Földbe állt a DuckDuckGo reputációja, csakhamar eljöhetnek a népszerű alternatív keresőmotor végnapjai

0

Ama ígérvény mentén vált a DuckDuckGo milliók kedvenc alternatív keresőjévé, hogy a libertárius elvek mentén létrehozott platform semmiképp nem cenzúrázza a találatokat, valamint a felhasználó privát szféráját is tiszteletben tartják. A weboldal egyetlen hátulütője, hogy ez által kevésbé releváns találatok jelennek meg a felhasználó részére mind a keresett kulcsszavak, mind a monitorra pakolt hirdetések szempontjából.

Mivel a Google újabban szereti alaposan cenzúrázni, illetve elrejteni a releváns találatokat – kiváltképp mikor olyan kényes kifejezések után kutakodunk, mint a kísérleti COVID-vakcinák veszélyei és hatástalansága, illetve a háttérhatalom tervei a Föld népességének vágóállati sorba helyezésére.

Nos, eddig tartott a tündérmese. A DuckDuckGo tulajdonosa március folyamán hivatalosan is bejelentette, hogy az ukrajnai orosz invázióval kapcsolatos „dezinformációs” weboldalak és cikkek elburjánzása végett immár cenzúra alá vetik a látogatók szeme elé tálalandó találatokat, és a „rémhíreket” közlő weboldalak kivételre, vagy legalábbis radikális hátrébb sorolásra kerülnek az algoritmusok részéről.

A napi szinten százmilliónál is több keresést lebonyolító DuckDuckGo ezzel megásta a saját sírját, mivel régóta akad olyan kereső, mely kifejezetten cenzúrázott és előszűrt találatokat vetít ki elénk, viszont sokkal jobban működik és alapvető funkciói szempontjából is kellemesebb felhasználói élményt biztosít a DuckDuckGo-nál. Úgy hívják ezt, hogy Google.

dead-duckA vád enyhítő körülményként számítja be a DuckDuckGo-ra hozott ítéletbe, hogy igazából nem saját, önálló algoritmussal dolgozik a keresőmotor, hanem a Microsoft tulajdonába tartozó Binget alkalmazza egy átalakított felhasználói felülettel. A Bing pedig épp az elmúlt hónapban kezdte találatai közül kivenni az oroszbarát médiumokat. Pedig majdnem sikerült tökéletes, cenzúrától mentes keresőt létrehozni: meglepő módon, szemben a Google-lel a Bing eleddig nem tüntette el a koronavírussal foglalkozó alternatív hír -és egészségügyi portálok tartalmait. A kísérleti vakcinák veszélyességéről, a maszkhordás barbár állati szokásáról és a járvány súlyosságával kapcsolatos hazug sirámok leleplezését végző alternatív médiumok mind hozzáférhetők maradtak a Bing oldalán.

Vért izzadnak a háttérhatalom által pénzelt médiumok, hogy elpártoló látogatóikat visszaédesgessék az elpusztításukra törekvő hivatalos agenda zabálására és a mételyező, megbetegítő koronavírus-hírek rettegéssel teli fogyasztására, de úgy tűnik, végleg kiszabadult a szellem a palackból, és a bukott COVID-agenda kiváltotta menekülési hullám többé nem visszafordítható, cenzúra ide vagy oda.

A nézői 80%-át elveszítő CNN épp az elmúlt hetekben indította el saját CNN+ nevű előfizetői szolgáltatását. A Netflix, Hulu és Disney+ óriási sikerét követően a 250 millió dolláros költségvetéssel megteremtett CNN+-ra előfizetők, illetve azt rendszeresen látogatók száma az első napokban tízezer körül alakult. Oly mértékűnek bizonyult a bukás, hogy alig három hét elteltével máris kukázásra került a komplett szolgáltatás, a feleslegesen elszórt 250 millió dollárral együtt.

Ekkora orbitális fiaskó nem mindennapi teljesítmény, és kiváló példaként vetíti előre a fősodratú propagandamédia csakhamar bekövetkező végső pusztulását.

Felkészül: a 130 milliárd Forint rabolt pénzből fenntartott közmédia.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás