Hiba a mátrixban: folyamatosan bomlik fel a körülöttünk látható-érzékelhető valóság

0
Glitch In The Matrix

Érezted már úgy, hogy ez a világ biztosan nem lehet az a megcáfolhatatlan, objektív és mindenki részére kötelező igazodási pontként szolgáló valóság, melyre rendre hivatkoznak „szeretett” politikusaink, celebtudósaink, karhatalmi végrehajtóink – kiváltképp, mikor épp létünk pokollá tételére, ellehetetlenítésére igyekeznek? Ha igen, akkor biza jó úton jársz!

Ismerősek számodra a következő jelenségek: össze-vissza ugráló idő, rejtélyes módon eltűnő és soha többé elő nem kerülő tárgyi eszközök (kiváltképp tollak), fizika törvényeit meghazudtoló szerencsék vagy épp szerencsétlenségek, semmiből előkerülő, majd ismét tova illanó objektumok? Nem te őrültél meg, ez a világ bizony telítve van olyan jelenségekkel, melyek kapcsán nem biztos, hogy egy legyintve előadott néhány szavas magyarázat meggyőző érvként szolgálna kifinomult érzékelésed leszerelésére.

Nemrég fedezték fel a tudósok, hogy mindannyian egy szimulációban, népszerűbb nevén mátrixban élünk. Közös és össznépi objektív valósággal ellentétben minden ember a maga szubjektív valóságképét éli meg a világban. Ezért is lehetetlen a bolygón mindenki részére egységes szövegezésű meséket előadni, vagy utasításokat osztogatni a feltétel nélkül elfogadtatni kívánt valóságképhez való helyes viszonyulás elősegítésére.

Amiről a lepel borította szemű tudósoknak és hatalmi tekintélyeknek fingjuk sincs, azt napi szinten tapasztalhatja meg akár az egyszerű, kunyhóban éldegélő kisember is.

Ha mindannyian szimulációban élünk, annak nyilván részei az itt-ott felbukkanó programhibák, glitch-ek, algoritmus-bugok is. Ne csodálkozz el rajta, ha legközelebb magad is egy helyben stagnáló repülőt, rejtélyes árny-figurákat vélsz felfedezni, vagy épp havazást látsz a tükörben, miközben odakint szép napos idő borítja be a tájat.

Alább egy csokornyi válogatást láthatsz a leglenyűgözőbb mátrix-hibákból, melyek láttán benned is megfoganhat a kérdés: tényleg ugyanazt látjuk valóságként mindannyian, amit a szemeink világa hajlandó befogadni, vagy az igazság valahol egy félrehúzható lepel mögött rejtőzik?

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás