A hagyományos trance felé is nyit az O.Z.O.R.A. 2022-ben

0

2020-ban és 21-ben egyaránt elmaradt kényszerből az O.Z.O.R.A. fesztivál, hiszen a karhatalom ukáza alapján egészséges emberek nem bulizhatnak és érezhetik jól magukat örömben és harmóniában. Tessék elkezdeni rettegni és haldokolni, majd a kísérleti vakcinákat nyakló nélkül zabálni, és akkor talán szóba állhatunk egymással.

A nem épp ideális körülmények szerencsére nem törték meg a fesztivál szervezőgárdáját, akik igyekeznek a következő évre olyan lineup-ot prezentálni, amely nyit egy kicsit a hagyományos trance műfajok rajongói felé is.

Bár egyelőre csak a felhozatal egy kis része látott napvilágot, eme töredéknyi lineup-ban máris felfedezhetünk két ismerős nevet.

Az Art of Trance művésznéven alkotó Simon Paul Berry a korai trance egyik első úttörője volt, aki a műfaj aranykora derekán alkotta legnagyobb slágereit. Például a Madagascar c. szerzeményt, melyet idehaza is sokan ismerhetnek az immár 40-es éveiket taposó egykori raverek közül.

John 00 Fleming szintén nagy öregje a trance zenének, aki a 80-as évek közepe óta tevékenykedik DJ-ként. Újabban ismét aktív életet él, ami azt jelenti, hogy sorra jelennek meg az elsősorban melankolikusabb progresszív trance műfajba tartozó zenéi, valamint CD-n megjelenő válogatásalbumai. Psytrance-en belül is szorgosan tevékenykedik, ahol szintén a lassabb tempójú, lazulós darabok alkotják a szettjei gerincét.

Ők tehát mindenképpen jelen lesznek a 2022-es O.Z.O.R.A. fesztiválon, amennyiben a karhatalom végre eltakarodik az utunkból és nem teszi még inkább pokollá a nép életét.

ozora_2022_firstnames