Most megláthatod, hogyan lehetséges egyedülálló fiatalként 8 négyzetméteren élni

0

Furcsa rákfenéje a modernitásnak, hogy miközben a túlnépesedés paradoxonaként vidéken folyamatosan nagyobb és nagyobb területek maradnak parlagon, benépesítetlenül, az egyre terjedelmesebb diaszpórákat alkotó metropoliszokban családi házak pincéjének nagyságát sem elérő, aranyáron mért bérleményekben kuporognak hatalmas tömegek.

Tokió pontosan egyike az efféle gigavárosoknak. Elegendő csupán a helyi nevezetességként számon tartott kapszulahotelekre gondolnunk, hogy hátunk borsózni kezdjen. Bár nehezen tudjuk elképzelni, hogyan vetemedhet bárki is arra, hogy heringesdobozokban lakjon, miközben életét menedzseli, bizony akadnak szép számmal jelentkezők a feladatra.

Pontosan ilyen csodalény az ausztrál származású Emma is, akinek gyerekkori álma teljesült azzal, hogy Tokióba költözve élheti életét digitális nomádként. Hogy a helyi faunába kellőképpen beilleszkedjen, ki is bérelte a számára megfelelő apartmant, melynek mérete mintegy 8 négyzetmétert tesz ki.

A „Living Big In A Tiny House” Youtube-csatorna most videón is megörökítette a nem mindennapi mutatványt, hogyan lehet képes egy fiatal, egyedülálló lány ekkora területen élni, dolgozni, enni, sőt még úgy-ahogy jógázni is. Emma szintén youtuberként tudósít a nem kicsit őrült japán életről saját csatornáján.

A bérleményben találhatunk minikonyhát, erkélyt, sőt egy teljes felszereltségű fürdőszobát is, ahol kiemelkedően kreatív megoldásként tarthatjuk számon a stílusosan beépített wc-t (nem lövöm le a poént, tessék megnézni a videót). A hálószobát egy részegek számára akadálypályaként is szolgáló, létrán át elérhető galéria alkotja.

A lakásban tett körút a hazai albérletárak miatt méltatlankodó magyar lelket is zen-nyugalomba helyezi. A 600 dolláros bérleti díj láttán máris hisztériásan kaparunk az első, itthon túlárazottnak számító, lepukkant, de legalább 8 négyzetméternél nagyságrenddel nagyobb viskók után.

Ilyen körülmények között hosszú távon élni nem épp egészséges dolog. Az Emma mentális egészségéért aggódók azonban megnyugodhatnak, hiszen csupán ideiglenes lakhelyül választotta magának ezt az odút. Azóta helyi ismerősei és barátai segítségével szerencsésen elköltözött egy elviselhetőbb nagyságú apartmanba.