1971-ből érkezett a legzseniálisabb koronavírus-oktatófilm

0

A koronavírusok nagyjából a 60-as évek óta ismert organizmusok. Semmiféle csodálkozni való nincs hát azon, hogy 1971-ben már meg is született az első oktatófilm, mely a koronavírus veszélyeire hívja fel a nagyérdemű figyelmét.

Javaslataik nagyjából egybecsengnek napjaink tudósainak bölcs útmutatásaival, persze az adott kor technikai színvonalán. Javasolják a bezárkózást, tisztasági felszerelések felhalmozását, valamint bizonyos alapvető higiéniai szabályok betartását. Felhívják figyelmünket, hogy a szomszéd, a rendőr, de még a kedves pár a parkban, akiket öt perce ismertünk meg is halálos veszedelmet jelent részünkre. Kiváltképp a szabad ég alatt nevetgélve játszadozó fiatalok várják áldozataikat húsvágó bárddal a hátuk mögött.

Aki autóba ülne, hogy a mosolygós gyilkosokat elkerülje, sem jár jobban: a jármű is serény hordozója a kórságnak, hiszen az gond nélkül tapad meg és éldegél hosszú napokig a különféle fém -és műanyag felületeken.

Fontos, hogy amennyiben fertőzés-gyanús egyedeket látunk az utcán lófrálni, mindenek előtt értesítsük a hivatalos szerveket a szörnyű tragédiáról.

Hála az égnek 50 évvel később, vagyis a 2021-es távoli jövőben már nem válik szükségessé embertársaink közelségét elviselni. Uralkodóink olyan szuperszámítógépek lesznek, melyek oly sebességgel képesek döntéseket hozni helyettünk, amire élő ember soha nem volna alkalmas. A technológia vívmányai révén a koronavírus már nem kelt reszkető félelmet az emberiségben. Nem úgy, mint 1971-ben.

Gyk: Igen, a videó egy paródia.