok apropóján örvendhet az általa feldolgozott karácsonyi slágereknek, melyek közül a Last Christmas kelti leginkább azon hatást, hogy „agyon tudnám csapni, amiért nem vagyok képes kiverni a fejemből”.