Tudatlanabb a COVID-dal kapcsolatban, aki a fősodratú médiából tájékozatlanódik

0

Ugyan ép elméjű ember számára semmi meglepő nincs eme egyértelmű tényben, mégis türelemmel kell várnunk, amíg a magasságos tudomány pár évtizedes késéssel a józan észhez képest felfedezgeti a valóság működését.

Mindannyian jól ismerjük a mainstream propagandamédia jelenkori működését: politikai tekintélyszemélyek valagának nyalogatása, jellegtelen álhírek tömkelege, hogy mit ebédelt a Karcsi a Kunyerác út 60-ban, a maradék teret és időt pedig a lakosság fékeveszett riogatásával töltik be, hadd pusztuljon a férgese az állandó félelemtől, reszketéstől, mindmeghalunk pániktól.

Aztán elkezdenek hadat üzenni az értelmes, megnyugtató hangokkal szemben, akiket az orrba-szájba gyilkolgató propagandamédia ellenében RÉMHÍRTERJESZTŐKÉNT állítanak be és hurcoltatnak el karhatalmi eszközökkel.

A COVID egy új hadszínterét nyitotta meg a zabolázatlan gyilkolászásnak. Tömegek lettek depressziósok, elmebetegek, agyhalottak a fősodratú média fekete mágiájától, kik a hullahegyeken felkapaszkodván még több és több riadalmat keltvén verik a tamtamot, hogy úristen, itt hullahegyek vannak!

Az agypusztító gerjedelem hatására aztán oly mértékben el is hülyült a társadalom (persze több évtizedes megágyazás után), hogy reszkető félelmükben már saját testi funkcióik működtetését is elfelejtik, mint a levegővétel, vagy a szívverés.

A University of Pennsylvania kutatói még egy évvel ezelőtt szaladtak ki a nagyvilágba, és kérdezték meg 6000 Pennsylvania állambeli polgártól, hogy mit is tudnak a COVID-ról, illetve honnan (nem) tájékozódnak róla. Meglepő mód nem sikerült a tévének felállni a dobogó legfelső fokára, helyette a közösségi média, mint a Facebook, Twitter, YouTube és társai voltak a tájékozódás első számú bástyái. Ezek azon médiumok, melyek ún. tényellenőrök révén akadályozzák meg a valóban hiteles információk terjedését, és erőszakolták a hivatalos hangok, illetve szaktekintélyek kizárólagosságát az emberiségre. Aminek meg is lett az eredménye. A kéthetesnek indult lezárás immár 1 évnél is hosszabb ideje tart, a tudósok, doktorok, illetve médiamunkások konstans félelemkeltései hatására.

Második helyezett lett a hivatalos kormányzati tájékoztatás, mint nálunk az Operettív Törzs, Nyunyóka néni és társai. Boldogok, akik őket hallgatják, hiszen az általuk pufogtatott napi szintű ellentmondások nem sütik ki az őket hallgatók agyát. Ebből is látszik, hogy már nem gondolkodnak, így nem kelt bennük komolyabb felháborodást a hazugság.

Azért a tévé még nem tűnt el teljesen a süllyesztőben, hiszen a harmadik helyet sikerült megcsípniük 27%-kal. Van némi átfedésük a közösségi médiával, mivel szinte minden fősodratú TV-csatorna felpakolja műsorait YouTube-ra is, nehogy a nyugdíjasoknál fiatalabb generációk kimaradjanak az agyrothasztásból.

A dobogóról lecsúsztak az egészségügy dolgozók, illetve doktorok, akik hangyányit kevesebb mint 10 százaléknyi voksot kaptak. Ők sincsenek azért kirekesztve a diskurzusból, hiszen hívják őket tévébe és jobban futó YouTube-csatornákra vendégeskedni. Sokan közülük saját közösségi felületet is fenntartanak. Valószínűsíthetően a 10%-ba tehát azon polgárok tartoznak, akik a tévén és közösségi felületeken kívül hallgatják az ő szavaikat.

Miután tisztába kerültek a tájékozódás módjáról, a kutatók egy abcd feleletválasztásos kérdőívet töltettek ki a járókelőkkel, majd értékelték azokat a „helyes válaszok” aránya alapján.

A legjobban – mily meglepő – a hivatalos kormányzati forrásokból tájékozódók szerepeltek, ami egyértelműen jelzi, egy állami egyetemnek mely irányba kötelező részrehajlónak lennie a kérdések megfogalmazásánál. A tévé már sokkal rosszabbul szerepelt – pedig ott aztán igazán megsemmisítik és ellehetetlenítik azt, aki merészelne kiénekelni a hivatalos kánonból. A legrosszabbul természetesen a Facebook-felhasználók teljesítettek, ami egyszerre két dolgot is jelent. Egyrészt, hogy a Facebook nem közösségi, hanem közösségellenes média, másrészt a hivatalos cenzúragépezet bevezetése előtt ezen platformok maradtak a szabadság utolsó bástyái, ahol szabadon lehetett gondolkodni.

Ez sajnos azt is hozta magával, hogy a hivatalos narratívából kicenzúrázott igazságok tömkelege mellett förtelmes hazugságok, bullshitek, álhírek és rémhírek is ugyanolyan hévvel lehettek felkapottak és elterjedtek.

Ugye azt teszi ilyenkor a hatalom, mint minden hasonló helyzetben. Fogja a különféle, nem a császár szájából, illetve annak személyes jóváhagyásával terjedő információkat, egybe kötegeli őket, majd együttesen vetteti őket a tűzbe. Rémhírterjesztő bűnöst összezár a valódi igazságot feltáró cenzúrázott újságíróval. Két lator mellé felfeszíti a Jézus Krisztust. Máglyára veti az eretneket, és máglyára veti az egyház korrupcióját feltáró Isten gyermekét.

Kutatását csattanós felütéssel zárja az egyetem: a félretájékoztatás hosszabbítja és súlyosbítja a járványt.

Pontosan! Ahogy láttuk, mikor hallgattunk a hatalom által megvett dokik sületlenségeire, hogy csak két hétre zárjunk mindent, míg kilaposodik a görbe.