Egymást érik a tragédiák a Woodstock 50 rendezőit

0

Nagyon nem áll jól az év elején nagy elánnal beharangozott 50. évfordulós Woodstock szénája. A helyzet már a hónapokkal ezelőtt kiszivárgott line-up tervezet miatt sem volt rózsás. Eszerint még elektronikus zenei DJ-k is helyet foglaltak volna a felhozatalban, többek között az azóta elhunyt Avicii neve is felmerült.

Az azóta napvilágot látott végleges névsorból szerencsére kigyomlálták az efféle fesztiválokhoz nem illő EDM DJ-ket, bár ennek ellenére néhány kínosabb rap-produkció azért mégiscsak felfért a listára. Hasonlóan a szintén súlyos botrányokkal és balesetekkel övezett 1999-es, 30. évfordulós Woodstock-hoz.

Áprilisban egy befektető visszalépése miatt már törlésre került a rendezvény, ám az utolsó pillanatban egy másik pénzember kimentette azt az emésztőgödörből. Ugyanezen személy most mégis megvonta a támogatást. Sőt, a fellépői előlegek lerovása után megmaradt pénzt is visszaporszívózta magának a szervezők számlájáról.

Miután az esetből bírósági ügy kerekedett, az újabb – immáron lehet, hogy halálos – döfést maga a helyszín szállította. A Watkins Glen versenypálya tulajdonosa ugyanis visszavonta engedélyét a rendezvényre, arra hivatkozva, hogy nem látja biztosítottnak a fesztivál biztonságos lefolyását. Helyszín nélkül pedig eléggé bajos egy efféle nagy formátumú eseményt véghez vinni.

A Woodstock 50 tervezett augusztus 16-ai kezdéséig alig 2 hónap maradt hátra. Minden józan gondolkodású fesztiválszervező tudja, hogy ennyire szűk időkereten belül már nem is érdemes a szervezéssel vesződni. Márpedig a jegyárusítás mind a mai napig nem kezdődött el.