Egyre többen hisznek az evolúció mese-mese mesketéjében

0

Történelmünk során számos helyrehozhatatlan kárt ejtettek szeretett fajunk pszichéjében a különféle vallások. Mindezek ellenére úgy tűnik, az emberiség nem akadályozható meg abban, hogy újabb és újabb babonás hiedelemrendszerek burkába öltöztesse magát. Mintha magasabb rendű biztonságot jelentene feltétlenül hinni egy egyértelmű hazugságban, mint reszketve, tévedés és megszégyenülés veszélyétől mételyezve, de rendületlenül kutakodni a valódi és cáfolhatatlan igazság után.

A klerikália rémuralma után, melynek keretében a hierarchikus rendbe szerveződött papság kijelenti, hogy az ő direktíváik egyenlőek Isten szavával, egy alapos paradigmaváltás következett be, minek köszönhetően a hierarchikus rendbe szerveződött tudós társadalom kijelenti, hogy Isten nincs, a természetes világban megtapasztalható kozmikus rend spontán mód szerveződik a semmiből, a fejlődés pedig eme ürességből szerveződött rend folyamatos, lassú, fokozatos átalakulásának eredménye. Melléktermékként világra jöttek azon ideológiák, melyek szerint az erősebb faj túlél, a gyengébb pedig kihal.

Ahogy fokozódik a rajongás a tudományos babonák iránt, úgy vesz az emberiség léte egyre tragikusabb irányt a kipusztulás felé. A fizikai dimenzió kizárólagosságában hívő vaksi elmemágusok viszont jól tudják, hogy mit csinálnak. Napjainkra be is érett a gyümölcs: elérkezett az ideje az emberek testének módszeres uralom alá hajtására, hiszen nem létezik semmiféle felsőrendű entitás, mely beavatkozhatna a folyamatba, hogy a hatalomittas pszichopata elit azt csinálhasson velünk, ami csak tetszik neki. Majd ha elviselhetetlenné válik az elnyomás, a sarokba szorult egyén szépen megvédi magát a milliónyi bírságolgató, ütlegelő, büntetgető, végrehajtó terroristával szemben, amennyiben valóban életre méltónak gondolja magát!

stormtroopers_on_patrol

Charles Darwin, az angol Benedek Elek esti meséje pont találó időben érte el népszerűsége csúcspontját, hiszen épp az elmúlt esztendők során vált nyíltan világossá, hogy külső, ha úgy tetszik isteni beavatkozás nélkül ez a faj nyugodtan lehúzhatja a rolót. Éppen kéznél van az elit részére egy megfelelő ideológia, melynek révén megindokolhatják az ő terrorisztikus erőszakmonopóliumuk létjogosultságát. Ők az erősek, az életképesek, az általuk ütlegelt magatehetetlen áldozat pedig a kihalásra ítélt alsórendű faj. Megérdemli hát a bullyingot, az öngyilkosságba kergetést, a COVID-riogatást.

Meglepő, de a nevetséges teória születése óta alig 5 éve vált első ízben a lakosság többsége evolúció-hívővé, legalábbis amennyiben amerikai egyetemek felméréseinek adataira támaszkodunk.

A 80-as évektől egészen 2007-ig az amerikai polgárok abszolút többsége elutasította az evolúció elméletét, és alig egyharmaduk fogadta csak el valóságnak a kifundált mese-mese-mesketét. A 2010-es évek során azonban szép lassan fordult a kocka, majd 2016-tól kezdve az evolúció-hívők többségbe kerültek a teremtéstörténet igazságát képviselőkkel szemben.

A változást nagyszerűen lekövette az amerikai társadalom mindezzel párhuzamosan zajló hanyatlása az elmúlt tizenpár év során. A valóságtagadás és mágikus gondolkodás átvette az igazság helyét úgy a politikában, a közéletben, valamint a gazdaságban, mint hitbéli kérdésekben.

declining_society

A kutatást leközlő University of Michigan annak tudja be a változást, hogy az egyre pofátlanabb módon és tökéletesített manipulációs eszközökkel tolt szcientifista propaganda terjedése alapos lendületet vehetett a fels(ül)őoktatási intézmények falain belül, ahol az agymosáshoz való feltétel nélküli alkalmazkodást diplomának nevezett díszes budipapírral díjazzák, melynek alapján az elhülyített és ösztönállati rendszerszolgává lett alattvalók kizárólagos privilégiumokat élveznek arra, hogy a fejükbe ültetett pusztító ostobaságokat papagáj módjára szajkózván diktálják az egész emberiség sorsának alakulását, illetve a követendő elvi-ideológiai irányvonalat.

Az efféle tudományos teljesítmény abszolút csúcspontja a koronavírus-járvány volt, melynek mesterséges kirobbantását követően a tankönyv betűiből meg a saját valaga végéből kilátni képtelen retardált tudóshad értelmi fogyatékosokat megszégyenítő lealjasodással hordott össze mérhetetlen baromságokat, vezette a lakosságot az értelmetlen halálrettegés és totális létbizonytalanság állapotába, sültek fel tömegével hebegve-habogva, gyakran beszédképességüket is elveszítvén a tisztelt publikum előtt. Ím ők az evolúció csúcsai.

Az elmúlt 35 év során rekord mennyiségű diák nyert el a budipucolásra is alkalmatlan színvonalú diplomát, csak hogy az ideológiai agymosás táptalajává, majd fő terjesztőivé váljanak. Alapos gondot fordítottak arra, hogy a joviális, alkalmazkodó, önálló gondolatoktól mentes, ebből kifolyólag az iskolában rendszerint jó jegyeket kapó diákok legyenek a tanszék jutalmazottjai, akik üres fejük révén nagyszerű befogadói és kritikamentes szónokai bármilyen beléjük plántált ostobaságnak.

graduation_ceremony

A szcientizmus térhódítása az egyetemeken roppant üdvös folyamat a hatalom részére, hiszen ez által a többnyire otthonról hozott vallásos gondolkodásmód behelyettesíthető egy szűk elit által forszírozott, annak érdekeit képviselni hivatott vallásos gondolkodásmóddal.

A propaganda-agymosás tudományos konszenzusa ellenére az evolucionista babona elfogadtatásának sikere politikai helyezkedéstől függően jelentős különbségeket mutat. 2019-es adatok szerint, míg a konzervatív republikánus diákok 34%-a fogadja el tényként az evolúció tündérmeséjét, addig demokrata körökben a 83%-ot is eléri ez az arány. Fontos hozzátenni, hogy azért szép lassan a republikánus fiatalok is beleesnek a megtévesztés csapdájába, hiszen 1988-ban még csak alig 8%-uk képviselte az evolúció-elméletbe vetett vakbuzgó hitet a kampuszokon.

Mi más lehetne találóbb gondolat e cikknek a végére, mint egy illeszkedő Biblia-idézet:

…lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem ismerik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak (emberi) tanítókat, mert viszket a fülük; és az igazságtól elfordítják az ő fülüket, de a mesékhez odafordulnak.