Szétvertek egy Tesla szalont Kínában, mert Musk leszállította a járművek árát

0

Néha magam is elámulok, mennyire a legjobbat hozza ki mindenkiből a fenséges szabad piac.

Elon Musk autógyára, a Tesla jelen van Kínában, hol az meglehetősen kívánatos márkának számít, noha nem feltétlen örvend ugyanakkora nimbusznak, mint az anyaországban.

Tavaly azonban nem ment nekik olyan jól a bolt, mint a megelőző években, így Musk végül úgy döntött, lejjebb szállítja a szalagról újonnan legördülő Teslák árát. A csökkenés típustól függően 25-30%-os arányt mutat. Példának okáért az Y-model árszintje az 52 ezer dollárnak megfelelő jüanról 38 ezer dollárra zuhant.

Mindenki örült a spontán leakciózásnak – kivéve azon friss tulajokat, akik épp az árleszállítást megelőző napokban váltak egy új Tesla boldog tulajdonosaivá.

Az átverést gyanító vevők rögvest bevonultak egy Tesla szalonba, majd elkezdtek ott randalírozni – szétszedtek egy Cyberquadot, szétverték a berendezést, illetve számtalan ajándéktárgyat, rágcsálnivalót vittek magukkal távozáskor.

A spontán verbuválódott lincselő tömeg igencsak vakmerő követeléseket fogalmazott meg a Tesla gyártójával szemben. A megkeseredett ügyfelek 100 ezer kilométer ingyen Supercharger-töltést, 30 millió Tesla pontot, életen át tartó FSD (önvezető) szolgáltatást, valamint 2-4 év kiterjesztett garanciát kívánnak kisajtolni az őket nyilvánvalóan kegyetlenül megkárosító forgalmazótól.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás