Annyira „veszedelmes” a koronavírus, hogy egy kis napocska is pillanatok alatt a pokolra küldi

0

A karhatalom által erőszakolt lezárások egyik célja, hogy senki ne merészeljen kimenni a napfényre töltekezni egy keveset, mert még a végén nem sikerül elkapnia a koronavírust, és nem születhetnek az emberiség felfokozott riogattatására alkalmas fertőzési és halálozási statisztikák. Márpedig a koronavírus olyannyira „veszedelmes” jószág, hogy még egy kis napocska is a földdel egyenlővé teszi.

Az ibolyán túli (UV) sugárzásnak 3 alapvető típusa ismert: az UV-A viszonylag biztonságos, az UV-B szokott gondot okozni napozásnál, míg az UV-C-t szinte teljes egészében megszűri az ózonréteg, az nem jut el a földfelszínre. Mindezek külön csoportosítását a hullámhosszok különbözősége indokolja. Az UV-A sugárzás 315-400 nm (nanométer), Az UV-B 280-315 nm, az UV-C pedig 180-280 nm hullámhosszt jelent.

Minél rövidebb a hullámhossz, annál áldásosabb hatása van a koronavírusra. Az UV-C-vel kapcsolatban a Tel Aviv University, valamint a Hiroshima University kutatói egymástól függetlenül felfedezték, hogy egy UV lámpával a tárgyak felszínére irányított sugárzás akár 30 másodpercen belül tünteti el a koronavírust az adott felületről.

Bár a napfény ezen tartománya nem éri el a földfelszínt, kiderült végül, hogy (bár szimulált környezetben, de) a napfény UV-A és UV-B tartománya is roppant áldásos hatással van a koronavírusra. Akár 20 percen belül, az előre prognosztizáltnál nyolcszor gyorsabban válik az köddé a napfénytől. Ez azt is jelenti egyben, hogy a rettegett SARS-CoV-2 mintegy háromszor érzékenyebb a napsugárzásra, mint az influenza A-típusa.

spring_break_fiatalok

Bár az UV-C sugárzás még előbb, másodperceken belül vet véget a vírus pályafutásának, akad vele két aprócska probléma. Mint említésre került, azt kiszűri az ózonréteg, így mesterséges fényforrás révén kell azt keletkeztetni, másodszor pedig az élő szövetekre is roncsoló hatása mutatkozik. Vagyis ember, illetve állat biztonságos kezelése UV-C lámpa segítségével nem lehetséges. Leginkább csak üres helyiségek teljes fertőtlenítése szempontjából mutatkozik használhatónak.

Ezzel szemben a Nap révén földre érkező UV-A és B sugárzás jóval biztonságosabb, pusztán a sütkérezés időtartamára vonatkozó kevéske szabályt és javaslatot kell betartanunk. Például, hogy 11 és délután 3 között ne üljünk ki a napra, illetve bőrtípustól függően maximum 30-90 percig tartózkodjunk nyílt napfény alatt.

Nem pusztán a koronavírus életének kioltása szempontjából bizonyul áldásos cselekedetnek a napozás: a D-vitaminnal való tartós feltöltekezés révén télen sem merészel majd bekopogtatni ajtónkon sem az influenza, sem a koronavírus. Az immunrendszerünket bombabiztos bástyafalakkal körülvevő D-vitamin védernyője alatt hangosan kiröhögjük a hitvány, nevetséges pártállami vezényszóra alkalmazott „gyógymódokat”, mint a karantén, vagy az oltás. Elnéző mosollyal viseljük azon embertársaink őrjöngő, démonikus vernyákolását, akik az egészséges, életvidám embereket vírustagadóként, illetve tudományellenesként kívánják megbélyegezni, valamint az általuk oltásellenesként megbélyegzett polgárokat elgázosító lágerbe záratni.

Ne habozzunk hát, amint az első nyári napsugarak kikandikálnak a felhős égbolt mögül, azonnal telepedjünk ki a szabad ég alá, beszélgessünk, szocializálódjunk békésen barátainkkal, és ne törődjünk az embereket halálos betegségbe taszító karhatalom terrorisztikus vegzálásaival. Élvezzük a karanténmentes szabadságot.