Befejezi a Facebook az Amazonas-esőerdő eladását kínáló apróhirdetések közlését

0

Mialatt a mérgező kísérleti vakcinák teljes kétségbeeséssel közölt, milliók lebetegedését és megnyomorodását okozó mellékhatásairól szóló beszámolókat bélyegzik meg ún. „tényellenőrök” és tüntetik el azokat a megtévesztésben tartandó lakosság szeme elől, addig egyes vicces kedvű szélhámosok az Amazonas-esőerdő eladását kínáló apróhirdetések tömkelegét tehették közzé a Facebook-piactéren, gyakorlatilag bárminemű következmény nélkül.

8 hónappal ezelőtt került bemutatásra a BBC Investigation csatorna „Our World: Selling The Amazon” című adása, mely leleplezte, hogy a Facebook apróhirdetési felülete dugig van eladásra kínált Amazonas-beli területekkel. Természetesen az összes hirdetés full kamu, vagy pedig illegális ügylet révén lehetne csak hozzájutni az ígért javakhoz.

Eltelt 8 hónap, és semmi. Túlzottan el volt foglalva Zuckerberg a COVID-mémek posztolóinak üldözésével, meg a saját kis perverz vágyképe, a Metaverzum délibábjának kergetésével.

8 hónap után aztán nagy nehézkesen felemelték a valagukat, és bejelentették, hogy ezentúl betiltják a természetvédelmi területek Facebook-piactéren való értékesítését. A korlátozás természetesen a Whatsapp és Instagram felületek hasonszőrű tartalmaira is vonatkozik.

Az értékesítésre kínált területek közül több nem hogy ritka állatfajok élőhelyei, a Föld bolygó vitalitása szempontjából roppant fontos területek voltak, de még bennszülött törzsek is lakják őket, kiknek személye nyilvánvalóan szintén a becses adásvételek tárgyát képezte volna.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás